cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, September 26, 2013

shopping at Daiso then dinner at Dancing FIsh, Setia City Mall.

Story on September 23, 2013 - Monday.



*** i edit sikit sebab ada yang tanya pasal price food di sini.. 

Saje je nak ajak My Mommi and My Daddi keluar. depa dah almost 3 weeks ada di rumah i sebab My Daddi tak sihat. tu yang bawak datang ke rumah i. senang rasa hati bila orang tua sakit dan depa ada di depan mata. memang lah kita ni tak boleh nak bantu sangat - sangat.. tapi apa - apapun ada depan mata.. boleh lah kita tengok - tengokkan.. kira macam pantau lah.. lagi pun depa masih ada. tu je lah kudrat kita nak menjaga dan membahagiakan depa kan.. 

then hari ni My Daddi and My Mommi dah nak balik kampung kejap lagi..Kebetualan CiRah mai dari JB.. so boleh lah depa ikut balik kampung.. itu yang sebelum depa balik, i brought depa out. bukan nya apa.. saje je jalan - jalan. alaahhh bukan ke mana na.. just ke Setia City Mall. belakang rumah i je. Lagipun My Daddi belum pernah sampai sini.. tu yang laju je My Daddi ikut. 


saje je kitarang ke sini. sebab tak ada plan bebetul nak shopping ke or nak cari barang. just nak being away from our house.. Tapi bila dah masuk sini lah kannn.. ada je benda yang menarik tertarik kannn..heee..



emmmm.. memacam gelagat depa ni.. beriya nak bergambar..layan je lah kann..


we all lak.. asyik lah sangat.. hee..hee..


 i berkenan dengan sudu kaca.. tapi tu lah. kecik je sudu tu pun kena bayar RM5. rasa macam tak berbaloi pulak.. but i like the color.. 



eeeemmm.. sangkut 3 4 barang kat sini dah.. yang Abang Irfan ni sesaje je beli bekas air.. tak tau nak nak bawak ke mana.



merengek gak nak masuk ke sini.. i kata, economy merudum no shirt or anything else here. tunggu taun depan. heee...


since almost at 7.00PM danMy Daddi time for dinner dah patut kena amik pun. maka kami ke Dancing Fish. Lagi pun Abang Luqman wanna have his iftar.. 


Abang 'Imran tak ikut...just kat rumah..jom tengok apa yang kami pekena.. 



sebenarnya lagi satu reason keluar ni adalah memang nak eat out with My Daddi and My Mommi.. tapi tak cukup ahlinya.. Hubby dah fly ke Kota Kinabalu.. then Abang 'Imran nak lepak je kat rumah.. tapi tak kesah lah. ini pun dah ramai dah..


 yang ni macam a must lah kan kalau masuk makan di sini we took 2 bowls..1 bowl of emping RM5.00


 some of our drinks. Coconut tu RM11.90,  Honey Lemon RM8.90, Pomegranate Pink Fizz RM11.90


our food..


dapat free dish for kid.. suka lah Abang Irfan..


kitarang ordered Bebek Goreng. sangat sedap..Bebek Bali - RM29.90


Dancing Fish..RM40.90


Pucuk Paku Masak Lemak. RM11.90


kitarang makan Nasi Kuning RM 4.00 we took 4 for all of us. 


Terung Berlada.. sedappp.. tak cukup gamaknya. tapi buat - buat culup. hee..Terung Sambal RM12.90



ALHAMDULLILAH BARAKALLAH.. selesai dah.. kenyang..


Last sekali we took Lemon Grass tea.. sedap pulak tu..i now tengah berusaha nak minum Air Serai tau. tapi tak tau leh either boleh tak.. kata orang Air Serai ni macam remedy for cancer.. then i hope kalau i minum air serai, my cyst kat back bone tu boleh shrink gamaknya.. dua'a kan lah yee...Lemon Grass Tea - RM6.90 .. here we spent about RM257.15 for 6 of us.. not bad lah kann.


Selesai je our dinner, terus lah window shopping.. kami ke Parkson Grand.. ada sale tau ye.. just nak bagi tau. ingatkan tak nak shopping. tup - tup terbang gak RM50. heee. tak e sikit je.. 


Last but not least.. keluar je dari Parkson Grand terus ternampak Pacific Coffee. eeemmm apa lagi.. i pun mintak coffee satu. Chef CiJu lak searched for something to bring home.. ok lah kan. i lepak je di sini.. Almost at 10.30pm we arrived home.. lepak betul badan i sebab hari ni my schedule bit tight.. but dapat spent time dengan family ni kira seronok sangat.. anyway, bulan depan, i guess kurang lebih another 3 weeks, My Daddi and My Mommi akan mai balik ke rumah i. kan dah nak Eid Adha.. cepatnya masa berlalu.. Harap depa berdua sihat sejahtera, dan nanti ada lah anak - anak yang jemput depa di kampung.. INSYALLAH..

**********************************
Volume 2, Book 15, Number 71 :
Narrated by Al-Bara'
I heard the Prophet (p.b.u.h) delivering a Khutba saying, "The first thing to be done on this day (first day of 'Id ul Adha) is to pray; and after returning from the prayer we slaughter our sacrifices (in the name of Allah) and whoever does so, he acted according to our Sunna (traditions)."

32 comments:

  1. Askm kakak.. Alhamdulillah ayah akak dah sihat. Nai pon suka Daiso, mcm2 berkenan kalu masuk. Heheh. About the cyst, try la Lumiglow cream.. Aritu nai punya ovarian cyst hilang lesap ghaib lepas pakai, scan pon dah xde...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam.. ALHAMDULILAH.. mmg akak lega.. dia tak dapat nak tidur malam masa batuk teruk tu...

      ohhh... beli kat mana tu Nai? where to get that cream..

      Delete
  2. amboi2 nyoping kt tempat kedai jepun je kak ek... kt daiso tu kalu pg mmg kene pilih betul2 kalu ikutkan napsu sume nk beli... udahla 1 brg rm5... kalu dh terbeli 10brg dh berapa kan heheheh...

    menyelerakan tgk sume menu akak tuh... terutama dancing fish ngn msk lmk pucuk paku tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg bernapsu saje kalau masuk tempat2 macam ni. ada je yang nak di rembatkan.. gerem betul..

      alhamdullilah.. food2 kat situ not bad.. sangat sedap lah for me. esp emping tu. heee..cicah kat sambal terasi.

      Delete
  3. Beruntung u masih ada mak & ayah yg masih sihat bleh dibawa berjalan..alhamdulillah =)
    semoga makcik & pakcik diberi kekuatan & kesihatan yg baik.. InshaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. malah depa kalau travel sangat lah happy.. siap tanya next nak ke mana. hee..

      Delete
  4. haaaa... bulan lepas kami sampai setia mall... berlari2 excited nak pi tengok resto dancing fish tu sbb namanya... rupanya kedai indon... looks yummeh tapi perot dah kenyangs... will try next time...

    ReplyDelete
  5. Kak Azian..Dancing Fish tu mengancam..How about the price ye? Boleh buat family gathering kalau harga ok :)

    ReplyDelete
  6. Selagi depa adalah kita sebagai anak nak gembirakan hati depa ye tak kak? Duit dan masa bukalah sekatan kita buat depa...Hepi tengok akak satu family cam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH Aina.. My father tu getting old sangat dah. bila tengok rasa sayu sangat. hopefully dia sentiasa sihat dan panjang umur..i hope i can transfer the happy aura to others..

      Delete
  7. ibubapa adalah permulaan kita..bila mereka ada di depan mata, hati rasa tenang...

    ReplyDelete
  8. tenang tengok muka ayah akak...ayah saya xsuka jalan2..kalo nak kuar mknpun kena tuju ke situ jer..park depan restoran then masuk makan..pastu kena balik..hahaha..kdg2 saya bawak ayah balik pas makan..pastu zuupppp sambung kuar shopping dengan mak..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. my father pulak boleh tahan bab jenjalan ni. yelah masa memuda dulu tak berkesempatan.. now bila masuk taun baru je dah tanya nak travel mana. hee..

      Delete
  9. Kak Yan, first, I love your Mommi and Daddi. Sangattt sporting. Enjoy being with them kan. I can picture that in my mind.

    Secondly, all these while I have been questioning about your health. I was almost certain that it might be a slip dics case, but it turn out something else. Betul2 never cross my mind. Inna Lillahi wa Inna Ilaihi Roji'un. Semoga dipermudahkan usaha untuk segera sembuh. Semoga diringankan ujian untuk Kak Yan. In Sya Allah, ini dugaan untuk rahmat yang akan datang. Amiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear.. depa memang sporting..hee.. dan enjoy jenjalan..

      well dear.. i dah sakit sangat lama. diagnosed in 2011.. arachnoid cyst. besar gak. but in 2012 macam recovered sikit.. boleh janjalan tanpa any help from others. ada pulak kat sini kat boleh ada cream yg boleh shrink cyst tu.... kalau dapat tau teringin gak nak cuba..

      Delete
  10. Adinda Chef CiJu mestilah membeli 'make-up' dia utk kat dapur. Mak... asyik jenjalan aje kakak rindulah pulak dgn mak huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. iya lah kak. mmg ada je yang disambar dia tu..

      Mak dah balik Johor semalam. maybe raya qurban nanti balik sini balik.. moh lah ke Shah Alam kak.

      Delete
  11. Shaklee ada product untuk cyct...kalau berminat boleh call sya 018 2050462

    ReplyDelete
  12. Dulu masa ada arwah Mak saya jumpa mak tiap2 bulan. Klau x blk kg mak dtg sini. Mak pun suka jalan jalan. Dengan arwah abah x da sangat memori sebab kecik lagi. So ingat sikit sikit je la tapi alway miss them.
    Suka juga daiso. Besar lah nampak daiso tu. Food pun mcm best. Nti husband blk blh try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Al fatihah buat mereka.. All the memories sure sangat manis kan kalau pasal depa. INSYALLAH..

      i mmg tak pernah pegi yang kat lain. so mmg rasa yang ni agak besarr lah..

      Delete
  13. Boleh tahan mahal jugak harganya tu kak. Hehe. Tapi sekali sekala layan orang tua kita apa salahnya kan. Menu pun nampak sedap tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikan tu je kot yg mahal. yg lain2 tu kira ok lahh. so nanti kalau ke sana, omit je ikan menari tu. heee...

      Delete

cliks..cliks