cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, September 13, 2013

My activities during Ramadan, Exclusive Hampers

Syawal dan Ramadan dah lama berlalu.. kejap je kann.. then tak lama lagi dah Eid Quran pulak.. ok lah i bukan nak cerita bab raya - raya ni.. i just nak share apa yang i buat masa ramadan yang lepas.. 

i did exclusive hamper.. this hobby i dah buat since 6 years ago. alahhh bukan banyak mana pun. tapi ada lah sikit - sikit tu.. then selalunya clients adalah dari Hubby, frens dia dan frens i.. malas nak buat bersungguh - sungguh disebabkan my health condition lahh.. so buat sambil santai - santai. 

this year i buat sikit lain. i put the cookies dalam d e c o r a t e d   j a r s. so kalau sesiapa dapat hamper ni maka depa boleh guna balik the jars kan.. boleh buat isi cookies lah buat isi gula boleh garam pun boleh. macam - macam..Jom lahh i tunjukkan yee...


yang ni range dalam RM300


antara salah satu dalam range ini.


contoh yang ke 2.


contoh yang ke 3.. i gunakan kotak yang cantik macam ni. sure lepas ni pun boleh digunakan..


nampak tak bottle cookies tu.. yang i decorated dengan  ribbons.. ribbons kena yang cantik - cantik lah kann.


yang ini pulak dalam range RM250.




ini pulak yang requested by my customer.. nak ada Patchi Chocolate dalam tu..u can see H E R E too. ini dalam RM250.. ada cookies jars jugak.. since Patchi tu dah mahal, terpaksa lah ini saje ini dalam hampers ini.. 

okk..ini lah yang i buat.. i have a plan.. i wanna take some courses buat hamper ni.. INSYALLAH tahun depan.. hopefully berjaya mengikutinya....yang lama - lama punya hamper boleh lah jengah my other blog.. YAN-SWEETFINGERS .jamu  mata lah ye.. kalau cantik puji lah. kalau jelek, jangan kutuk ye. heee... tak pe..bagi lah comment.i nak comment yang membina.. learning process..

*****************************

22 comments:

  1. Bukan sebarang tangan mampu buat sebab masa membungkus tu minda dan tangan kena seiring. Kalau tak mana boleh cantik macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak.. Cuba sedaya upaya menghasilkan yang cantik dan terbaik.. maka ini lah yang terbaik buat saya.. mungkin bukan utk org lain. but ALHAMDULILAH.. happy sangat.. lagi pun sikit2 boleh lah kak.

      Delete
  2. creative, nice and simple. last year farah buat juga tapi this year cuti dari buat... ^_^

    ReplyDelete
  3. bagi saya dah cantik dah tu kak. sebab tangan saya keras...huhu

    ReplyDelete
  4. bila lah ada orang nak hadiahkan hamper secantik itu yer??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..hee.. tunggu raya taun depan, boleh?? hee

      Delete
  5. cantik nya kak.Alhamdulillah Allah kurniakan bakat kat akak.Sy minat bende bende mcm ni tp x kreatif.Plus dgn anak anak kecik lagi..ntt ribbon ke mana,diorg ke mana..hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. my dear, creative or not, is not the issue.. kalau u minat, i m sure by attending any class, sure u boleh buat..

      Delete
  6. Cookies tu,k.yan buat ke or chef ciju yg buat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. no..no..no... i mmg tak masak or tak buat cookies. hee.. i makan je.. so i beli darri Chef CiJu lahh..

      Delete
  7. Chantek kak yan...semua pown rietta suka...aitu raya pown dpt hamper yg kotak dia lawa, still bleh guna smpai skank...xde la membazir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear...

      kannn. boleh guna kan kalau yang cantik2 tu..

      Delete
  8. semuanya pun cantik Kak Yan...... seni yang ada pada kita tu adalah 'gifted' dari Allah... bukan semua orang ada seni macam kak Yan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. i hope by showing ni some of us boleh jadi kan contoh lah ye..

      Delete
  9. memang kagum betul dengan hasil tangan kakak, kretif betul. nampaknya tahun depan boleh la saya menempah hamper dengan akak pulak ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh..sureee..why not.. i m happy. next year i mmg nak buat lagi sungguh2.. tambah pendapatan lah gamaknya kann..

      Delete
  10. hai kak...salam perkenalan,i'm ur silent reader
    dulu pnh sya mesej akak mntak link blog akak,rindu bila xdpt baca
    now saya pn dh ada blog.... jom follow http://izatishop.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiii... yess i tau.. thanks ye.. i will visit yr blog jab lagi yee..

      Delete

cliks..cliks