cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, July 22, 2013

Ayam Penyet at Section 7, Shah Alam

Story on Juky 6, 2013 - Saturday Nite Fever.. hee...

. Ini story before Ramadan lah.. I buat N3 ni just to give clue for those who want to have their iftar outside lah..This place very close to my house. Section 7 je.. Rasa malas nak makan kat rumah masa tu.. Hubby ajak the kiddos keluar dan tanya nak makan mana. actually not the main choice lah ke sini. but once masuk this area, dari Petronas lagi dah nampak this resto.. Once looked around the place nampak ramai gak customers plus the parking memnag banyak.. terus je parked Kak Timah.


boleh tahan besar gak resto ni.. dan customer pun agak ramai.. 


masa memula pilih this resto i bit kureng sikit. i got bad experience dengan resto ayam penyet ni.. masa tu makan di Section 9.. memang sangat kureng je masa makan di situ.. but kat sini, i just diam kan je and prayed that ok ok saje. 


ALHAMDULLILAH once duduk je waiter terus mai bawak menu..


eemmm..varieties of drinks. suka sangat dengan drinks depa ni.. creative.. 


akhirnya semua ini jadi pilihan.. apa - apa pun, memang sedap.. siap reordered lagi. as usual. 


makanan pulak..


i memang teringin bebek ni.. sangat sedap.. 


and benda - benda ni lah. tauhu and tempe kemestian..


laju je dia..


sebenarnya i ordered ni, but once i offered to Abang 'Imran, dia makan bersungguh. Akhirnya habis. heee.. haru tul..



well all the boys happy sakan. rasanya boleh ulang lagi ke sini later. 


jelas kelihatan pada apa yang ditinggalkan. heee... Well, apa yang i risaukan terhapus sudah.. so sesiapa boleh lah ke sini esok for berbuka ye.. INSYALLAH sedap.. waiters nya pun baik - baik. Indonesian semua.. 
****************************************
 Volume 3, Book 31, Number 117 :
Narrated by 'Aisha
(The tribe of) Quraish used to fast on the day of Ashura' in the Pre-lslamic period, and then Allah's Apostle ordered (Muslims) to fast on it till the fasting in the month of Ramadan was prescribed; whereupon the Prophet said, "He who wants to fast (on 'Ashura') may fast, and he who does not want to fast may not fast."

20 comments:

  1. Salam Ramadhan Azian

    nasib baik keluar N3 pagi...kalau keluar sebelah petang....tergoda...he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Bro ROzali..

      hee... haru kann. now masih penuh lagi perut tu..

      Delete
  2. Assalam.. :)
    pernah lalu, time tu nak cari kedai nasi ayam garing.. tapi lalu je tak singgah pun..
    nanti leh try sini.. tq share.. :)

    ReplyDelete
  3. saya suka AP ayam penyet. best. sambal dia memang meletop

    ReplyDelete
  4. Sygnya takde sup kosong. Kalau ayam penyet indonesia mmg xde sup kan. Wong solo pun takde wong solo shah alam makan sedap tapi service terukla. Dah serik nak pergi. Yg AP ni hari tu pg not bad jugak besar sikit ayam dia dr wong solo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena order soap lain..like soap buntut..heee

      Delete
  5. dana penah pg mkn kt restoren ayam penyet ni yg cawangan gombak... mmg sedap rasanyer di tekak kami...harga pun berpatutan

    ReplyDelete
  6. Yg kelakar ibu yg order anak yg tukang licinkan. Mesti sedaplah tu yg dia sapu habis.
    Lain kali masuk mesti dia akan order ini..

    ReplyDelete
  7. sy pernah mkn ayam penyet kat sunway.masa tu first time try ayam penyet.Tp mmg sumer makanannya x sedap sampai dh serik.hehehe.over kan.since akak ckp sedap,bulihlah try

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah..selalunya kalau first try frust sure serikk..but kena try lain lah kan..just jgn masuk kedai yg failed tu lah

      Delete
  8. seronoknyee kak
    sesekali layan iftar di luar kan ;)
    saya dah pernah bawa anak2 makan aya penyet di ktn nie ..
    alhamdulillah x mengecewakan ;)

    ReplyDelete
  9. Masa 1st time order ayam penyet (rasanya 2011 kot)... ingatkan 1set dgn sup.. rupa-rupanya tak hehehe jakun sggh.

    ReplyDelete
  10. Dekat area rumah saya pun ada AP Ayam Penyet ni...
    Ayam dia sedap..
    Cuma sambal dia saya tak tahan, pedas!! haha

    ReplyDelete
  11. tak try kat wong solo tu ke? API ni mmg sedap.. .bnyk pilihan.. terliur plak ni..

    ReplyDelete
  12. salam Kak Yan..... seronokkan pegi ikea. Tapi saya tak pernah gi masa ikea sale... mesti jem yang amat

    ReplyDelete

cliks..cliks