cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, June 28, 2016

Shopping kat AEON Shah Alam lagi


YA ALLAHH.. time flies so fast.
malam ni dah malam ke 24.
means another 6 days to eid. 

and still i have one job to do.
that's why tadi siang ni i ke AEON Mall to settle few things
i ajak MyMommi.
Actually she was not so well.
tapi since i pun bukan rushing. 
MyMommi pun nak ikut dan teman kan i. 
jalan dengan warga emas ni, kena slow and steady.
lagipun i bukan boleh nak rushing2 sangat pun.


so kami ke sini. 
tak boleh pegi weekend lah kan.
so weekdays ni relax sikit. 
parking berlambak2.
suka i.


once tiba i terus ke Index Living.
few things i need to find here. 
no need nak ke IKEA lagi dah.
kat sini pun i rasa reasonable lah. 


bila ke sini, i suka sangat. 
i love all the little cute things.


cantik lah di mata i. 
decor2 kan. 


kalau kat IKEA, mau jenuh nak menghabiskan masa.


for me, kat sini pun not bad. 


lepas mencari itu ini, ini hasilnya.
i tak shopping banyak u.
shopping for certain reason.
not for my nafsu serakah. heeeeee
nasib lah wang busat tak ada..
kalau ada, ligat je kepala fikir nak itu lah, nak ini lah. 
nak ganti yang lama lah. 
nak pattern baru lah.
ALHAMDULILAH wang busat tåläk ada lorrrr...
anyway, i ke sini sebab nak buat my hamper.
memang kerja i tiap tahun. 


sebelum ni  i dah beli siap2 steel basket kat SSF. 
bunga sekali.


so kat Index Living ni i cuma cari benda yang melengkapkan je. 
i dapat soap dispenser ni. 
sukaaa..
cantik ahh.


face towels gak. 
happy lahh..

tak lama lepas tu, we all pun balik. 
ehhh.. tak balik lah. 
we went to Plaza Masalam.
i amik baju yang i tempah di d'qapas.
nanti nak tengok tak abaya yang i tempah kat situ.
tunggu yeeee..


ok lahhh. jalan2 sure rasa penat kan.
i asked MyMommi duk kat situ kejap.
i took her picture.
she follow2 je apa i suruh..
heeeee..
cute kan
memula masam je muka. 
dan terdongak sangat.


she pun suruh dia  tundukkan sikit kepala..
but still masam...
terus i tanya, why u masam2..
senyum lah sikit..
hee..hee..



haahhhhh!!!..
ini penangan senyum MyMommi.
senyum kan SEDEKAH..

sib baik dia tak buat muka..
selalunya itu yang dia buat kalau kitarang suruh dia senyum.
ALHAMDULILAHHH.. lepas tu kami balik. 

tadi after iftar,  i dah prepared some of the hampers. 
INSYALLAH lepas sahor nanti i sambung balik.

now i wanna sleep.
awal bebeno sekarang i tidur malam.
i need to wake up at 4.15am.
paling lewat at 4.30am.
INSYALLAH..
berkahi tidur aku dan tidur setiap umat manusia YA RABBB.. 
okkk. gud nite..
daaaa


10 comments:

  1. perempuan kalau blh supink mmg seronok... walaupun beli bkn utk diri sndiri ttp jgk suke asal blh membeli heheheh...
    cantik deco pokok sakura tuh kak... mak akak msti dh pnt sbb tu masam, nsb pastu senyum jgk hehehhe...
    msti lawo hampers akak tu nnti

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah kan ye Dana. bahagia kalau dapat even hanya window shopping.

      masa tu dia sakit perut. heeeee
      hampers tu biasa2 je Dana.

      Delete
  2. cantikla bekas sabun tu...tapi saya still suka Ikea...harga masih reasonable.

    ReplyDelete
  3. Haa dah ada yang dekat apa lagi AE, boleh grab je kan.. ye you travel a lot mesti have a lot of ideas to decor jan...your mom sabar ja dengan puterinya haha..smile aunty :)

    ReplyDelete
  4. Belum sampai lagi ke Aeon Mall Shah Alam ni, Kak Yan. Suami dah pasak telinga dok ajak pergi. Apa nak dicari di sana pun tak tahulah. Bulan puasa ni kaki saya berat sikit nak melangkah. Penat berpuasa katanya dan anak-anak pun bukan boleh tahan lama kalau berjalan ketika puasa ni.

    Kalaulah saya dapat ke sini, memang nangislah poket rasanya!

    ReplyDelete
  5. Mak tu biasalah tak kan tak tahu. Jenis tak kisah. Sebenarnya suka senyum pun tapi dok ada org nak ambil gambar gitulah jadinya. Alhamdulillah masih mampu diajak shopping. Bapak kakak dah tak boleh sejak CNY lagi. Tahun ini totally dah tak puasa pun. Makan sesudu-dua aje. Sedih:(

    ReplyDelete
  6. Mommi ikut jelah kehendak anakandanya ye...

    Tak apalah sebab kira exercise juga tu ikut Yan jalan-jalan. Kakcik yang lebih muda dari mommi Yan pun dah tak larat nak jalan banyak-banyak. Ingat nanti lepas-lepas raya ke nak jumpa doktor balik pasal lutut ni...

    ReplyDelete
  7. kemain manis senyuman...alhamdulillah sehat lagi mak akak...dapat gak teman2 anak pi shoping...mak saya dah tak larat sgt...tapi selalu gak bawak dia naik kete pusing2 tengok suasana...mesti nampak mewah hamper tu kalau dah siap...

    ReplyDelete
  8. Kalau akak cari barang.. mesti yang comel2... geram tau tengok..

    ReplyDelete
  9. rajin jugak mommy akak nyopping hehe.. kalo mak CT kadang dia rela tunggu dalam kete.. x suka crowded places katanya hehe..

    ReplyDelete

cliks..cliks