cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, September 12, 2013

Kami kehilangan dia, Hafiza Tukimin

Story on September 11, 2013 - Lunch date at Serai Restaurant, The Empire. 


Hari ni kami dah kehilangan seorang tenaga kerja yang memang penuh dedikasi dengan tugasnya.. Memang penuh committed dengan sebarang kerja yang diberi. mula bertugas dengan our company since May 2011. tapi sebebarnya dia dah mula bekerja dengan kami sejak zaman persekolahannya lagi.. ye lah waktu cuti sekolah je pasti dia akan kerja as sales person di Kedai Canggih.. and akhirnya right after graduating terus dia kerja dengan kami as admin staff. 

memang cekap even she fresh lagi. with no experience. but since dia ni jenis suka belajar, segala bentuk tugas yang diberikan pasti jawapan yang diberikan sungguh positive. kalau tanya boleh ke buat kan itu.. buat  ini, jawapannya pasti dia akan cakap, BOLEH...(even itu cabaran yang pertama bagi dia).. sangat positive. but now we lost her. she just resigned yesterday.. so sad :-(  ye lahh. al maklum orang sudah berkahwin. dan malangnya since kahwin terpisah dengan suami.. si suami di Port Dickson manakala dia di Shah Alam. so weekends husband and wife lah.. 

Kalau diikutkan hati memang kami tak nak dia berhenti. tapi nak buat macam mana lah kann.. syurga isteri di bawah tapak kaki suami.. kita kena akur lah kann. maka dengan berat hati lah kami melepaskan Mem PiJa. ALHAMDULLILAH since dia bekerja dengan kami, urusan pekerjaan berjalan dengan lancar.. 

Terima kasih buat beliau.. segala tenaga yang dicurahkan terhadap company amat kami hargai.. in fact kami sangat berharap, mana lah tau di masa hadapan, tup - tup mereka berdua dapat bekerja di area Shah Alam, pintu company sentiasa terbuka buat beliau untuk bekerja dengan kami semula. INSYALLAH.. Apa - apa pun kami semua di Region Apparel Sdn Bhd mengucapkan berbanyak - banyak terima kasih buat Mem PiJa. semoga sentiasa suksess dalam apa jua bidang yang ditempuhi.. Semoga juga dikurniakan ALLAH pintu rahmah dalam melayari bahtera rumah tangga.. semoga punya keluarga Sakinnah, Mawwaddah, Warahmah.. AMEEN.. 

Oklah.. since kami so tight with so many things at the office... kami tak dapat mengadakan farewell party for her.. alaaahhh bukan farewell apa sangat lah kann.. just makan - makan lah usually.. so, yesterday, we brought her to have lunch with us. we went to The Empire and had lunch at Serai Restaurant. Jom lah tengok apa yang kami makan..


Mem PiJa with the directors, Mem Aji Sabar and Mem Sue. Kalau sesiapa yang belum tau, Mem PiJa ni adalah my hubby's niece. But i dah anggap macam anak perempuan i pun.. memang tinggal with us pun since kerja dengan my company.. 


tak sempat nak amik gambar depan Serai, so just tangkap gambo ni je lah yee...



with took this starter.. i love the kuah kacang tu..Not bad this portion.. suit for 4 of us.. sedang elok je..


for our lunch, we took this.. Taugeh Goreng Ikan Kering. 


took this. just enuf for 4 of us. 


Brinjal Goreng Rangup ni.. we took big portion.. sebab yang ni ringan sangat pun. i suka.. but terlalu banyak gula rasanya. the rest kurang suka.. but i really like this..


while this, Mem Sue pilih.. Asam Pedas Oxtail.. thot, rasa pedas dan bit masam lah.. tapiii. manis gak. Almost all the dishes nya agak manis.. 


Lemongrass tea.. i love this drink sebab ada sorbet tu... those yang kureng tau pasal sorbet - A frozen dessert similar to a frapp√©, usually made from fruit juice and having a mushy consistency. Some ada yang letak liquor. but yang ni, adalah tea sorbet.. 


Sambil makan sambil sembang, akhir nya gini lah ropa nya dishes yang kami amik tu. heeee.. licing gak even mulut duk kata, manis.. manis. 


last but not least.. kena lah ada dessert kan.. we all pekena.. this pistachio brulee.. (burnt cream). sedap sangat.. suka..nanti leh pekena lagi.. INSYALLAH..

we finished our lunch date ari ni almost at 3.00PM.. aduiii.. my punggung  so sangat sakit.. afraid i cant walk masa tu.. but ALHAMDULILAH masih sempat picca - picca lagi.. sebelum pisah - pisah tu, depa hugs- hugs, kiss- kiss lah.. and say GOOD BYE.. touching sikit masa ni kot.. rasa sebak. meaning at the same time, Mem PiJa dah tak duduk dengan i lagi dah.. dah tak boleh nak mintak - mintak tulun dah.. dah jadi hak milik kekal hubby dia dah.. :-( anyway, wish all the best to her.. AMEEN..

*** YA ALLAH, kurniakan lah kepada kami staff yang baru yang lebih baik or paling tidak sama taraf kemampuan kerja nya seperti Mem PiJa.. so ari ni, we are interviewing new staffs.. INSYALLAH..all the best.

*****************************
 Volume 1, Book 3, Number 56 :
Narrated by Abu Huraira
While the Prophet was saying something in a gathering, a Bedouin came and asked him, "When would the Hour (Doomsday) take place?" Allah's Apostle continued his talk, so some people said that Allah's Apostle had heard the question, but did not like what that Bedouin had asked. Some of them said that Alllah's Apostle had not heard it. When the Prophet finished his speech, he said, "Where is the questioner, who enquired about the Hour (Doomsday)?" The Bedouin said, "I am here, O Allah's Apostle ." Then the Prophet said, "When honesty is lost, then wait for the Hour (Doomsday)." The Bedouin said, "How will that be lost?" The Prophet said, "When the power or authority comes in the hands of unfit persons, then wait for the Hour (Doomsday.)"

36 comments:

  1. Replies
    1. he..hee.. buruk kan,.. pot pet kata manis. tup2 licing..

      Delete
  2. :)

    untung la mem PiJa .. berpeluang kerja kat tempat yg menghargai..

    good luck utk mem PiJa ..

    ReplyDelete
  3. Bila pekerja baik resign, sykt akan merasa kehilangannya.
    Sykt yg baik juga biasa akan menghargai pekerja yg baik - begitulah..
    Dah menikah nak tak nak kena ikut juga lebih sempurna kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak. dah adat kan.. now susah nak cari org yg baik kann..

      Delete
  4. memang sedih kalau yang baik akan pergi..

    ReplyDelete
  5. sedihkan...xpe la...mna tahu ader rezeki akk buka branch kt PD...bleh mem pija jaga kt sana plak...brinjal? rietta xpernah dengar...but looks yummy to me...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduiii.. modal lah kan.. but who knows kann..

      Delete
  6. harap dapat pengganti yang hebat mcm mem pija jugak.

    ReplyDelete
  7. Bagusnya ade majikan yg sangat menghargai pekerja camni.semoga Pija makin hepikatsana dan company akak pun dpt pengganti yg setara..inshaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. we just did the right thing..

      Delete
  8. hilang patah tumbuh berganti kak.... insyallah akak akan dpt yg sama or lg bagus.... mana tau rezeki kan

    ReplyDelete
  9. all the best to mem pija!

    p/s nk keje dgn akk la...boleh? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee. akak takut tak mampu nak bayar gaji. hee

      Delete
  10. Semoga Mem Pija berbahagia bersama suami hingga ke akhir hayat mereka. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH.. dua's kan yg terbaik lah kan kak..

      Delete
  11. Siap ada catatan khas lagi..mmg syg sungguh kat Pija ni nampaknya. Insya allah org yg bagus gini ke mana2 pun sng.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sangat sayang. dia jenis cepat belajar.

      Delete
  12. gituler kalau dah bergelar suami isteri... takkan selamanyer berjauhankan..
    moga Mem Pija akan berbagia dengan keputusannyer.. dan moga co akan dapat penganti setandingnyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lah tu. mana boleh lah kan. lagipun hubby dia tak sihat sikit.. so mmg kena lah wife dekat dgn hubby.

      Delete
  13. Sempat jumpe mem pija sekali jer bulan 12 thn lepas waktu datang kedai kak yan nak beli baju sekolah Hamzah...time tue masih lagi miss pija...

    All the best mem pija. Semoga berbahagia disamping suami tersayang....

    To kak yan plak semoga mendapat pengganti setanding mem pija. nie pon tengah dok berkira biler nak pegi kedai kak yan sebab semua selua sekolah Hamzah dah start ketat dan singkat. ekekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke.. nnt jumpa org lain lah pulak.. hee.. jom lah mai ke kedai.. tapi jangan lupa bawak card kedai canggih ye..

      Delete
  14. A good staff is hard to find..and also a good boss..

    brinjal goreng rangup tak pernah rasa lagi, peria goreng rangup selalu makan kat kedai mamak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss.. sangat susah. but hope dapat yang baik lah.

      brinjal is terung kan. so dia goreng nipis then sira dgn chli gula.

      Delete
  15. moga mem pija success slalu dan bahagia disamping suami tercinta..

    boleh tak I apply jawatan kosong tuh sis? kuikuikui...
    huishh.. bestnya kalo dapat majikan yang sayang kita..
    untungggg sgt.. baru happy keje kan..

    *stress with my shift schedule* nangesss~

    ReplyDelete
  16. Kata orang, budi baik dikenang jua. Apa lagi jika seseorang tu pernah berjasa kepada kita. Sentiasa dekat di hati wpun jauh di mata. All the best to her.. Semoga terus sejahtera dan bahagia.

    Yan... sihat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAHHH.. all the best to too..

      i ok ok lah.. kejap ok kejap tidak. dua'a for me ye.

      Delete

cliks..cliks