cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, July 16, 2013

After dinner at Nasi Hadramot Iktikaf at Masjid NAZA, Section 13, Shah Alam.

Story on July 4, 2013 - Thursday nite. 

Dah lama dah tak ke Nasi Hadramot di Concorde Hotel tu. heee. ye lahh once the kitchen orang kata 90% dah siap, memang dah tak makan luar lagi dah kan.. tup - tup we all on that nite decided to have our dinner here. Alahh just me, Abang Luqman. and Chef CiJu..the rest kat rumah..


starter..bukan savory jadi pilihan. we took sweet thing. 


After azan, we all took this first.. Memang sangat sedap Ice Cream cake ni tau.. Sud try kalau u masuk ke sini. RM12. the taste memang sedap.


I took Mango Lassi - RM12.00 Chef CiJu dengan Cappucino - RM12.00, and Abang Luqman with Lime Blended - RM12.00.. tak cukup satu you.. dua diambiknya.. 


I took this Hadramot Mix Grill . actually we shared.. Big portion kann.. RM45.00


and i love this. Lentil Soup.. RM10.00


biasalah kan.. tak kan makan yang atas tu je. Abang Luqman and Chef CiJu took this Chicken Mandy. RM9.00

After that, terus we went to Section 13.. Chef CiJu wanted to do some groceries. Kami ke HERO.. once nak masuk ke area HERO ni. kami terpandang sesuatu.. terus cakap, after did our groceries we all akan ke sana.. 


ni haaahhh.. kami tengok di seberang jalan, new mosque. Masjid NAZA, TTDI....MASYALLAHHH.. dah siap rupa - rupa nya.. masa ni dah almost 10.00PM. but we decided to stop and did our iktiqaf. apa salahnya kan.. cantik bila dilihat dari jauh.. penuh lampu.. terang kawasan sekeliling. 


this mosque is really modern. tak nampak macam mosque sangat. 


anyway, tinggalkan Kak Timah kat luar sana tu.. amboii.. VVIP parking lagi. heeee....jom kita masuk dan tengok kat dalam tu..


memang cantik.. 



water feature nya masih tak on lah kann. lagipun dah malam dah ni..


men's area.. i pun sakan meneroka. dah tu.. tak de sesiapa.. yang ada Abang Luqman je tu. hee.. well ada orang lain lah but depa tak solat masa ni. tengah buat TV installation.


i masa ni tak ada apa - apa infos about this mosque. but i boleh menggangarkan that this mosque can accommodate around 1000 to 1500 jemaah dalam satu masa kot.. Plus minus macam size I r s y a d  M o s q u e, di Bandung. Boleh tengok sini gak pasal M a s j i d   I r s y a d ni..


Simple Minbar..


the chandelier. sebelah chandelier tu ada pulak ruang muslimat. means that we have to go up...just this mosque tadak air cond ye.. Green Concept gamaknya.. very opened air. 


ke toilet.



 well benda baru, of coz semua bersih lagi.. hopefully sampai bebila lah bersih.. sedih bila masjid toiletnya so menyedihkan.. sampai tak sanggup nak guna.. anyway, boleh lah sesiapa nak ke masjid ni for taraweeh.. more info ada kat S I N I.  senang je nak cari masjid ni.. sebelah GIANT Section 13, Shah Alam..ALHAMDULILAH kami dapat merasa menggunakan this mosque sebelum official opened to public kalau tak silap last friday before First Ramadan tu. Nice to share with you guys about this new masjid.. Selamat Bertaraweeh.. 

*************************************
Volume 1, Book 8, Number 346 :
Narrated by 'Aisha
the mother of believers: Allah enjoined the prayer when He enjoined it, it was two Rakat only (in every prayer) both when in residence or on journey. Then the prayers offered on journey remained the same, but (the Rakat of) the prayers for non-travellers were increased.

30 comments:

  1. cantik dan moden.
    tak dibuka utk umum lagi kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantkk.. ehh.. dah bukak lahh. dah guna for taraweeh pun.

      Delete
  2. sedapnye makan2... masjid sgt cantikdan moden

    ReplyDelete
  3. Kak Chicken Cgicken Mandy tu Rm9 biar betul?

    Cantiknya masjid, moden. Biasanya kebanyakan masjid yg pergi terutama mcm kat pinggir bandar sikit tandasnya jangan cakaplah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..hee. silapp. itu yang nasi tambah lahh. without ayam..


      kannn.. cantik kann. modern lahh...

      Delete
  4. Cantiknye masjid..mesti selesa solat kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH. tapi akak pegi tu malam. maybe bit sejuk. kat masjid tu tadak aircond.

      Delete
  5. sedapnya mkn kt ctu...

    masjid tu cantik sgt...teruja tgk ^_^

    ReplyDelete
  6. kakak...
    nasi hadramot ni kat concorde laa ek?ok...jumpa lagik satu tempat yg boleh pg...
    masjid baru mestilaa cantik....dapur bila siap kak???hihihi

    selamat berpuasa....

    p/s sy gune pakai KAK TIMAH akak kat kak timah sy jugak...hihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yan,

      betul lah tu. dekat hotel tu. kat tepi dia. dapur kurang lebih 10% lagi. now that ada shelf. tu yg tka berapa best.

      Delete
  7. Ya Allah..cantiknya masjid NAZA tu..tapi sayang..takde org..ke baru siap?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa i pi tu dah pukul 10 malam.. then belum officially opened lagi.. now dah buat taraweeh..

      Delete
  8. mmm knape aritu g ke ss 13 x jumpa masjid ni ye? mmm

    ReplyDelete
  9. Aslmkum

    Cantik dan moden masjid itu.....nampak begitu selesa.

    ReplyDelete
  10. subhanallah.. cantiknya masjid.. baru pagi tadi dengar ceramah pasal masjid

    ReplyDelete
  11. Lawa sgt2 masjidnya.. Thanx for sharing this, kak..

    ReplyDelete
  12. nasib baik PM baca entry nih tinggal lagi sejam nak berbuka...hehe

    oh masjid tuh cantik lah , suatu hari nak solat kat sana lah...:)

    ReplyDelete
  13. Masjid mana pun, kalu masuk automatik terasa sejuknya, kan?

    ReplyDelete
  14. woaahhh... menu sedap, masjid mantap...

    ReplyDelete

cliks..cliks