cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, July 19, 2013

Iftar with my big family and birthday celebration.

Story on Sunday July 14..


Aduihh.. lama bebeno rasa tak mencoret - coret di sini.. Al maklumlah..macam - macam penyakit ada.. penyakit sedia ada, penyakit malas, penyakit bosan.. plus bit busy dengan hal seharian.. i m preparing hampers. so bit hectic lah.. anyway, dah  10 days dah kita berpuasa.. MASYALLAH..another 20 days.. YA ALLAHHH.. cepat nya masa.. 

Since berpuasa sampai lah ke hari ini belum ada N3 my family during iftar.  So let me share with you guys about our first ifar together. Ramai sungguh first time di rumah i since My Mommi and My Daddi tiba.. (we all fetched them last Friday and back to Shah Alam on Saturday. ) So  malam minggu tu bila dah semua kumpul di siang hari tu. maka kesempatan ini lah kami berriftar bersama - sama. Maka kelima - lima my siblings ada. ALHAMDULLILAH BARAKALLAH. 

Dan kebetulan pula hari ni i ada guests. our old frens yang dah tak jumpa almost 10 years. datang sefamily.. at first depa tak nak joint lah. ye lahh.. dah bersesak My Big Table dah.. Tapi bila kami pelawa beriya - iya, baru lah mereka bersetuju. Tapi malang nya tak pulak lah i ambik gambar depa sekeluarga.. anyway, just tengok My Big Table ye.. dan apa yang kami sediakan? Emmm... Mee Rebus Johor.. plus ada krup - krup lahh..


terpaksa tambah small table.. tambah dua.. 


busy lah depa ni.. tak kira gender yee.. semua boleh sama - sama bila dah waktu macam ni.. usually i punya duty mengatur My Big Table ni. but masa ni i sibuk bersembang dengan old frens ni lah.. jadi agak berterabur sikit lah susun atur My Big Table. 


seeee.. M e e   R e b u s   J o h o r and Krup - krup..kurma i letak terus dalam mangkuk..


and this was so refreshing. Air Sampah Sarap. heee.. entah lahh.. apa nama air yang depa buat ni pun i tak tau.. ALHAMDULLILAH walau terpaksa bersempit - sempit sikit. our guests makan sangat berselera.. seronok dapat makan Krup - krup.

Lepas taraweeh,....kami sefamily kumpul - kumpul lagi.. thennn..
^
^
^
^
^
^


ehhh.. ada cake? Baskin Robbins. Ice Cream Cake.. Aikk. for me and My Daddi. Well bulan ni bulan birthday me and My Daddi.. Actually My Daddi punya birthday on July 16, Tuesday. Since dah berkumpul we decided to celebrate sekali.. and termasuk lah i.. buttt. i tak kira,, my birthday lama lagi. i nak satu cake sendiri tauuu. alahhh.tak payah cake,  I love BROWNIES.. satu ye Chef CiJu... 


masa tunggu  cake semua kecoh kanak - kanak ni.. 


then time celebrities potong cake.. paparazzi penuh depa we all.. sakan kami..


ALHAMDULLILAH.. kerana mereka berdua lahir lah i.. kassih sayang dari dulu sampai dah tua ni.. INSYALLAH till jannah.. ALHAMDULLILAH..itu lah  my story about our iftar.. i mesti buat N3.. if not langsung sunyi je my blog nanti.. tapi memang tak boleh kerap lahh. coz i m getting busy and busy sampai lah eid ul fitr nanti.. harap - harap my badan terlarat lah hendaknya.. duaa sakit akan pergi jauh.. INSYALLAH..

**************************
Volume 3, Book 31, Number 117 :
Narrated by 'Aisha
(The tribe of) Quraish used to fast on the day of Ashura' in the Pre-lslamic period, and then Allah's Apostle ordered (Muslims) to fast on it till the fasting in the month of Ramadan was prescribed; whereupon the Prophet said, "He who wants to fast (on 'Ashura') may fast, and he who does not want to fast may not fast."

34 comments:

  1. salam ramadhan sis..
    best tgk happening je ur family.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ramadan to u too dear..

      Family heboh tuuu..heee.

      Delete
  2. Selamat Berpuasa kak yan... Happy birthday too! Seronoknya kak yan dapat celebrate birthday dengan ayah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat pose gak to u. Heee...happy advance lah yeee..kami share bulan.

      Delete
  3. Alhamdulillah.. Happy birthday to u n your dearest daddy..
    Iftar dah napak mcm raya, kakak...!
    Blisssss....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah.

      Mmg mcm ni lah family kami kalau bab makan.

      Delete
  4. seronok berbuka bersama2 yek kak, meriah riuh rendah sume ada tp hepi...

    epy bday in advance utk akak n ayah akak, moga sihat sejahtera n dimurahkan rezeki hendaknyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg menyeronokkan..tiap tahun macam ni.

      Thanks for the wish .

      Delete
  5. Hepi bufday kak yan and daddy...

    Bila dah kumpul reramai baru best.

    ReplyDelete
  6. besday ayah kak yan sama dgn my hubby la..we all pun celebrate ringkas2 je sbb puasa kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oop ye ke..alahhh we all selalunya mmg cam ni je..no big celebration. .

      Delete
  7. alhamdulillah..bestnye bila dpt berkumpul ramai2 kan :)

    ReplyDelete
  8. selamat berpuasa ye.. dan meriah sambut besday di waktu berbuka.. :) hepi to see..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpose gak... meriah sesama kami je.. simple sangat.. but we happy sume.

      Delete
  9. Seronok baca entry Kak Yan. Penuh kasih sayang gitu. Sangat suka tengok your parents. Happy birthday Kak Yan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah. ..sharing this may inspire others..hope so..


      Thanks for the wish.

      Delete
  10. sedapnyer kak sampah sarap tuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sangat sedap..manis masam.kelat serai..sume ada rasa..so fresh..

      Delete
  11. bestnye dapat kumpul ramai2 camtu. Sedap nampak kek Baskin Robbin tu ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah. ..ok lah cake tu..just akak tak tahan sejuk je.

      Delete
  12. wahhh..siap kena tambah meja lagi..seronoknya dapat kumpul adik beradik..

    sedap gila tgk kek birthday tu..haha..

    btw, happy birthday kak yan and atuk..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu pun actually tak berapa muat..kena squeezed sikit..


      Thanks for the wish...

      Delete
  13. happy birthday in advance kak!
    meriah nyerrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee...ini betul2 advance tau.. lama sangat lagi. hee

      Delete
  14. sambut birthday during ramadhan..meriah pulak tu..happy birthday in advance, yan
    syukran dikurniakan keluarga rapat begini...mudah2an berkumpul semua nanti di syurga Allah. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..tulah... sakan meriah. walhal takat potong cake je tu.. kami mmg cam ni Anim... mudah2an spt yg di duaakan lah ye..

      Delete
  15. bila dapat berkumpul semua sekali berbuka...
    sangat2 best...
    meriah and happening kan sis...
    precious moments!

    ReplyDelete
  16. meriahnya kak sampai tambah meja lagi. seronok kan kumpul ramai-ramai camni. seronoknya ada ayah lagi. teringat kat arwah ayah :'(

    happy birthday in advance kak :)

    ReplyDelete

cliks..cliks