cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, February 4, 2011

Simple Birthday Celebration.

Semalam bufday Chef KoYa and PamanMie. Same day lagi.. Lunch semalam kami lunch anak beranak je plus family PamanMie. Chef KoYa, TokNgah, NekCik and family cakap nak datang petang. Saja nak buat sedikit makan - makan sempena birthday diarang lah. Kitarang pun lepas lunch, ngorok kejap.. Almost nak maghrib bari NekCik sefamily sampai. Kitarang kena tunggu lah jawabnya..hee..Then almost at 21.30PM, barulah Chef KoYa sampai. Then layan je lah gambar - gambar kat sini..
Orang lelaki dulu diberi keutamaan dinner dulu.. What to do. My big table tak muat..hee
Black Pepper Chicken by Chef KoYa.
Sausage Rice by TokNgah
Chicken Casserole by Chef KoYa.
Otak - Otak Kempas i beli dari blogger yang introduced by Ana Suzana.
Takut tak cukup lauk, Chef KoYa import dari Ayamas.
Red Velvet Cake by Chef KoYa..hee.. bufday girl kena buat cake sendiri. Yelah.. nak try Kitchen Aid baru.
Red Velvet..Orang kata sedap bagai nak rak.. Biasa je lah.. Tak tau kenapa orang jual mahal sangat.
Ni lah bufday boy and bufday girl. PamanMie and Chef KoYa.
Second cake yang baru je masak dari Chef CiJu.
A slice of Marble Cheese Cake
Yang lain pun tumpang sekaki nak potong cake.
Sembang - sembang lepas makan..
Lepak - lepak lepas makan.
Everyone semua balik almost 00.45am. TokNgah and ChefKoYa pun tidur termasuk PamanMie sekeluarga. Selesai satu bab makan - makan.

29 comments:

  1. best ooo dpt kumpul ramai2 gitu & makan..phewww;D

    ReplyDelete
  2. Salam Maya,

    kami mmg suka kumpul ramai2 dan makan2.

    ReplyDelete
  3. wahhhh... makan besaq jugak ye kak..
    macam² adoo.. bestnyer..
    kenyang perut, selain tu dpt lg mengeratkan silatulrahim kan.. =)

    ReplyDelete
  4. salam Yan, amboiiih makan busaaattt nooo...penuh table...meriah gitu besday celebration...hehee...kalau dekat, sure pi tumpang molot...hehe

    ReplyDelete
  5. Salam ♥Leily|Ummi Alya Husna♥,

    makan besar jugak. Cuma tak yee sang je..hee

    ReplyDelete
  6. Salam Kak Ummi,

    selalunya umah saya mmg port kumpul reramai ni..

    ReplyDelete
  7. Salam Kin,

    entah lah.. color mmg menarik, rasa ok lah.. ada rasa cheese tu yg sedap jugak..

    ReplyDelete
  8. best2 dpt berkumpul semua..sambil makan2.

    ReplyDelete
  9. tgk cam grand jer. tgk makanan tu pun dah meleleh air liur. nak resipi Chicken Casserole la, mcm best je tgk

    ReplyDelete
  10. Salam Kak Kasihredha,

    bila dah berkumpul, aktiviti paling best, makannn, sembanggg.

    ReplyDelete
  11. Salam Matjoe,

    tak grand manae pun. Cuma org nya je yg grand2 tang makan.. he

    ReplyDelete
  12. ramai chef dalam fmly kak yan ye

    baru first time tgk n dgr nasi sosej

    ReplyDelete
  13. Salam Ati,

    alahhh yang tu kan kita ngubah2nya..ikut selera sih..

    ReplyDelete
  14. seronok ye jumpa saudara-mara,sesekali dpt berkumpul ngan mrk banyk story..

    ReplyDelete
  15. wahh seronoknye kan..kumpul reramai dgn keluarga!meriah gitu..gulppp terliur tgk kek2 tuh k.yan..hehehe.

    **k.yan klu sudi jonlah joined GA aina yg tk seberapa itu ye ;)

    ReplyDelete
  16. Salam Kak Sal,

    seronok kan kak walaupun penat. Harap2 hubungan kekeluargaan kami akan terus baik.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Salam Aina,

    mmg seronok. Itu pasal lah berat memasing pun sentiasa meningkat. hee

    ReplyDelete
  19. temptingnya tgk the foods! bestnya ada chef in da house...

    ReplyDelete
  20. salam kak yan, sedap nyer kek carat, tetiba teringat brownies carat kat secret recipe ler pulak.

    ReplyDelete
  21. Salam Lily,

    kekononnya depa tu tunjuk bakat lah...hee

    ReplyDelete
  22. Salam BSB,

    mencubalah chef kita tu.. nak tau rasanya cam ne.

    ReplyDelete
  23. aah la mana2 sebok ckp psl kek red velvet tu skrg.. nampak sedapp ^_^

    ReplyDelete
  24. Salam Fara,

    tulah..tu yg akak tak faham. tak de lah sedap mana. Kalau compare dgn marble cheese cake tu kan.. Maksudnya ada flavor yang benar2 terangkat..

    ReplyDelete
  25. Salam Fadzli,

    kalau boleh potong buah limau sekali. kan raya cina tu..

    ReplyDelete
  26. keluarga meriah makan2...memang bestlah kak yan

    ReplyDelete
  27. Kitarang memang suka kumpul dan makan2..

    ReplyDelete

cliks..cliks