cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, June 6, 2016

Selamat Berpuasa

selamat berpuasa semua. kami for the first time after many2 years i guess more than 8 years kot, berpuasa di kampung. 

on the way jalan clear. sebab i rasa cuti sekolah. bahagia kami. cuaca mmg lah cemerlang, gemilang, dan terbilang. panas lit2..once awhile je redup. and alhamdulillah the driver tak mengantuk pun..


Alhamdullilah after about 4.30 hours, kami sampai di Pontian..semedang dah tengahari, kami singgah lunch.


kami singgah makan Nasi Ayam Haji Ali.


Kami ordered Nasi Ayam Goreng.


Nasi kami..memang sedapppp..


licin


Milo Ice i. perghh


ini buat sahor. and sambal di bawah ni.
selamat berpuasa. ni nak cari food for berbuka..

14 comments:

  1. Seronok dapat menyambut puasa di kampung halaman... :)

    Setelah ketiadaan kedua orangtua, nampaknya rumah kakcik menjadi tempat berkumpul adik-beradik kakcik. Syukur Alhamdulillah untuk ikatan kami yang erat ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah kak..mmg seronok kumpul.reramai ni..makan pun, wahhh..

      Delete
  2. Seronoknya sambut puasa di kampung. Kita orang leh sambut puasa hujung-hujung nak raya je bila ramai adik beradik yang balik kampung nak sambut raya. Bila dah takde mak dan bapa sambut puasa pun dah kureng meriahnya. Apa pun syukur masa raya sambut ramai-ramai di rumah pusaka kat kampung. Kalau tak buat macam tu huhuhu sunyinya rasa sambut puasa dan beraya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah mak abah masih sihat..tp nnt ni amik diarang balik shah alam..nnt 3 4 hari sblm raya diarang balik semula dab kitarang sambut kat kg.

      Delete
  3. seronok nyer sambut puasa kat kampung kak..kami ni org kl semua pun kl jek..hehehe..

    selamat berpuasa kak ;)

    ReplyDelete
  4. best nyerrrrr


    selamat berpuasa utk akk sekeluarga...

    ReplyDelete
  5. bestnya balik sambut puasa kt kg kak....

    ns grg ayam tuh jarang2 jumpa kt kl tp kt pontian senang jumpa...
    peria tuh msk apa kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi goreng dia sedap sgt dana. akak nak tapau, tup2 dah habis..tgh masak nasi lagi.
      peria tu akak buat ulam je dana

      Delete
  6. Lama juga tak balik kampung menyambut puasa ya, kak. Sesekali balik mesti syok habiskan!

    ReplyDelete
  7. Selamat berpuasa Yan and family.

    Saya simpan cuti utk raya jadi masa bulan puasa tak balik kampung pun...

    ReplyDelete

cliks..cliks