cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, September 6, 2013

Ole - ole dari Korea

Story on September 6, 2013


Chef CiJu just back from Korea.. amboiii.. my chef berlibur ke bumi Nami you.. tinggalkan kami semua.. ini tak adill..ini tak adil. daku ditinggalkan.. 8 hari pulak tu. kesian kat My kiddos. kehilangan CiJu depa.. hee..hee.. depa miss sangat dengan CiJu, especially si kecik, Abang Irfan.. siap nangis - nangis bila sambut CiJu balik kat airport.. 

Malam tadi almost all ole - ole Korea ditunjukkan pada yang ditinggalkan. :-(  ALHAMDULLILAH ada gak yang dibawak balik untuk kami.. sebenarnya i cakap kat Chef CiJu, beli je lah FM.. i tak nak apa - apa. heee..maklumlah katanya semua barangan agak mahal kann.. . jom lah tengok apa yang dibawak balik Chef CiJu tu.. 


well. as usual lah.. pasti lah FM yang biasa dibawak balik as ole - ole lah kann.. Kata Chef CiJu, bit hard nak cari FM yang murah - murah kat Korea.. tak kesah lah.. dapat satu dua pun dah ok sangat.. 


ini for kiddos lah kot.. i tak tau Chef CiJu nak bagi siapa.. 


ahaaa... cosmetic tu.. pernah pakai Etude? Korea kan banyak cosmetic items yang dijual di Malaysia ni like Skin Food. Etude also one of it.harga kata Chef CiJu kurang dalam RM30 RM40 dari yang dijual di Malaysia.. 


since i m using the compact powder, i pesan je ni lah.. kat Malaysia dalam RM99, but ini Korea dalam RM60 gitu kot.. ok sangat lah kann..


Chef CiJu bought this mug untuk Hubby.


Uniqlo t shirt buat kiddos.


aa'aaaaa.... accessories.. macam tak lengkap katanya kalau ke Korea tak nyambil benda alah ni.. suggestion dari fren, Aizura. tu yang dapat beli kat sini. mostly accessories ni kena beli in bulk.. macam wholesale.. but hanya certain kedai jual satu - satu.. ALHAMDULILAH. cantik - cantik yang dibeli Chef CiJu.. 


I dapat ni haa''ahh.. cantik takkk???


synonym dengan Korea.. penyepit dan susu stainless steel.


i rembat ni you.. tak kira.. i suka had ni.. tengok gambar kat sudu tu. Macam pokok Mulbery. kata Chef CiJu dalam RM100 gitu lahh.. ok lah tu kannnn..sukaaa..tak hanya benda - benda yang atas tu.. dah namanya Chef, food of coz tak boleh dipisahkan..heee


emmmm...ini yang dibawak balik.. sangat sedap air tu.. 


i tak tau nak panggil apa. buttt.. sedapppp..


depa ni semua hantu seaweed. but not me. Chef CiJu bought 15 packs of Seaweed. layann. dan ada Nasi Korea. tinggal masuk dalam microwave je.. ok lahhh.. penat cakap je kann. jom kita makannn..


Ada air, ada nasi, dan seaweed.. jangan lupa guna penyepit dan sudu Korea.. Sila kannnnn...

Haiii.. semua orang dah ke Korea.. we all ni bila lagi ek.. i ni kan bila fikirkan bab makan kat negara kurang barangan Halalan Toyyiban ni, jadi slow sikit nak motivate diri nak makan angin ke sini. tapi bila dah dengan cerita Chef CiJu tu, macam nak kena plan dah ni.. tengoklah nanti.. tungguuuuu...

*********************************

46 comments:

  1. Banyak juga yg diborong barang korea tu.

    ReplyDelete
  2. banyak ole-ole kak..ni mau satu bag ni..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..haa..haa.. sikit je dia beli.. duit mahal barang pun mahal katanya..

      Delete
  3. Salam K Yan

    Keme dulu siap bawah beras lagi ke sana....dan......masak hari2 bekal pegi menyongket....maklum la info halal tak banyak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. depa pun macam tu gak.. kena masak dan bawak bekal.. kaalau ada yg muslim food mahal katanya.. nanti lah akak search lagi bab food ni.. tak kose nak masak masa travel kann.

      Delete
  4. Bestnye...pndai chef ciju membeli...cosmetic murah erk....rietta suka mask skin food...kat sni stu jerr dah belasan riinggit,..tpi seswai dengn rietta....food pown ada...rietta suka pencil case tu...cute....rietta pown cm akk, klu susah nk cr halal food, mcm xmsuk senarai utk rietta melancong...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cosmetic dia mmmg banyak rietta.. cuma sesuai or not. kebetulan akak pakai compact powder dia tu. sorry salah info.. kat sini compact powder dia RM99, kat sana just RM45.. sangat lah murah kannn..

      Delete
  5. Salam...
    suka tgk FM bentuk rak makanan tu....comel..
    tgk ole-ole mcm dah xpayah pegi korea, bnyk juga yg kna borong tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he,,hee..banyak sebab kecik2.. kalau ada uang banyak lagi banyak yang dibrong nya..

      Delete
  6. Sapa yg x teringin gi korea, kalau boleh nak jumpa running man!!! ♡♡♡♡♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee... minat running man ye.. mmg ramai anak2 muda yang ke sana dan jumpa all this things.. kpop lahh runnung man lahh. i mmg tak pandai lah.

      Delete
  7. He he..k yan,wa pun baru dapat ole-ole dari korea..:)

    ReplyDelete
  8. wahhhh..
    bestnya.. comel2 btul barang2 sana yek..

    ape lagi.. plan yg nk ke korea tuh tungggguuuuuu i free skali tau..
    hikhikhik~

    ReplyDelete
  9. mcm teringin je nk rasa susu pisang tu ;) ramai yg dh penah gi sana kta sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 semua nya suak. sedap mmg katanya. akak tak minum pun lagi..

      Delete
  10. Wahhh...giler meriahnya sobeniar..hahaha. Susu pisang tu best kan?? akak rasa manis sgt x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg macam2 lagi yg dibawak balik. tak lalu na amik ambar.. akak tak minum lagi. anak2 yg dah rasa.. sedap kot.

      Delete
  11. sy pun teringin g korea tu...:)
    mcm2 cenderahati tu...menarik nmpk....makan nasi tu pun dah mcm kat korea plak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. plan elok2 sure leh pegi.. kena budget betul2..

      Delete
  12. rindu korea...!!! 11 bulan kami duduk seoul dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke mulan. best tu kann..rindu lah gamaknya ye..

      Delete
  13. Jom ziyaan.. Nov takpe tokpokcu ada masak untuk kita...apa susahnyer...bawak jer segala maknenek brajim...pasti kenyang

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduii. kalau taun ni , wa surrender... sesak napaih...

      Delete
  14. Tengok souviner yg chef ciJu bawa balik pun..dah terasa macam kita ikut dia travela sama. Terutama accessoriesnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik2 anim.. wa sudah terguda dah ni.. nak kena plan lah nampak gayanya..

      Delete
  15. nak sangat p pulau jeju, jumpa snsd n lain2 yg special about korea. hehe

    *pergi china pon xlepas.. haha berangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ke Jeju dari Seoul need more more.. tambang agak mahal katanya.. so kena pegi satu2 dulu.

      Delete
  16. i miss u kak yan!!! wahh ole2 yg sgt best ok! semua cantik2...pitam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss u too dear.. teringin nak tengok hamza..

      Delete
  17. bestnya chef ciju dah pegi korea...memang bestt

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess...seronk sangat sampai balik ni hahh batuk2.. batuk Korea..

      Delete
  18. waaaaaaaaaaa bestnyer.... mcm2 ada kosmetik situ comei2....
    brg kemas pun cantik2 betul kak... yg akak dpt tu pun sgt sesuai ngn akak... geram nengok berpinar2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Dana.. mmg ada macam2 ni.. seronok sangat..

      Delete
  19. Cincin tu berkenan sangat! nanti kalau akak pergi nak gak kirim satu cicin macam tu.

    Aduiiii...banyakkk betul barang Chef CiJu shopping kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah lah ye.. Akak pegi pun belum tentu dalam masa terdekat lah ni. heee..Chef CiJu kalau bab shopping memang lah sangat suka dia..

      Delete
  20. Wahhh....kita suka tengok banyak barang yang dpt dibeli kat sana... semua akak suka... kecuali seaweed... tak berapa nak minat kecuali makan sushi...hehehe...

    Sudu dan garfu tu anak akak ada... kalau nak makan sibuknya mencari sudu dan garfu koreanya...siap sembunyi dlm bilik takut orang lain guna...hahaha

    Suka sgt kat accesories tu...and... the BB powder....mesti lepas guna tu kulit ala2 orang korea

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ada macam2.. kata Chef CiJu kalau ada banyak duit lagi bayak yg dibelinya.. i mmg sangat2 suka accessories.

      Delete
  21. Amboi banyak juga dibelinya ye..
    FM mana boleh tinggal kalau dah sesekali jejak di tempat baru kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. He...hee.. memang betul kak..macam2 dia beli..

      FM tu agak susah nak cari katanya..

      Delete
  22. memang besh kalo dpt g korea..dgrnya byk je makanan yg halal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn... akak mmg nak sangat pegi.. nanti lahh..

      Delete

cliks..cliks