cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, February 24, 2011

Phuket Trip - Day 4, Feb 18, 2001.

The last day kami di Phuket. Our flight malam. So, we had enough time to do last minutes shopping. Our target, shopping mall and factory outlet. So, after breakfast, we still got time. Yelah.. shopping mall bukak at 10. Kami lak dah ready at 9.. So, kitarang went to the roof top of the hotel. Nak tengok swimming poolnya. Tak ada orang, apa lagi, photography session lah jawab nya.. Tengok je lah ye...
Swimming pool at Aloha Villa Hotel.


Emmm.. happy sakan kitarang. Gara - gara 3 shots lah ni..
Happy..happy..
At 10.00AM, Mr Tony sampai dan kami terus ke Premium Outlet Phuket. It took us about 30 minutes to reach there from Patong. This fashionista heaven opened in 2009. Ingatkan nak spend time kejap je di sini. Well, bila dah mencari tu, biasalah kan. I amik kesempatan beli luggage. Yang ada di rumah rosak on the day i nak pakai untuk ke Phuket. Hee.. lagipun barangan yang hendak dibawak balik dah over loaded. My luggage kecik je..
Amik kat google.


yeahhhh..duit dah habis.. aduhhhh....
Sementara tunggu the rest, i berehat sambil minum di kiosk San Francisco Pier. Chef CiJu and CiLi terus dengan kegiatan melontar. Tetiba diarang keluar sambil mulut marah - marah.. Eiikk!! asal???? hee... Tungguuuu.. Ada scene gak tu.

Sotong Goreng. I sempat makan satu je.. Sebab nak p hantam itu minah sales girl.. Hee...

After almost one and half hour here, kitarang went for shopping lagi.. Selagi BAHT ni bertepek dalam wallet, selagi tu kitarang tak stop shopping. We went to Central Festival Shopping Mall.

Time ni rasanya kitarang dah patut lunch. So, terus ke food court. Menurut Mr Tony, food court ada menyediakan halal food. After searching, ada lah satu je kiosk yang menjual halal food. Depa di sini guna system card instead of cash. So, amik port, terus kitarang makan. Murah je.. Sorang dalam 5/6 hengget je makan. Lepas makan, shopping. Pasal ada lagi antara kitarang yang tak
beli hadiah for changing gift.
Penah tengok benda ni.. Ni bukan telur mata lembu tau.. Ni adalah telur masin goreng.
Sementara tunggu depa melontar, i relax kat Baskin Robbins sambil pekena ice cream. Tekak dah mulai perit. Amik Vanilla. Vanilla adalah ubat sakit tekak selagi belum batuk.
Then we rushed back to the hotel untuk checked out. Time allowed until 17.00PM. At 16.45PM, i and the gang dah ready kat reception. Once the luggages dimasukkan ke van, i and Mem Aji Sabar sempat lak buat last minutes foot massage. Last nite punya i tak puas hati.. So, pekena lagi..hee..
Tengok bags memasing.. Bags i kat belakang.. he...
At 17.45PM (Phuket time) kami berangkat ke Phuket International Airport. Once reached there terus checked in. Ramai nak ke KL. beratur panjang.
Sekali lagi with the banner.
Kami cari tempat makan untuk satu lagi acara - changing gifts. Well, nak cari halal place memang tak ada. So, kami terus proceeded ke Gate 5, dan terus bagi - bagi hadiah.. ALHAMDULLILAH akhirnya berjaya..
I dapat cincin, Mem Aji Sabar dapat gelang. Cantikkk..
Yeen dapat benda ni.. Apa ek? Box
Happy nya..
With her new bag..
Toce..toce..
Melilit gelang Miz Illa.
Chef CiJu seronok kemain. sampai pejam - pejam mata..
Sorang lagi dapat bracelet.
Once we boarding, tengok kat luar hujan selebatnya. Doa mudah - mudahan tiada aral melintang. We touched down at 23.40PM. Walaupun kapal ni park tak jauh, i requested a wheel chair. Tak larat dah lutut i..


ALHAMDULLILAH kami selamat pergi dan selamat kembali.. Emm.. kemana kita ek taun depan.. BALIIIIII.........

40 comments:

  1. adik kak yan rupaaa bangat ngan kakaknya!
    terkonpius jap...eeehee

    ReplyDelete
  2. beg sebelum & selepas...
    beg dah beranak pinak ye yan...:))

    ReplyDelete
  3. wow... bergolak jiwa raga ni tgk akak berjimba kat phuket. tahun depan akan masuk dalam list travel kami. harus ni...

    bulan 10 ni kami p bali. lalalalalalalalalalala...

    ReplyDelete
  4. wah yan..
    penat berjalan tak terasa kerana keseronokan menikmati suasana di sana..

    ReplyDelete
  5. kak....sonoknya nak berabis duit kat sana....view sume cantik2 kan kak...

    ReplyDelete
  6. wah, sonotnyer kak!!!
    sume ladies, mesti soping tak henggat donia punya!!!
    waaahhh.. happening abes ghiteww..
    blerla ai leh jejak kaki kat sana gak ni.. :P

    ReplyDelete
  7. As salam, Amboi akak sampai jer kat sini terus sakit kaki...tapi cantik ler tengok view kat sana. Barang2 kat sana murah ker akak.

    ReplyDelete
  8. kak yan... bestnyer!!! balik mmg nmpk beg jek.. org dah tenggelam.. hehe. kesian akak samapai naik wheel chair ler.. mmg berbaloi sungguh bercuti ek. hehe.

    ReplyDelete
  9. bestnyer,, semua enjoy...
    sweet jer... telur masin tu blh greng ke??? nk try goreng la..

    ReplyDelete
  10. cantik2 juga di sana ye..moden..

    kak yan ..

    jalan2 tak henggat..
    sampai pakai wheel chair gitu..hihi


    Jom baca: CARA LETAK LINK ENTRY DALAM KOMEN ANDA

    ReplyDelete
  11. yippiiii k.yan dh blk..hehehehehe best btul bershopping..tp yg plg best menjamu mata ngan lauk pauk yg best2..dpt tgk pic pun jd la..
    napa k.yan naik wheel chair tu?

    ReplyDelete
  12. Kak Yan..after read through all ur phuket trip, waduhhh terbaek lah...so excited nak p....

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum Yan

    happy happy
    duit habis pun happy

    Wassalam

    ReplyDelete
  14. wah kak yan bergumbira sakan di Phuket...smua muka ceria....

    ReplyDelete
  15. Assalam Sz,

    kami mmg seiras. Cuma akak lebih tinggi (5'7") dia kurang 3/4" dari akak. rmi yg kata sama.

    ReplyDelete
  16. Kak Kasihredha,
    kekonon bawak bag kecik je. Tup2, tak muat. Emm..kena beli baru lah.. Terus yg besar sekali.

    ReplyDelete
  17. niezzareena kalau nak g, g bulan 4 tau..

    Bali kitarang p bulan 2 taun depan..kalau nak ke Bali, u leh let me know.

    ReplyDelete
  18. kak sal, sebab tu balik terus mintak wheel chair.. tak larat nak jalan.

    ReplyDelete
  19. wahida, barangan mahal.. tak sama mcm kat indon.tp still ok lah..

    ReplyDelete
  20. ♥Leily|Ummi Alya Husna♥, bila dah sama pempoan je biasalah... mmg tak hengat..

    shopping sakan...selagi tak abis baht tu..

    ReplyDelete
  21. BSB, memang punn malas sangat nak jalan.. faham2 je lah lutut akak ni..hee..

    barangan tak de lah murah sangat.. akak lebih suka shopping di Indonesia.puas hati..

    ReplyDelete
  22. Cyana, siap beli bag baru tu..hee...sakan betull

    ReplyDelete
  23. Lya, akak rasa boleh kot. Goren macam kita buat telur mata lah..

    ReplyDelete
  24. Ati, view mmg best..cantikk sangat.. tgn akak tak berhenti2 press button tu..

    suja tgk bangunan2 nya.. simple rugged.

    wheel chair tu terpaksa amik.. akak mmg dah tak larat nak menapak.. faham2 je LCCT..

    ReplyDelete
  25. Umiey, lauk2 tu kalau sapa suka tomyam, oklah.. akak kureng...

    akak suka yang kat arabic resto tu..marbeles..

    wheel chair tu sal akak ada problem lutut. LCCT kan jauh nak kena jalan. so, mintak wheel chairlah.. kalau tak sure sakit nnt..

    ReplyDelete
  26. Buzu, nanti akak post N3 some of the tips..

    ReplyDelete
  27. Bro Rozali, kalau pulus abis buat muka masam, langsung nnt duit tadak.. so, buat2 happy lah.. heee..

    ReplyDelete
  28. Erienz, kalau jenjalan muka masam, aikkk...baik tak yah jalan kan.. Kami mmg bergumbira.. sakannnn...

    ReplyDelete
  29. As-Salam YAN

    Seronoknya jalan-jalan, makan-makan, & membeli. Alamak, la ni tak boleh nak ke sana dah. Habis gerombolan Yan borong. Kena tunggu dia orang 'replenish'.

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum....
    yan seronoknya tgk pergi bercuti di phuket...tempatnya pun nampak bersih dan pelbagai citarasa makanan...tentu enjoy kat sana..alhamdulilah...
    ina hari ni sempat ke ipoh 1 jam perjalanan dr manjung sambil kerja dan jalan2..syukur..

    ReplyDelete
  31. ammvoiii.. meriahnyerr uoolsss.. ehehe

    ReplyDelete
  32. bestnyer baca journal kak yan ni..
    rasa betul2 sy yg berada di Phuket..
    pergh..shopping tak hingatttt..:P

    ReplyDelete
  33. wah phuket pon byk outlet yeh. mcm bes je. wiwiwiwiiwiwiwiw

    ReplyDelete
  34. Hai Kak!!
    Wah! kemain seronok lagi yea siap ada exchange gift lagiii. Seronoknye. Tapi saya nie kekadang agak confuse la muka akak ngan muka Chef CiJu tue..lelebih bila akak x pakai speak. Confuse..confuse...

    ReplyDelete
  35. Assalam Temuk,

    tak banyak borong.. Kalau ke Indonesia, of course.. silap2 2 3 bags bertambah..hee..

    ReplyDelete
  36. Assalam Ina,

    ALHAMDULLILAH..tempat mmg bersih dan cantik. cuma saya tak suka tomyam.

    INSYALLAH one day boleh jalan2 tu..tunggu je anak2 besar2 sikit. I doakan..

    ReplyDelete
  37. Dr,

    kalau nak rasa bebeno, baik pegi..hee.

    shopping mmg selalu tak henggat...dah balik baru nyesal..

    ReplyDelete
  38. Miss B,

    semuanya banyak.. Sediakan aje duit yg banyak..sure happy..

    ReplyDelete
  39. Assalam Cik Sue,

    mmg best cik sue.. Especially kalau dgn kengkawan. Tak ada protocol. Kalau dgn family, eemmmmm...faham2 je lah ye..

    oo ye ke.. ramai yg kata gitu.. BUT.. i m taller than her, ok..hee...

    ReplyDelete

cliks..cliks