cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, September 16, 2013

DIY - gift to bride and groom

Story on September 15, 2013 

This is the gift yang i prepared sendiri. kira impromptu...ada wedding invitation kat Sungai Besar.. Hubby's staff.. memang plan nak pegi ke sana lah. but Hubby didnt mention anything about any gift to the bride lah.. tup - tup Sunday morning tu terus dia kata, "You pegi lah ke Kitchen Shop, buy her a kettle macam you punya tu.".. Aikkk.. mana nak boleh nya kann.. sebab benda tu kena order.. so habis fikir, dia kata, bagi your Kashmir sejadah je lah.. eemmm.. easy maaa...


maka, ini lah yang sempat i buat.. apa yang dalam paper bag tu??


ini hahh.... handmade Sejadah from Kashmir.. 


then i ambik satu lagi for bride lah kunun.. i took shawl also from Kashmir.


letakkan bunga sikit dan hiaskan paper bag ni.. but at last i rasa better guna satu bag je..ALHAMDULLILAH.. jadi lah.. DIY je.. Didua'a kan agar pengantin berdua berbahagia hingga Jannah.. semoga perkahwinan yang penuh rahmah dari ALLAH.. punya keluarga Sakinnah Mawaddah Wahrahmah.. AMEEN... Nanti i ceritakan my visit ke majis perkahwinan ini in the next N3 ye.. 

******************************
Volume 1, Book 5, Number 248 :
Narrated by 'Aisha
Whenever the Prophet took a bath after Janaba he started by washing his hands and then performed ablution like that for the prayer. After that he would put his fingers in water and move the roots of his hair with them, and then pour three handfuls of water over his head and then pour water all over his body.

17 comments:

  1. Assalam yan..cantik hadiah yan bagi staf yan..pandai yan buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam dear..

      ALHAMDULILAH..simple2 je lah tu..but happy i can do by myself.

      Delete
    2. simple n cantik..

      p/s.. pic kt bwh tu bsr sgt la kak..nk komen pon terlindung...

      Delete
    3. oo ye lah.. akak dah betul kan. tak tau kenap tetiba jadi cam tu..

      Delete
  2. Salam kak
    Just found out ur blog
    Kalau la saya tau dah lama saya follow
    Suka kak best sangat, dah dua hari dua malam baca nih
    Tak habis lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam Suzana..

      thanks a lots.. dah baca pasal Kashmir? baca tau..

      Delete
  3. Replies
    1. Thanks rietta.. suka2 je tu.. simple2 can do lah.

      Delete
  4. assalam kak yan, nak beli sejadah tu buley?? ... hehehe :) cantikknyaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam dear.. Bolehhh.. memang ada jual kat rumah akak.. dari Kashmir tau..

      Delete
  5. Kreatif Kak Yan. Cantik. Paling penting kita ikhlas memberi.

    ReplyDelete
  6. walau impromtu tetap gift yang cantik, cantiknya handmade sejadah tu kak, salam kenal kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. dalam masa 15 minit je tu. heee... salam kenal gak..

      Delete
  7. Askm. Kakak.. Best nye diy sejadah tu.. Nak mintak la cara2 membikinnya, bley? Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumuslaam dear.. Alaaa itu sejadah handmade dari Kashmir.. yg DIY tu buat pack gift tu je..

      Delete
  8. Assalamualaikum hi kak..nak tanya ada lagi tak stock sejadah kashmir ni. Berminat nak beli secara borong. Boleh whatsap saya 0133572621.terima kasih :)

    ReplyDelete

cliks..cliks