cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, June 17, 2016

Lauk Pauk di Hartinie, Seksyen 10, Shah Alam


Dah pun hari ke 12 kan. 
time flies soooo fast.. 
tup2 nanti dah nak raya..
ye lah kejap je ni hahh.

masak apa hari ni?
we all masih tak tau lagi.
silap2 tunjuk je.
nak cerita pasal food tunjuk kami ni.
i rasa ni i beli on the 9th day of ramadan. 
Chef CiJu gantung periuk.
concentrate on her cookies and cakes. 
so me and MyMommi went to Restoren Hartinie. 
our first food tunjuk at Hartine. 
jom tengok food dia. 
boleh mabuk dibuatnya.


first i tak tunggu lagi. 
terus grabbed this.
Serawa Derian.
first class to me and Chef CiJu. 
 orang lain i tak tau. 
tak tau semangkuk berapa. 


i took this too. 
kena ada pulut dia lah kan. 
baru kick..
sebekas ni dalam RM3.00
tak cukup pulak makan ni. 


sebelah dia Bubur.
Bubur Potong Kaki.
Manis2 belaka.


terpandang yang ni. 
Pulut Mangga. 
sedak ke wei?
i tanya the lady kat situ, 
"Manis tak mangga ni dik?"
Dia jawab, "Manis kak".
Balik, makan, eemmm... tak mengikut scale kemanisan i. 
boleh cuba yang lain nanti..(payah nak cakap tang manis buah2an ni kan).


tengok segala jenis kuih. 


tau apa ni? i call it Surabi. (penangan Kampung Daun, Bandung)
we call here, Serabai. even kat kampung i pun panggil Serabai. 
but now so hard to find, except kat resto Kelantan. 
tapi i kurang suka yang ada di sini. 
for me, badan dia agak tawar. 
but the kuah, is soooo good. 


satu lagi kuih Kelate,
ambo dok tau namo dio.
Is it Cek Mek Molek?


hok ni pun ambo tak tau.
Puteri 2 Sebilik?


Ini lagi potong kaki.
Ada Tapai Pulut. 
I suka tapai pulut. 
Ada Tapai Ubi.
Hubby suka yang ni.


segala mala sayur lemak. 
tunjuk dan bayar je lah.


Gulai Kawah.


Percik. mace mace ado.


atas tu Kerabu.. pergghhh.


dan yang i tak tau gapo dio.
tanya dah nama dia.
lupa ambo.


very rare ada di Shah Alam or even KL.
Nasi Tupe. (Nasi Tumpang)
selalunya yang ada di sini during weekend, lain sikit. 
terbang pepagi dari KB.
tapi yang ni dibuat di Shah Alam.


Balik i makan. for me i like yang dijual during weekend tu. 
Se, RM6.50. so big. tapi puas hati makan lah kan..

Jommmm.. petang ni kita ke Haritine lagi. 
boleh tunjuk lagi..
Apa2 pun selamat berbuka..
daaaaaa..

16 comments:

  1. Ni mahu juga kakcik ajak abang gi terjah ke sini nanti ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pukul 2.30pm gitu dah ada banyak dah food dia.. tapi nak lagi lengkap datang kul 3. perghh.. banyak.

      Delete
  2. Fuh banyaknya kuih muih dan lauk pauk.... Rambang mata

    ReplyDelete
  3. perghhh, sodapnye kuih muih! nak terjah jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cepat.. kalau pukul 5 dah banyak kurang. org pun ramai.

      Delete
  4. Fuhh time lapar gi sini, memang rambang nak grab semua yang ada.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. ye brother..sampai x tau nak pilih apa.

      Delete
    2. ye brother..sampai x tau nak pilih apa.

      Delete
  6. Kusssss semangat AE tengok makanan tu semua. Variety sungguh. Mau bankrup mak cukup bulan ni kalau cenggini punya lauk hihi...Rambang matalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha..pricey gak sis kat sini..tp varities lah..esp kelantan food.

      Delete
  7. yang pulut merah tu lompat tikam, kerabu rumpai laut tu kerabu sare....hehehe , suka nasi tumpang , balik besut cari nasi tumpang kubang pasu. .heheh

    ReplyDelete
  8. wahh semua menu kuih muih kelate tu.
    pandai akak kecek kelate.hehe
    serabai tu org kelate panggey seghabey.hehe

    ReplyDelete

cliks..cliks