cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, September 18, 2013

Hadiah dari Kakcik - Berasmathi

Story on 18 September, 2013 - Afternoon.

ALHAMDULILAH... baru je lepas took lunch.. orang lain dah nak tea time gitu.. we all baru je makan. ye lah.. dah breakfastnya pukul 11.00 pagi. apa tak lunchnya petang.. but now we take dinner bit early. at 6.30pm atau 7.00pm dah makan.. kena change time dinner. coz now My Daddi stays dengan i sebab tengah kena pantau.. Gula manyak tinggi.. so, makan nasi kena kurang kan sikit. 

Tapi hari ni My Daddi macam balas dendam..semendang pagi tadi check sugar level sangat elok..My Daddi makan bersungguh..siap tambah lagi tu.  My Daddi excited sangat sebab hari ni kami  makan beras baru..Tak pe lah... kita bagi chance ari ni. jangan besok melompat balik sugar level My Daddi. Hopefully he's getting better. INSYALLAH..

Hari ni kami mencuba beras baru.. Beras ni hadian dari Kakcik.. K a k c i k beri Chef CiJu masa gathering bloggers ari tu.. Cerita kat S I N I ye..Suka sangat lah Chef CiJu.. baru hari ni berkesempatan merasa beras baru ni..

I haahh...pack beras baru tu...5 kg.

Tak pernah jumpa kat any stores pun. We all just makan Moghul Brasmathi je..tup -tup hari ni rezeki kami merasa beras  baru..Jom kita makan now..

jemput makan...

Fish Soup for My Daddi.

Ikan Goreng Selar. Goreng garing - garing. sedappp..

Ada Terung Berrcili..

And Fish Curry hasil tangan Chef CiJu.. sedap weiii.

very good for diabetic diet. Peria Katak.. sangat pahit.. tapi makan berulam memang menyelerakan.. sangat - sangat.. now i m fulled. 

Ini rupa nasi kami ni.. Anyway.. thanks a lots to Kakcik yang telah memberikan beras ni.. sangat sedap Kakcik.. Bak kata pepatah, "Orang memberi, kita merasa".. My Daddi tanya kat Kakcik.. berapa sekilo ni.. we all interested nak beli.. Mana tau nanti - nanti nak buat Nasi Minyak ke, N a s i    M a n d y ke.. Syukran to Kakcik sekali lagi..

************************
 Volume 3, Book 47, Number 766 :
Narrated by Aisha
Whenever Allah's Apostle wanted to go on a journey, he would draw lots as to which of his wives would accompany him. He would take her whose name came out. He used to fix for each of them a day and a night. But Sauda bint Zam'a gave up her (turn) day and night to 'Aisha, the wife of the Prophet in order to seek the pleasure of Allah's Apostle (by that action).

24 comments:

  1. pernah ternampak packaging ni kat supermarket...sedap ek kak beras ni, harus cuba ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke... i tak pernak pulak lah.. tak pe nnt2 mintak kakcik belikan...

      Delete
  2. Alhamdulillah. Rezeki Yan dan keluarga.

    Beras tu datang setahun sekali untuk pegawai dan kakitangan BERNAS. Sepaket 5kg tu, untuk kakitangan dijual dengan harga RM35...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik.. tq sgt2.. sedap sgt beras tu.. sampai abah asyik tanya je mana nk beli. Mudah2an kakcik murah rezeki.. tq again.

      Delete
  3. Mesti kakcik makan beras terbaik selalu kan Yan...
    Panjang betul berasnya kakak pun terpikat - tapi tak pernah nampak pun kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kann. sedap kakzakie..wangi dan sangat lembut..

      Delete
  4. Panjang2nya beras tu kak yan..msti sedap ni...

    ReplyDelete
  5. I tumpang tgk aje lah k yan...melelehs je ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah.. kalau dekat sini i boleh undang mai umah. makan sesama..

      Delete
  6. panjangnya beras..tak pernah terpandang lagi di utara ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berasmathi Anim. u pun kalau berasmathi ni cuma guna Moghul je. brand ni tak pernah guna.

      Delete
  7. rezeki kak yan sekeluarga
    panjang dan slim nasinya..first time tgk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke first time.. u sud try. sangat2 sedap.. bau wangi..

      Delete
  8. Assalamualaikum,
    Fuhhhhhh! Beriani sedap ni...panjang betul bijinya tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaaa... brani kena guna beras panjang. baru ngam n yumm..

      Delete
  9. Assalamualaikum

    Sedapnyer nasi beras ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam..

      Memang sedap.. makan gitu pun macam sedap dah..

      Delete

cliks..cliks