cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, June 10, 2016

Perjalanan dan kemalangan di highway


semalam baru mudik ke Shah Alam..( mudik gitu)..decide memang nak berangkat awal dari kampung.

kira lepas Subuh terus masuk kereta lah gamaknya..kunun2 boleh lah i masuk office kejap tengahari tu.


tapi, gitu, gini, at last at 6.45am baru kami gerak keluar dari rumah MyMommi and MyDaddi..

tu nampak dah cerah dah tu..mana lagi nak arrangged itu ini dalam kak timah tu..separuh semput kak timah i tu..sumbat lah segala mala..kalau boleh dia menjerit, mau meraung terus.


on the way to the highway, kami melalui jalan Parit Madirono/Parit Makassar...

suasana pagi, mak aiii..sejuk u..berkabus gitu..macam kat Kundasang pulak..


at 8.00am, kami masuk Highway. smooth riding lah..tapi sesekali driver pancit.

masuk kami ke R&R. stretch belakang kejap. 


then suasana beransur panas.. dalam pukul 9.00am gitu masa ni..so nice view...love it so much.


 bila nak sampai Pagoh R&R macam slow gitu. then checked Waze, ada accident.. aduiii... memang suspen. waktu pagi, matahari menyinar, puasa lak tu, kena lak dengan traffic can ni.. mencabar gak iman kan.. 

gerak sikit2 je u..waze, ada accident 3KM panjang nya tu..wahhh...hebat tu..


then tak lama, jalan 3 lorong, jadi 2 lorong, then jadi 1 lorong.


YA ALLAH, it was so bad..INNALILLAH..
scary you.


treler lah..accident..i jadi seram pulak. 

kepala treler ni terputus dua..tayar pun macam putus gitu..rasanya macam treler and treler lah.


nampak tu? kepala je tinggai situ. dah tergolek dog dah. 


sini lagi delas. berasap2 vitu. terbakar pokok2 bunga di situ. tanah kat situ pun sampai berterabur atas jalan tu. 


ini tayar yang terpisah.. kalau ditengok dari scene tu, tak rasa driver tu selamat..

tapi tak tau lah ye..semoga ALLAH selamatkan mereka.


ALHAMDULILAH..semua nya kembali ok tak lama lepas tu. syukur lah tak terlalu lama kesesakan yang kami alami.  then meneruskan perjalanan kami..

tapi kami tak terus balik ke rumah..Hubby ajak tengok  Mr Yellow yang sedang dirawat di workshop. 

then singgah pulak di office hubby kejap..Ya allah, bila tengok jam, almost at 2.45pm.

8 hours you.. boleh sampai Kelantan you.   semua yang ada dalam kereta macam nak fengsan..kat luar tu, mak aiii..so hot. tiring lah. 

tiba rumah, buat apa patut, terus terlelap. at 5.30pm baru tersedar.. terus keluar dan beli food for iftar.. 

ALHAMDULILAH dah fourth day kita berpuasa..  esok sahur apa?

24 comments:

  1. Ya Allah mesti treler tu laju. Kalau tak silap driver treler salah seorang meninggal dunia rasanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye lah dear.. i pun rasa.. u tgk berita or ada kat situ gak kelmarin?

      Delete
    2. Tenguk kat tv malamnya. Berita tv9

      Delete
  2. Ngerinya tengok bila tengok accident yang melibatkan treler atau lori2 besar ni.

    Selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul. even kita drive sebelah dia pun seram. ngeri sangat kan.

      Delete
  3. dasyat gak kalau tengok dari rupa traler tu kak...moga pemandunya terselamat...parit madirono parit makasar...kikiki...cam biase dengo je...cik boss saya orng pontian kecik...alhamdulillah sampai dgn selamat walau pon cam hazap gak mengenangkan 8 jam duk dalam kete...

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH... tak sure apa ceritanya..

      parit segala parit hanya terdapat di Johor. heeeee

      Delete
  4. Alahai, ngerinya! Sampai putus dua, tayar pun gitu jadinya.

    Tapi kat highwaykan Kak Yan, kalau accident little-little pun jemnya punyalah teruk! Siksa! Apatah lagi time puasa macam ni.

    Heh! Bila akak sebut nama-mana parit semua, kalau tak tahu akak balik mana pun saya tahulah ni mesti kat Johor. Orang Johor kita tempatnya memang penuh paritkan, kak ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear.. kat Highway, jangan buat pasal. org sebelah accident pun part kita boleh jem. apa tah lagi part yang accident.

      memang haru lah.. ingat air je. heeee

      Delete
  5. Kakcik ni kalau tahu ada kemalangan, seboleh-boleh nak menyorokkan muka - takuttttt. Selalu kena marah dengan abang!

    Bukan apa, ngeri dan sedih kalau nampak mayat ke darah ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee...seram ye kak..sy lak lagi nak tgk..siap kena marah zamberi..berani sgt katanya.

      Delete
  6. bestnya balik kg... thn ni tak dpt rasanya puasa kt johor.. huhuhu

    nsb lah kemalangan nih takde nampak darah2 tepi jln ye kak... klu tak msti ngeri kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe darah kat kepala treler tu kot..

      nnt dana balik raya je lah ye

      Delete
  7. 2 bln lps 'kereta terbang' dpn mata sy... ms tu kt sepang...alhamdulillah x de kecederaan tp tmpk mangsa mmg menggigil x henti

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoiii..boleh ilang semangat kejap ye...akak sure melatah2 kalau happen depan mata tu anis

      Delete
  8. Ramadhan kareem. Ngeri. Nasib baik kepala treler yg putus bukan kepala orang. huhuhu.... Selamat Berbuka.

    ReplyDelete
  9. Nasib baik ada bazaar klu x kne masak jgk le jwbnye, klu treler yg xcident jem msti lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kena buat fastfood delivery lah cikna.

      Delete

cliks..cliks