cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, June 10, 2016

Ramadan Keempat kami


kejap je dah hari ke lima.
puasa ke hari ni?..
me?..heeeee..

anyway, cerita semalam.
i made simple drink for all of us. not really actually..some minum air panas. like MyDaddi and MyMommi.


i made this. sparkling drink i tenyeh2 kan daun mint. i diluted this drink with cold plain water..

tapi frankly speaking this drink not so sweet like other carbonated drinks lah..but still i dilute kan..

then added up with ice cube.. di kedai pak arab yang i beli bottle drinks tu, i sambar baklava.. mahai weii baklava tu..

itu dalam 5 ketui je..RM8.35. pergghh..kaya pak arab. tapi tekak nak makan, beli je lah sikit.


then petang we went to Bazaar Ramadan Seksyen 20.. what i like here is, Nasi Lemak Burung Puyuh dia. highly recommended. 

tak ingat berapa rege sekor burung tu. tapi memang berbaloi kalau membeli di sini..i lupa nama gerai nya. tp cari je gerai yang guna pick up lorry.


ayam biasa pun ada. memang best..then ada gak Laksam dan Puteri 2 sebilik kalau tak silap.


while di rumah, Chef CiJu prepared Kuew Tiau Goreng and Banana Bread (katanya)..recipe dari IG tu. nak cuba boleh refer this IG. nizakarim.   not bad lah.

ada Otak2 Kampung. hasil pemberian Nekcik kelmarin. makasih ya buk.

Dan ada asam pedas daging and ikan tenggiri kalau tak silap.. ALHAMDULLILAH...tidak membazir kelmarin..makanan habis semua dimakan sehingga sahur. adatlah tinggal sikit2 tu. I hope we will stick to this manner..jangan buang makanan. sian sedara kat Delhi tak makan.

apa2 pun selamat menjalankan ibadah puasa... daaaa

10 comments:

  1. wahhhh nasi lemak puyuh.. sedap tuh... hehehe selamat berpuasa sis.. :)

    ReplyDelete
  2. Setakat ini kakcik belum ke PARAM lagi. Abang je pergi beli macam-macam air. Itu pun kakcik bising membebel, beli banyak2 siapa nak minum. Bagi kakcik cukup kalau ada teh O suam je dan makan nasi macam biasa dengan sedikit lauk... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah kerap dah..semlm je tak pegi..sebab zam kerja. hari ni, kita pegi lg..for sure..INSYALLAH...Heee

      Delete
  3. Salam ramadhan, thn ni cikna baru 2x g param yg tu skli ngan suami, skli ngan mummy... lazat2 makanan ye tu....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikna, i ni kalau tak pegi nanti depa kat rumah tak cukup makan. heeeeee..

      Delete
  4. Lama nya tk mkn puyuh nyamss
    Nak kena beli puyuh la ni Yan

    ReplyDelete
  5. salam alaik k.yan..dil kalau makan baklava mesti ingt k.yan.huhu....air yg akk minum tu kt cni macam2 perisa ada..sampai rambang mata tengok.. rindu nak gi param..huhu...bilalah berkesempatan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam dil.

      baklava still the number one for dessert.. suka sgt. tapi tak leh makan bebanyak. manis.

      Delete

cliks..cliks