cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, June 29, 2016

Iftar ke 24 kami


Tonite is 25th nite of Ramadan.
It's leaving us soon.
tahun ni i benar2 terasa lain dengan Ramadan ni.
i teringatkan seseorang di bulan ni.

selalunya arwah akan call or message me bagi tau, "yan i nak ke Jamia Mosque". 
"i will do donation on behalf of u".
dan selalunya i ganti balik duit dia tu dengan i pulak donate kat sini on behalf og him..
we have been doing this since 2011.

and another 2 days dah hari Jumaat. 
so in Kashmir usually depa namakan Jumaat-ul-Vida, the last Friday of the holy month of Ramadan.  

dan selalunya Jumaat macam tu lah beliau akan message dan bagi tau..
i will dua'a for your health, for your kids, for your husband, and the whole family.  :-(
But now dah tak ada. 

jadi rindu nak borak2 dengan arwah esp tazkirah beliau.
hhhhh.. okk.okkk..move on.
tak pe lah.. mengingati arwah dan percaya arwah berada di tempat yang selayaknya. 

Okkkk.. tak nak sedihlah..
nak senyum sampai telinga.
nak cerita pasal shopping tadi.
me and MyMommi went to SACC.


tuuuu diaa.. pilih baju.
katanya nak cari baju for her boyfriend lah.
pilih punya pilih, akhirnya she grabbed the blue one tu.
discount item katanya.
tapi dalam RM350 gak lah.. 
tak pe..
boy friend dia punya.


i berkenan yang ni.
tapi wang busat tåläk ada banyak lorrrr.
so just forget it.


then we went to Lovely Lace. 
eeeeeee, dia sambar lagi youuu.
layannn.


apa tak grab kan. cantik2 kalau masuk sini. 
geram betul


tuuuu.. dia grabbed cushion covers. 
cantikk.
ada discount gak. 
dalam 10%

then we went back. 
tapi singgah di Seksyen 9 sebelumnya.
pegi kedai Pak Arab dekat Resto Zam jam tu.
buat apa?


nii. i bought bottle drinks .
nak buat Lime Longan Mint.


tuu. i dah siap2kan. actually tonite we had our iftar with TokNgah and his family.



sambil bawak this cutie pie. 




i sempatlah prepared my big table for all of us today.
and we prepared Laksa Johor for our iftar. 
ALHAMDULILAHHH..


and Chef CiJu prepared this. 
i tak tau nak sebut apa ni.


and this is My Laksa. 
wallahi 
soon nice. 
maaf ye kalau rasa i terbongkak.. heeeeee
serious sedap.


last but not least..
our family picture during iftar.
MyHubby masa ni masih belum sampai dari office. 
Anyway, nanti kita update lah yeeee..
daaaaaa.

19 comments:

  1. Pinggan mangkuk akak cantik2. Hehe. Tengok air mint tu sedapnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah beli lama dah tu Anis.

      memang air tu sedap.

      Delete
  2. wah rindunya berbuka bersama keluarga ramai-ramai macam tu. Seronok makan bertambah-tambah... Botol air tu air apa? Rasanya macamana ya. Untuk buat air lime longan mint tu ke? Air yang yan buat selalunya lain daripada yang lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah2 je sis..
      campus kan itu ini..
      kalau tak de lime drink tu, pakai Kikapo pun boleh.
      or 7 Up.. cuma gas dia tu banyak sangat compare to this drink.

      Delete
  3. konfem dah sedap tu.
    tak bongkak tapi konfiden.kihkihkih

    ReplyDelete
  4. Presentation atas meja tu yg buat makan berselera tak nak bangun-bangun:)

    ReplyDelete
  5. wah! menariknya! ni kalau saya ada dekat meja tu juga
    terus tak bangun wooo! haha

    maaf tanya, siapa arwah yang dimaksudkan tu ye?
    moga dia ditempatkan dikalangan orang yang beriman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lana, memang bila dan berkumpul sure susah nak bangun. tapi kalau ramadan ni tak leh buat lah kan..tapi depa sambung lagi lps tarawikh. heee

      Delete
    2. tulah kan kak. bila dah ramai-ramai tu
      makanan pula sedap-sedap, mau lupa nak bangun. hehe

      anyway kak, thanks sebab cite pasal orang yang saya tanya tu
      sedih cite akak tu
      moga dia ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. aamiin

      eh kak, selamat hari raya ye
      maaf zahir dan batin =)

      Delete
    3. Kalau Yana Yani sudi baca2 blog akak ni banyak cerita pasal Kashmir.. boleh je tengok org nya cam ne..
      ok dik.. selamat menyambut hari raya ye dik..

      take care..

      Delete
  6. Sedap plak nengok air mint tu kak. Kejap jer dah nak raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap, sebab tak terlalu manis Fiza.

      Delete
  7. meriahnya kak... seroonok kan berbuka rame2 gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilahhh dapat makan sama2 dan ramai2.

      Delete
  8. Layan jelah Yan, sementara dia (mak) masih ada... :(

    Saya mcm dapat merasakan perasaan mak Yan tu... dan serupa Yan, raya kali ini buat saya rasa sebak... bukan pasal kehilangan sesapa tapi anak-anak dah habis belajar dan kerja. Dulu saya yang siapkan mereka kini mereka pulak yang siapkan saya. Bawa saja pergi kedai beli baju, kasut dan persiapan raya lain. Itu yang buat saya terharu.

    ReplyDelete
  9. kak yan...sedapnya laksa johor...huhuhh

    ReplyDelete
  10. kadang masuk lovely lace nak kidnep bau wangi.. then keluar dengan girang =D

    ReplyDelete

cliks..cliks