cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, September 3, 2013

Guests dari Korea dan Sabah

Story on August 25, 2013 - Sunday afternoon.


About few days ago, tetiba i ter uploaded this story. sebenarnya bukan lah nak published pun. but some how bila guna phone, benda cam ni sure jadi. salah tekan button kat phone tu. tup - tup, cerita tak de, just gambar je, terus published.. aduiii.. kesilapan teknik lah gamaknya.. 

anyway i nak story pasal my guests ni.. a day after open house with bloggers tu, tup - tup my cousins dari KK kata nak mai rumah.. eeemmm.. chef dah surrendered nak masak lagi. so i pun berkira - kira nak beli Rojak Karim and Cendol lah gitu. pegi - pegi, dah habis dah rojak.. akhirnya hanya dapat beli Lontong Klang. ALHAMDULILAH. kalau tak memang beli pizza je lah jawabnya..


And ALHAMDULLILAH dalam pukul 4.00PM gitu sampai lah my guests. My cousin's wife  ni blogger gak tau. first time i jumpa dia masa we all makan angin ke Kota Kinabalu. Ke Kundasang dia lah lah guide we all.. kat S I N I some of the story masa kami kat sana. Harap Yanie bagi link kalau tercomment kat sini lah..Bukan hanya depa yang mai rumah i, rupa - rupa nya ada guest dari jauh. dari KOREA.. 


this gurl Yanie jumpa masa depa travel ke Korea last year. they to have them kat rumah i. kami bersembang sakan. this Korean gurl, Maya memang sangat peramah.. Sakan berborak dengan Abang Luqman.. happy lah Abang Luqman jumpa regu..Maya ni apa saja dijamu dia akan makan.. jenis nak cuba semuanya. even makan pun guna tangan. 


Ohhh.. My Boyssss..




saje je letak gambar Abang Irfan dengan Maya Nuna banyak kat sini. Abang Irfan malu - malu.. tapi mau. heeee..



Memang rezeki Chef CiJu and TokNgah..sebab depa dapat kenal dengan Maya before travelling to Korea. Chef CiJu hari ni masih di Korea. dan last Sunday, they met Maya. Nampak tak peace sign kat belakang tu.. tu Abang Irfan punya kerja lah tu..



semuanya nak bergambar dengan Maya Nuna.. (Kakak Maya)...termasuklah i kann. 

We all happy. sembang sakan. thot pelawa depa tidur je rumah i. but they had plans.. nak ke Putrajaya.. so singgah dan bermalam di rumah my other cousin.. Kak Nor Dessert tu.. but before they went back, we all ajak our guests to have dinner outside.. nak ajak makan kat rumah, food nya dah sama je kann..so, kita ubah selera.. 


Kami ke Upin dan Ipin Restaurant di Seksyen 13.. this was my first time makan kat sini. tak teruja pun nak makan di sini. tak tau kenapa.. but after searching area Section 10, Night Circle, pack sangat.. langsung ke Qaseh.. tutup pulak. so, this was the last choice.. ke Upin Ipin..


semua happy dapat makan..


Tom Yam for Maya.. she liked it..


My Roti Canai Sardine.. 


Yanie's fren - Farah.. Ini yang Maya makan, Roti Boom dan  Fried Calamari, and TomYam.


sakann kannn..


saje nak tayang..Last ramadan buat hamper dan requested dari client nak guna Patci Chocolate.. Tup - tup dapat pulak hamper Patci  orang bagi. Bestnya. berbahagia tekak...heee.. ALHAMDULLILAH dapat dijamu buat bloggers dan guests dari Sabah dan Korea.. Anyway, so happy to have you guys.... INSYALLAH ukhwah terus terjalin.. ALHAMDULILAH..before saying goodbye, hugging and kissing. insyallah boleh jumpa lagi.. 

******************************

Volume 3, Book 47, Number 757 :
Narrated by Al-Miswar bin Makhrama and Marwan
Allah's Apostles used to accept gifts and used to give something in return.

18 comments:

  1. Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. bestnye kumpul ramai ramai....ooo chef dh coti erk...ke korea...bestnye....pacthni...adeh la...ngidam nie...nk kena p cr jugak...seketul pown jdik la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yooo..malam ni kot balik..

      alhamdullilah.. mmg sedap2 chocolate nya..

      Delete
  3. Pernah baca trip mereka berdua ke Korea dlm blog mereka - running-ladies dan tintamerah-travelog...ada gambar Maya..

    Bagus juga Maya ni, food adventure..boleh try Malaysian food..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess.. i lupa lahh..

      Maya memang best.semua dicubanya..

      Delete
  4. Kisahnya bukan rumah nekcik aje dia pergi, rumah Yan pun dia 'beraya' juga:)

    ReplyDelete
  5. ekkeke akk saya teringat entry saya upload thru hp tuu
    saya rasa ada nanti saya jadi macam akk .. update pic ajee .. kalau saya update ayat je pic tak der ekekke

    benda baru memang syok duk nak main aje ..

    wahh kak meriah guest jauh dtg .. sure mereka happy layanan dan masakan akk yg best2 .. ramai2 macam nie sesekali memang seronok .. kalau boleh jamu mereka makan selalu pun ok kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah ieda.. akak dah banyak kali kena. asyik sapah je.. tapi tak kesah lah. jajni boleh pakai bila terdesak..


      ALHAMDULILAH seronok bila ramai kawan ni. bahagia.. macam2 boleh share.

      Delete
  6. waa... tetamu dari jauh.. haruslah diraikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH... jauh dekat tetap tamu kann..

      Delete
  7. seronok kan kalo ramai tetamu...

    woaaahhh bloggers gathering sangat meriah..!!!

    ReplyDelete
  8. Seronok lah dapat tengok kak azian happy happy posing sakan.... selalunya duta yg posing.... heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. duta kan dpea bagi chance. so bergambar lah kita..

      Delete
  9. baru nmpk plak entri ni kak.apa pun, makanan minuman dkt rumah akak aritu mmg sedap!kita org suka smpi nak pecah perut rasanya..hehehe.terima kasih byk2 atas layanan mesra drpd akak sekeluarga, mcik Jariah (setapak kl) & kak Lina (kajang)!kami betul2 enjoy...:-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo ye ke tak perasan ye.. tak pe..

      anyway, layan tu tak seberapa nampak gayanya.. tak pe.. nnt panjang umur, murah rezeki datang lagi ye..

      Delete

cliks..cliks