cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, February 9, 2011

Bila panas, pulun Thai food.....

Kenapa lah mood i ni merudum nak update blog. Tapi walau cam ne pun sesekali i singgah rumah kengkawan dan comment. Sebenarnya banyak benda yang perlu diuruskan especially hal - hal kedai. Yelah kan nak coti minggu depan. Selalunya cam tu lah.. Bila nak travel, mood nak bekerja ke, apa ke, selalu hilang. Lebih kepada surf tentang tempat yang nak pergi tu. Tambahan pulak ada permintaan member untuk arrange kan itinerary ke Bandung. So, lagi busy benda lain lah kan. (Harap - harap the clients happy with the package and the itinerary).

Oklah.. malam ni i kumpul kan my kederat sambil scrolled down pictures lama yang tersimpan, noticed that satu tempat i and partners pergi for lunch. Kat luar panas sangat masa tu.. Bila lunch dalam waktu panas, depa semua dah tau sejak azali, i tak kan pergi makan kat tempat tak ada aircond. So, we decided singgah di Plaza Masalam dan lunch di Famous Thai. Saksikan lah apa yang kami ngapp....

Depa dah lapar. Me too...Laju je..
Kat mane ek??? Ok.. kat bawah ni alamatnya.

Sebelum buat order, pineapple ni jadi santapan.. Sedapnya..manis. I m very sure Josephine Pineapple. Banyak tanam di kampung i. Kan Johor pengeluar nenas terbesar di dunia. Ehhh.. tapi tu sejarah dan geografi dulu - dulu kan.. Now, masih lagi ke???..Nanti i try search fact pasal ni... He...
Dan Kacang Ranggup ni.. Sedappp...
I go for this drink. Hot Lemon Plum..
Kerabu Mangga. Ok lah..RM12 for S size.
I suka Asparagu Goreng Belacan ni.. Ranggup..RM15 - S size.
Lemon Chicken .RM18 for S size.
Sambal Udang Petai. Tak macam sambal pun. I just makan sikit je. Amik udang je...
Ikan ni masak 3 rasa kot. Tak hengat..
Licin kami pulun.
Dessert is a must kalau kami makan.. Pulut Mangga. Cuma mangga nya just ok.. Kalau manis lagi, sure lagi sedap.

Interior
Almost 15.30PM. Kena balik office. Tapi Chef CiJu called TokNgah's car broke down in front of Plaza Masalam masa fetched anak - anak.. So, i just dropped Mem Sue and Mem Aji Sabar, then terus pungut anak - anak Sidek tepi jalan.. Huuhhh...still panas... Tiba rumah, lepakk...

52 comments:

  1. Assalamualaikum Yan

    nampak menyelerakan
    patut pulun habis
    he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. Kak Yan...seronok betul kalo tgk entry akak makan2.. mmg menyelerakan.

    ReplyDelete
  3. TQVM kak yan!!!

    kita tengah takutttt...

    berdebar-debar....

    pls... doakan yg baik2 ye!

    ReplyDelete
  4. kerabu mangga tu.....gulp..terliur...hehe

    ReplyDelete
  5. kak, saya pun suka sangat makan masakan thai.. nanti akak cuba try restoran chakri palace kat klcc.. memang sedap..

    ReplyDelete
  6. mcm same jer tpt tu yan...
    saye baru jer pegi hari sabtu mlm hari tu..tempat yg same jugak dgn hubby & anak2...

    Dessert kami ambik cendol durian...
    Lemon Chicken dia pun saye sukeee...

    ReplyDelete
  7. Salam Bro Rozali,

    lapar dan haus.. So, kasik licin..hee

    ReplyDelete
  8. Salam Cyana,

    sebab tu lemak pun makin menyelerakan..hee

    ReplyDelete
  9. INSYALLAH ati.. tapi takut apa? berdebar2 apa?

    ReplyDelete
  10. Salam Afida,

    tapi mangga dia bit masam. akak tak tahan masam2..

    ReplyDelete
  11. Salam Shaza.

    tulah.. kalau tidak dah makan last month. Tak menjadi. Should try nnt.

    ReplyDelete
  12. Salam Ainoraini.


    Kat shah alam lah kan.. Kitarang mmg selalu ke situ lah.

    ReplyDelete
  13. Salam Mamashaza,

    nenas Josephine tu mmg sedap.. Manisss..

    ReplyDelete
  14. aiii.. menyelerakan sungguh! :D

    salam singgah sini!
    sedap la lagu nih! lagu apa siapa nyanyi.. sedap... :)

    ReplyDelete
  15. patutlah menyepi..mood takde ye..nak gi vacation ye..haha

    lagi info makanan..yeay!!nak gi cuba nih..tq sis..muahhhh..

    p/s..kak yan, jgn lupa wat entry sambal goreng tu tau..hehe

    ReplyDelete
  16. My dear Kella,

    tq..

    lagu ni akak load masa buat blog yg first in 2008.Dah tak ingat. Sellau org tanya. tak tau nak jawab.. hee

    ReplyDelete
  17. kak, dlm banyak2 tu saya terliur satu je...asparagus goreng belacan...hehehe...
    kak, lemon plum tu mesti masam kan?

    ReplyDelete
  18. Salam Nurkass,

    ye..nak coti ke Phuket.

    boleh pegi lah nanti. Sedap jugak lah..

    ReplyDelete
  19. Salam Wahida,

    memang sedap asparagus tu.. Lemon plum tu tak masam. Boleh tahan enak nya..

    ReplyDelete
  20. terliur tgk nenas tu.. lya mmg suka mkn nenas sajer2.. kalo buat jus pon best..

    & nmpknyer menu kat sini best2 belaka

    ReplyDelete
  21. sedapnya tengok pulut mangga tu...
    dah lama tak makan

    ReplyDelete
  22. memang the best nanas lah lya.. Banyak di kg akak.

    ReplyDelete
  23. Uihh...tak pernahnye tak best makanan kat sini...cuma pulut mangga tu tak boleh pergi la...sebab terlampau manis dan berlemak...hehehe..yg lain A++

    ReplyDelete
  24. Saya memang suka kak. Tp kalau kena mangga yg betul2 manis, lagi best.

    ReplyDelete
  25. Fadzli, mana ada manisnya. Tak pakai gula sangat pun. Kalau gitu santan kita ganti susu cair, ok tak..hee..marah org siam.

    ReplyDelete
  26. aduhh kak..lapo ptg2 ni kak.. kerabu i suke, pulut mangga tu i suke,ikan tu lagik..pheww

    ReplyDelete
  27. Salam Maya,


    kira pendek kata semua Maya suka lah kan..hee..

    ReplyDelete
  28. sedapnyer Kak Yan...terliur air liur nih :)

    ReplyDelete
  29. fuhh x hinggat kak .. menu2 semua sedap2 .. :)
    kak saya x pernah layie makan pulut mangga .. selalu pulut durian jer .. sedap yer kak ??

    ReplyDelete
  30. Alin, awak ni tak senonoh tau.. meleleh2 tu...heee

    ReplyDelete
  31. Salam Ieda,

    YA ALLAH... sedapppp... cubalah... sellaunya ada kat kedai makanan kelantan atau makanan thai.. request lah..

    ReplyDelete
  32. akak yan punya n3 pasal makan2 mesti best pnya....terliur jer...

    ReplyDelete
  33. hee.. ye ke.. mmg tujuan nak kasik org meleleh..hee...

    ReplyDelete
  34. kenapa akak selalu dpt makan sedapppppppppp


    aaaa

    *air liur leleh2 tgk*

    ps- sy suke gile tomyam. hehe

    ReplyDelete
  35. dalam banyak2 food, saya jeling kerabu tu dulu..mengancam...

    ReplyDelete
  36. tunjuk.....makanan.....;-)
    sedapnya!

    ReplyDelete
  37. ala siannya anak2 sidek tersadai tepi jalan la ye tengahari remang...

    sekarang kat SB ni panas pagi smpi tengahari, petang sikit hujan...sempatlah baju di ampai kering ;)

    ReplyDelete
  38. as salam kak yan,

    terima kasih byk2 doakan utk ati ye
    hargai sgt2

    alhamdulillah dah ok ..hopefully cepat
    sembuhlah ...

    sayanggg kak yan!!

    ReplyDelete
  39. salam kakyan, sedap nyer pulut mangga manis tuee..yammi

    ReplyDelete
  40. Salam Miss B,

    apa awak tak penah makan sedap ke?heee...Jangan lah sampai gile..bahaya.. nnt tak leh makan tomyam lagi...

    ReplyDelete
  41. Salam Kak Sal,

    mmg sedapkan.. Tapi saya suka lagi somtam.. bestnyaa...

    ReplyDelete
  42. Salam Suzi,

    tulah.. tambah gelap depa.. sampai rumah terus terkam peti ice...hee

    legakan kalau sidai kain, then ptg kering.. huhh...

    ReplyDelete
  43. Salam BSB,

    ymmm..yum...yumm.. yummy...sedap

    ReplyDelete
  44. dah telan air liur dah bila tengok mknn yg sedap2 ni..

    ReplyDelete
  45. Salam Norakhtar,

    nasib baik ditelan. kalau tak sure dah meleleh ye..

    ReplyDelete
  46. sedapnya pulut magga...nasib baik dah makan before balik sini, kalau x meleleh air liur...

    ReplyDelete
  47. Salam Nurul Fatin,

    kalau tak sure terleleh2 ye..hee

    ReplyDelete

cliks..cliks