cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, September 1, 2013

Open House and Bloggers


Story on August 24, 2013 - Saturday afternoon.

Last weeknya,  Baca kat S I N I lah yee..dah buat open house. as mentioned, simple one je.. jemput sedara mara dan sikit frens. Then terggerak dalam hati nak ajak bloggers.. dah buat 2 years ago, panggil bloggers.. so this time decided nak jemput yang tak pernah mai umah i. bukan lah kata nak invite orang mai rumah tu kena ada term and condition kan.. just atas sebab - sebab kekangan dan beberapa halangan.. Harap some yang tak dijemput tu tidak berkecil hati.. tak bermaksud pilih - pilih kasih ke apa.. Harap memahami..

Nanti kang daripada nak buat baik, jadi benda lain pulak.. lagipun i ni tak lah kenal ramai sangat bloggers.. some bloggers yang stay kat Shah Alam ni, ada yang i kenal. But unfortunately no contact number. Al maklum, i kan hilang phone number.. Like Dana, teringin nak ajak ke rumah, tapi dia lambat responsed. maka nya terlepas hari... Tak pe.. nanti boleh mai lain lah kann.. INSYALLAH...


ALHAMDULLILAH, My Chef CiJu masih sanggup masak lagi for the second open house ni.. kalau tak, eemmmm Rojak Karim dengan Cendol je lah jawabnya. heee.. time for us to prepare pun tak lah awal sangat.. i saje nak buat macam tea time gitu lah.. so, macam santai - santai gituuu...jom tengok apa yang Chef CiJu masakkan hari tu...


Chef CiJu masak Nasi Minyak yang sama like minggu lepas. One day, i will share the recipe. INSYALLAH.. easy mesy meh..


sure kena ada lauk kannn.. Same like last weeknya.. Daging Kosmot.. pun i will share later.. INSYALLAH..


ada Opor Ayam..


Ini pulak, Mayonnaise Prawn.. Khas dibuat untuk Dil.. (Dil tak makan daging.. then i lak terlupa samada dia makan ayam ke tak, so better terus buat prawn ni.)



ada lagi tambahan seafood nya.. Buat lah Spaghetti Sardine. agak pedas.


Rezeki bloggers.. Friday, My SIL mai rumah, bawak rambutan.. merasalah semua..


 Drink pulak, Drink sampah sarap. heee.. tak lahhh... Cocktail Mint. (Sedap tak??) cuma i tak letak Serai je.. ingat nak letak gak, takut orang  tak nak minum.. but if u letak serai, lagi sedap..Like Macchiato Lemon Grass..Nanti cubalah.. 


Again, Bread Butter Pudding.. ada yang bertanya, pakai roti apa.. Yesss. memang pakai roti Butterscotch.  


yang ni tak buat, beli je.. But yang hitam tu, Chewy Brownies. tu je yang buat.. yang lapis - lapis tu. tak de nya nak buat.. beli kat orang lah pulak kann..Oklahh.. dah tengok apa yang dijamukan.. jom kita tengok sapa dia para bloggers tuu.. tadaaaa...


Ini dia, Dil yang baju biru tu.. (masih bercuti, gara - gara Egypt masih lagi bergolak), Junaina and hubby and little gurl, mai umah i.. 


inilah yang terawal sampai. heee... Daddy Ziyyad's wakil. heee.... Mommy Ziyyad tunggu sampai some of the bloggers datang.. Thanks sebab sudi mai.. kira dah macam jiran dah ni. kat Klang je.. 


Then KakNi and family pun sampai... at the same time, Ida and Acu pun sampai.. tak lama terus KakCik tiba sama Abang Bob and son. Makan kena take turn.heee.. lepas Dil and Aina  makan baru lah depa ni makan.. See.. itu lah sebab kenapa i tak leh jemput terlalu ramai.. Sempat pulak dua Chef berdua ni bergambar.. (lepas  open house depa berjimba di Korea now.. tak sukaaaa...)


thanks KakNi sebab bawak muffins ni.. 


buat KakNi, some of the bloggers ni dah add kan..bagus lah tu. i kan now so susahnya nak pegi ke link blogggers.. harap - harap faham lah ye tak boleh nak link..Then in between tu ada satu lagi blogger yang dah lama menyepi. entah kenapa boleh tak terambik gambar dia. padahal dia balik lambat masa tu. in fact tak terbagi pun souvenir Kashmir.. sedihnya.. Sorry ye Kas.. (thanks for the fruit too.)


and this is for  KakCik. Abang Bob dan dua anak perempuannya beli cake and surprised her. so sweet. 


kamipun tumpang semangkuk sibuk dengan cake tu. ALHAMDULLILAH BARAKALLAH.. semoga berbahagia semua.. Then almost 7.00PM semua dah beransur balik, kecuali Iyra and Suzi.. Sebab kena tahan dengan i.. nak tunggu Dato Azhan yang tercicir keretapi.. 


ALHAMDULILAH food pun masih banyak lagi boleh dijamu..


semuanya makan..ALHAMDULLILAH semuanya selesai jam 10.00PM. yang kunun nya dari jam  3.00Pm - 5.00PM. heee.. biasalah kannn.. apa - apa pun mintak ampun mintak maaf mana yang terlebih dan terkurang. dua'a kan agar bertambah rezeki, panjang umur and jodoh, kita pasti akan bertemu lagi. mungkin bukan di sini.. mungkin di majlis yang lain. 

****************************

Volume 2, Book 15, Number 77 :
Narrated by 'Abdullah bin Umar
Allah's Apostle used to offer the prayer of 'Id-ul-Adha and 'Id-ul-Fitr and then deliver the Khutba after the prayer.

44 comments:

  1. Replies
    1. Apa lak aci menaci ni.. Kebetulan ayu dah mai minggu lepas nya kann. tu pasal lah tak terpanggil. insyallah lain kali ye..

      Delete
  2. saya tumpang seronok yan...kalau saya dok dekat, mesti yan ajak saya (perasan)..haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. heyyy. mestiii.. kenapa pulak perasan.. insyallah for sure..

      Delete
  3. Bestnyer and so meriah.. Lain kali nak join..nak join gakkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullilah.. tak de lah happenning mana..tapi bila dah berrkumpul tu mmg kecoh lah kann. serronok sembang. santai2..

      INSYALLAH nnt2 mai lah..

      Delete
  4. Allah3x.....meriahnya dengan makanan...rambutan pon ade..yang penting tertarik sangat dengan coctail tu...camne agak2 nya rasa dia bila letak serai eh???nak try buat tapi risau tak kena dgn anak tekak pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak buat cocktail tu, serai tu ketuk sikit2.. i believe u gonna love it..

      Delete
  5. Ooo, xmjuk pown xdjemput...riettz jauh di utara...jarang sgt blk shah alam...dlm 3-4 sekali....yummy....suke ngn menu tu semua...pling suka choc brownies...dh dua kali kak yan tayang dalam masa tefdekat...tandanya nk kena p cr...hehehe....moga rezki akk betambah...bestnye dpt jmpa ramai blgger...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya Rietta, hope one day akak leh intive u mai umah..

      chewy brownies tu mmg sedap. nnt akak share ye..

      INSYALLAH..

      Delete
  6. Best dan meriah bila makan beramai2 camtu......kak cik pun yee...(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullilah..

      ye..kakcik pun ada.. sambut birthday lagi.

      Delete
  7. Wow...... meriahnya makanan tu semua...sedap

    ReplyDelete
  8. bestnyer kak... food pn sgt membuat dana terliur...dpt jmpa membe2 bloggers lg...best kakcik dpt potong kek lg
    rugi tul dana lambat bg no hp kt akak kan... kalu tak dpt jumpa ngn akak n kwn2 blogger lain... len2kali kalu ada kesempatan akak jmput dana tingin jgk nk join.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe.. nanti bila2 boleh mai. tak perlu tunggu hari raya..

      Delete
  9. Alhamdulillah... Terima kasih Kak Yan sudi jemput Aina, lepas makan sakan-sakan dapat pulak buah tangan dari Kashmir...suka. Jangan serik jemput lagi tau...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih gak kat aina sebab sudi mai umah akak. seronok sangat.

      Delete
  10. Lambakan makanan yg menggoda mata kakak semuanya. Termasuk himpunan teman blogger yg buat kakak teruja sama. Nampak semuanya happy belaka Yan.

    ps: kakak bercuti tiga hari balik kg sebab itu lewat ke sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah semua happy dgn food. dan semuanya happy bersembang..

      ps: patut lah senyap je. heee..

      Delete
  11. Salam kak...sori lama tak dtg umah akak nie ..tak sempat..
    bestnya menu chefju masak..kalau sy ade kat sana, ajak tak ajak pun nak pegi..hehehe..tak malo...
    bagus gathering camni ..leh kenal rkn2 bloggers kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kesah. datang le bila teringin. nanti balik mesia boleh singgah, tapi tak leh terjah je lah. nanti makan ikan kering je. kesian.

      Delete
  12. Salam Yan... saya sebenarnya tak berapa sgt makan puding...tapi bila tengok puding roti u ..mcm teringin nak resepinya...lagik pun guna butterscorch mesti sedapkan...Jangan lupa share resepi ye...

    ReplyDelete
  13. meriahnya...menu pun semua nampak sedap...

    ReplyDelete
  14. Meriahnya..tgk makanan pun sedap2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. apa tak meriah. bloggers jumpa bloggers..

      Delete
  15. Alhamdulillah... sekali lagi terima kasih utk semua nye ye

    ReplyDelete
  16. ouh kat blog lupa nak komen.. haha..
    I rasa i komen kat FB kan..
    Thanks sis for the wonderful food..
    terima kasih kerana menjemput saya dan 'keluarga' blogger saya..
    hahaha.. terasa meriah dapat celeb besday Mak skali kat situ.
    Alhamdulilah Allah permudahkan urusan kami walaupon sangkut jem..
    best sgt.. nnt pesan cheff comel ajarkan saya memasak ye.. kuikuikui~

    ReplyDelete
    Replies
    1. he.hee.. tak peee.. apa yang penting kita happy wt the food, then happy borak2 wt bloggers.. seronok sangat.. lupa pasal sakit ni hahh..

      Delete
  17. Assalamualaikum. Kak Azian, baru dpt jengok hari ni. Sibuk sangat.... hu hu hu.... masih ku teringat daging kosmot yg yummylicious!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam KakNi..


      sedap ye.. nnti i share the recipe yee..

      Delete
  18. saya ingat saye sorang je suka makan spagetti sardin...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kann.. terasa ke Malaysian nya.. heee\

      Delete
  19. meriah.. tak sabar nak tunggu akak share resepi.. macam nak try buat..
    :)

    Nampak sedap nye....

    majlis akak pun Nampak well organized sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.. meriah gitu2 lah.. nnt akak share the recipe ye. tungguu..hee

      Delete

cliks..cliks