cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, July 8, 2013

Lunch at Serai, The Empire and shoppinggg


Story on April 10, 2013...huuhh.. old story.

Story about few months ago. hee... masa ni beriya - iya nak buat N3, then tup - tup sakit kot. langsung hilang minat. dah berkepuk dah dalam draft. and today i have no idea at all to do the N3, tup - tup tengok - tengok dah tersedia dalam draft most of the pictures. . well, save time also save the pictures plus the memory there, i terus menulis.. ecehh.. menulis tu.. 

anyway, masa ni dapur still berantakan. all kiddos at school. and My Mommi was here.. so, me, Chef CiJu, and My Mommi, we went to The Empire, Subang. nak shopping sikit plus nak lunch. we left My Daddi at home. My Daddi like sleeping beauty you. tak kuasa nak jenjalan, so he just liked to sleep all the time. heee.. memang tak suka jenjalan like us. so kira, Gurl's out lahh.. 

Once arrived there, terus kami ke Serai. (i had bad experience makan kat Serai Shah Alam. and i was so skeptical about this place). but since Chef CiJu convinced me, we all pun masuk lah.. Emmmmm..not bad the environment nya. i just loved it. 


tak pernah tau kat The Empire ada Serai.. 


during that time, kira lunch time for office lah. so agak ramai kat dalam tu..but ALHAMDULLILAH we got out seats. 


happy je kalau bab makan yeeee...


* SELINGAN - ada muka My Mommi tak i ni. kalau masa kecik - kecik dulu, ramai confused me and My Mommi.. (masa badan i slim melim lah. heee)


nice..kedai ni agak memanjang.. cosy - cosy gitu..


nice kan..


the lounge 



ooo yeahhh.. ready to gooo..


indeed.. and i m a food lover..


we started with this Pavlova..Marvelous...


and my drink Sorbet Tea something - something lah. i forgot the name.. yang penting wallaaa..sodappp..


Prawn Green Curry.. sodapppp.. memang mengilos lah makan. heeeee..


Kerapu Masak Bercili. we requested kuah cili tu pisahkan dengan ikan. coz My Mommi tak leh makan pedas - pedas.. tu yang separated tu.. 


Crispy Brinjal..Goshhh. awesome you. i love this so much.. macam boleh mintak Chef CiJu buatkan nanti.. ALHAMDULLILAH BARAKALLAH.. kenyang sangat nak go for other dessert dah surrendered dah..heee...We spent about RM200 lah for 3 of us. i memang dah tak hengat the price for every one dish tu. 

well, after lunch. shopping time. kebetulan sebelum masuk tadi tu, dah ternampak Kitchen Shop.. mengerling - gerling mata. but perut dah bunyi - bunyi better makan dulu lah kan.. so after that terus masuk.. 


MASYALLAH.. orang perempuan kalau dapat masuk kedai macam ni, sure boleh mabuk lah kann.. compare to kasut ke, handbags ke, i memang suka kalau tercampak ke dalam shop macam ni.. rambang mata. 


hii.. lebih - lebih lagi my chef ni kan.. macam - macam yang di requested nya.. feningggg..terus tangkap yang di tangan tu. Tapi memang berbaloi sangat.. 


cantik kan.. but ALHAMDULILAH our KitchenAid still bertenaga even dah berumur almost 6 or 7 years. 


then kami ke Aino. eemmmm.. best gak. quite a big place Aino di sini.. 


memang ada benda yang nak dicari. nak cari mug with many colors. 


kebetulan masa ni ada sale.. emmm.. peluang lah kann.


hee.. sesaje je dera My Mommi posing ala model dapur tu..


sambil usha - usha dapur depa ni.. dok kira - kia boleh ke nak buat cam ne..


i love yang cam ni.. dalam plan lah gamak nya,, tapi tak tau menjadi or not. after some times kat sini, kami pun decided to go back. i bought mugs. suka sangat.. 



coz of bit heavy to carry, maka. bang mamat ni tolong hantar kan.. thanks.. so ramah. suka semua.. once my car sampai, we said good bye. then while driving tu, i asked Chef CiJu tengok my hand phone dalam my handbag cari punya cari tak gak jumpa. I was so worried. mana gi my handphone ek?.. tried to call, no bunyi at all. my handphone HILANGGGGGGGG.... we called Aino. just to check ada tak kot kot atas counter tu ke. but they replied. NO.. hhhhh.. so sad.. i lost my phone. 

My phone, S a m s u n g   G a l a x y   SII ni present dari Hubby. sedih beb.. sedih banyak sebab.. phone hilang satu hal.. gambar - gambar banyak satu hal.. then all the contact hilang satu hal lagi.. huuhh.. but what to do.. terpaksa redha lah.. but ALHAMDULILAH dah dapat yang baru now.. i will take a good care..INSYALLAH..

******************************

Volume 7, Book 70, Number 549 :
Narrated by Aisha
I never saw anybody suffering so much from sickness as Allah's Apostle.

22 comments:

  1. Mula2 ingatkan kt serai ni ada makanan western jer, lupa pulak nama dia pun serai, makanan melayu je ke ada?

    ReplyDelete
  2. serai ni memang awesome food dia... *_^...

    ReplyDelete
  3. semua food memang nampak sedapppp.huhu
    nasib baik hilang kak yan boleh dpt hf baru.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sangat sangat awesome.. suka..

      aduiii.. mmg lah dapat baru. but unexpected lah kannn..

      Delete
  4. cantik tmpt nie kak
    saya pernah tgk kawan2 mkn di blog aje .. nak merasa x lah koot .. jauhh huhuh

    sedap2 menu , macam masakan hari2 kita tu ;)

    aduhaiii hilang .. huhuh no phone tu penting huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLLAH.. in future we never know.. :-)

      menu mmg agak sedap2 we all just took 2 3 menus je.

      hilanggg... nak wat cam ne kann..

      Delete
  5. geramnya tngok mug2 tu..klu bli bt hiasan.. bleh gk ni..=)

    ReplyDelete
  6. Kak Yan hp hilang tak ada rezekilah tapi dah tertulis nak dapat rezeki hp lagi canggih...:)

    ReplyDelete
  7. Best je tgk akak.. Shopppppinggg memanjang.. Heheh. Happy for you..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee. therapy lah gamaknya tu. tapi bila kering pocket, sawan gakkk..

      Delete
  8. hoho...nampak sedap je makanan dia..:)

    ReplyDelete
  9. Hmm.. kat manalah tertinggalnya handphone tu. Walaupun pedih,(sekarang ni hilang handphone mcm hilang komputer...macam-macam ada kat dalam tu..) sabarlah ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau lah. tak boleh nak recall. mmg susah kalau hilang hp.

      Delete
  10. Bab shopping barang dapur tu memang boleh leka jadinya. Takziah yer Kak Yan. S2 tuuu..ishhh. Sayangnya. Tapi tu lah...rezeki lain untuk Kak Yan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat best shopping kann..

      nak buat cam ne lah kann.. dah tak panjang jodohnya..

      Delete

cliks..cliks