cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, September 18, 2013

Mandi Parfume

i memang..memang suka PARFUME.. tak pakai parfume satu hari macam tak senang.. i pakai bukan hanya bila keluar. duk rumah seharian pun i akan pakai.. tak boleh tidak.bukan sekali sehari tau.. sometimes right after mandi je, sure sedas dua. PASTI.. Chef CiJu perli, kata i mandi parfume. .usually i akan beli sendiri atau pun Hubby belikan especially kalau dia outstation dan hanya perlu beli di airport je..and few weeks ago, all my parfume HABIS...haruuu..
 CHLOE habis...i mean tinggal sikit2 je lagi. i jenis yang tak akan pakai sampai kering. sure tinggal kan sikit. 
 MISS DIOR - CHERIE pun dah tinggal sikit..
and favorite i ni pun dah licing licau.. tinggal sikit je satu botol tu... I suka sangat COCO Mademoiselle by CHANEL. Sementelah Hubby dok asyik outstation tiap bulan ke KK dan sekarang dah tak bawak balik udang besar, maka i pun memesan lah...i just nak Cherie by MISS DIOR..
tup..tuppp
 dibelikan ROMANCE by RALPH LAUREN - 100ml around RM283 kot.. tak hengat..i dah pakai lama yang ni.. tapi bukan yang putih ni. i pakai yang pink. tapi bila orang dah belikan, amik je lah kann.. 
and this is new parfume pada i.. La Vie Est Belle by LANCOME.. i sebenarnya dah boikot all product LANCOME almost 7 years ago. heee.. tup - tup Hubby belikan pulak.. and i terjatuh centa dengan baunya..ini just 75ml je.. dalam RM300 lebih. plussss..
 ada lak TONER and MAKE UP REMOVER.. but i just bagi kat Chef CiJu.. dah tak pakai..
dapat gak pouch.. 
ALHAMDULLILAH.. suka lah bila dapat gift bukan pada birthday or anniversary.. that's my hubby. so no complaint kalau tiba waktu special tu, just wish jee...:-) dan i ada janji dengan blogger Suzi nak beli MISS DIOR Cherie. ISYALLAH minggu depan kot.. Original katanya.. INSYALLAHH...
**************************************
Volume 3, Book 47, Number 748 :
Narrated by Aisha
The people used to look forward for the days of my ('Aisha's) turn to send gifts to Allah's Apostle in order to please him.

15 comments:

  1. saya pun sama. takkan guna sampai kering. mesti akan tinggalkan sikit juga.. miss dior cerri pernah guna, bila lama2 guna, sy tukar ke lancome magnifique, bila mcm bau dia dah lali, tukar lancome hypnose. tapi kenapa kak yan boikot lancome eh..?
    tak pernah perasan lancome la vie. tp nak try tgkla kat sogo nanti..

    sekarang pun nak tukar yg lain. tapi taktau bau yg sesuai..takut salah beli, kdg2 bau lain bila kita pakai.. nak try g bau la, list parfum yg akak senarai kat entry ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pulak kalau dah suka boleh pakai sampai 3 4 botol baru beli yg lain. hee. seronok pakai lama2..

      Lancome i boycott coz last time termasuk dalam list barangan yg patut di boycott. isreal stuffs. i mmg dasat sikit bab ni. hee.. sanggup tak pakai lagi even dah guna this brand almost 7 years.. tp kalau dah prinsip tu kan .. nak wat cam ne.. tp yang ni yg hadiah, kita pakai je lah kann..

      Chloe is the best.. cuba lah..

      Delete
  2. Saya suka sgt romance ralph lauren tu.Dr time belajar smpi skang.Tp..perfume ni dh lama pun still harga tak turun turun ek..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess.. i pakai pun dah 3 botol dah.. susah rege parfume ni nak turun..

      Delete
  3. Replies
    1. hee..heee.. ye lah.. kalau turun tu sume dah tau itu i yang turun. heee

      Delete
  4. patut la akak sentiasa wangiiii.... tapi nape akak boikot lancome? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee...

      Lancome termasuk item yg patut kena boycott. tu yg tak pakai.

      Delete
  5. Bila wangi bukan org je senang hati nak duduk sebelah, kita sendiri pun nyaman je...

    ReplyDelete
  6. Wah.. Tiap masa akak pakai minyak wangi. Mesti cepat habis ni kan.

    ReplyDelete
  7. Saya sangatttt suka Dior Cherry tu. In fact most of CD's wangian memang saya ngammm sangat. True enuff la kak...bila sampai birthday, dapat wish jer pun dah seronok sangat dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CD mmg banyak i pakai.. like Poison, Dune, Cherry. memang sedap2 baunya except Poison. too strong.

      Delete

cliks..cliks