cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, July 25, 2013

Madu yang masam - masam manis. Jeruk Madu Pak Ali

You all suka tak makan ni? yang kat bawah ni.. asammmm..jeruk asam.. i m a person bukan lah kata hantu sangat... but sometimes i really geram tengok benda ni and sangat suka lah makan. just i tak boleh makan terlalu banyak.. sebab some ada buat u sakit tekak. But i nak share with you guys about this jeruk yang sangat sedap dan tidak menyakitkan tekak u. 


pelam jeruk ni memang sangat sedap. makan tak berhenti - henti sampai jeruk ni lenyap dari depan mata. 


yang jenis ni pun sedap. ini kalau dibuat Acar Buah.. eeemmmm so tempting. 


sayang sangat i tak dapat nak share the infos yang ada di plastic jeruk ni. 


haaahhhh.. ini lah dia JERUK MADU PAK ALI.. u know even air jeruk ni pun boleh dibuat juice tau. just bubuh air dan ice. i tak pernah cuba but recommended here. so if u really can makan the whole plactic tu pun tak apa - apa.. and for your information depa tak menggunakan saccharine atau dipanggil  ibu gula.. i sahre kat sini blog J e r u k   M a d u   P a k   A l i. and you can find out more about this jeruk. Yang ini i beli masa i ke Cameron Highlands baru - baru ni.. Nak cari, cari di area Berinchang. dekat bangunan hotel.  Beli online pun boleh tau.. okk. nanti cuba ye..
**********************************

25 comments:

  1. Askm kakak.. Syedap nye nampak.. Tapi nanti kita sakit perut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam nai..yg ini is different one...insyallah u can eat as much as u want...

      Delete
  2. Saya selalu p kilang dia di simpang 4 utk bawa balik buat ole2 raya . Masa kenduri kahwin adik lelaki saya dulu, tetamu dijamu jeruk ni juga, heee. Saya suka beli kat situ sebab baru punya pasallah. Lebih crunchy dan kurang berair. Ada entry dlm blog saya tentang jeruk ni dan pertemuan dengan pakcik Ali yang walaupun buta huruf tapinboleh menguasai banyak bahasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://bicaraneem.blogspot.com/2012/03/jeruk-madu-pak-ali-yang-best.html

      Delete
    2. Anim.... i sebenarnya dah dok usha yr N3 about this jeruk.. nak cari ifo lah gamaknya..google then keluaq pasai jeruk ni..mmg sangat sedpa hampir tka sedar dah makan separuh. heeee..

      hebat pak ali tu ye..

      Delete
  3. Ohhh yes...jeruk ni lah yg harus gi cari bila i balik penang sis...
    terbaeeekkkk... terkecur lak tengok ni haaa...
    i memang leh makan satu plastik tapiiiiiii part air dia tu i tak makan...
    wellll lum pernah cuba try test ler :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. u mean dia ada kat area Chaurasta tu ke? ingat tak ada..

      Delete
  4. sedapnya...lama tak makan....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cari tu.. esp Jeruk Madu Pak Ali lah kann..hee

      Delete
  5. Kakcik bukan peminat asam mahupun jeruk...

    Happy birtday Yan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun.. tp sesekali makan tu best gak lah. tp tak leh bebanyak..

      Delete
  6. sedap mmg sedap kak, dana pun suke mkn jeruk madu pak ali nih... selalu kalu mkn jeruk lain msti dana sakit tekak n batuk2 tp jeruk pak ali ni alhamdulillah tak batuk... mlh boleh mkn banyak heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. jeruk dia tak akan buat u sakit tekak.. for sure.

      Delete
  7. Saya tak berapa gemar jeruk atau asam masin ke asam apa2 pun. Sikit2 jer boleh cuba

    ReplyDelete
  8. Masa pi Penang, I singgah Kedai Jeruk Pak Ali ni di Perai sana. Jeruk dia memang tak boh ubat tahan. Sebab tu ada lalat. Tapi itu lebih baik dari stengah kedai yang bersih, tapi depa boh ubat tahan.

    ReplyDelete
  9. jeruk pak ali memang sedap sebab dia buat dgn madu :)

    ReplyDelete
  10. Jeruk Pak Ali ni glamer sgt kak, siap masuk TV dah.

    ReplyDelete
  11. Salam Ramadhan Azian

    saya tak suka asam dan jeruk.....

    ReplyDelete
  12. dulu mase kecik2 sgt suke asam..tapi sejak kawen ni jadi tak suke dah..tak tahu kenapa..haha..

    ReplyDelete

cliks..cliks