cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, July 10, 2013

Segala - galanya di Mahnaz Food

Story at July 8, 2013 - Monday late afternoon.

MASYALLAH.. dah berjumpa balik dah Ramadan.. Dah hari pertama kita bertemu... Hari ini my kiddos ada kat rumah semua.. depa cuti on first ramadan.. kalau kat Johor memang cuti.. Hope one day Selangor pun iktiraf first day ramadan cuti.. INSYALLAH..

Anyway nak cerita pasal satu tempat yang berkait rapat dengan ramadan.. Suka betul hati bila dapat ke sini.. dah lama   sangat tengok signboard besar bagak kat tepi jalan lepas tol batu tiga tu.. depan masjid.. and ALHAMDULLILAH baru hari Isnin tu lah i dapat pegi.. ke manaa???


kami ke sini..ramainya manusia.. ini dah petang sikit ni.. i m sure kalau weekend lagi lah ramai orang. parking gonna be a problem lah kan kalau dah ramai tu kan. Masuk ke sini je, bijik mata kami melingas. i was afraid duit yang Hubby bagi tu tak cukup. heee.. macam - macam yang rasa - rasanya boleh dihangkut masuk kete. YA ALLAHHHH.. 


masa memula masuk tu je, we all dah nampak air botol ni.. dah gerem dahhh.. ini macam Barbican lah kan.. Carbonated drinks gak lah.. but not as strong as carbonated yang biasa tu lah kann. Boleh buat Cocktail punch nanti. 


masuk ke dalammm.. mak aiii. lagi berlambak - lambak.. kami hangkut 2 dozens. 


sebelah dia pulak ada juice.. ini betul - betul extract tau. kena tambah air lagi plus letak ice.. tak payah lah nak beli Marigold lagi. heee...


olive oil pun sangat banyak dan boleh dikira murah..


yang virgin virgin pun banyak..


ada some sauces kat sini.. boleh buat salad nanti.. 


ada cranberry tuuu.. heaven lah kann.. heaven for Chef CiJu..


lagi heaven bila dia jumpa berasmathi.. arri ni boleh masak Nassi dahhh.. habis diet.


dah kata segala maknika ada, maka wrappers pun ada.. boleh beli gak.


all kinda of nuts pun ada.. so i also went nut you.. beli gak kacang cerdik tu.. 


candy macam ni pun berlambak.. hangkutt..


sesiapa yang mengamalkan diet, Acai Berry pun banyak. ada offer2 lagi..


last but not least.. of coz tamar.. i bought this tamar.. Tamar dari Iran.. Whattt?? boycott??? why??? come on.. still barangan dari negara Islam.. orang sibuk marah Iran.. siap boycott.. come on. I rather boycott barang Isreal dari boycott barangan Iran. I have 3 Iranian frens. ada syiah ada sunni. still they are Islam.. (anyway no hard feeling.. just my point of view..) i hangkut  berkotak Tamar ni.. sedap punn.


and time nak bayar.. aduiii..manyaknyaaaa... hee.  We spent about RM250.. dalam budget lagi. heeChef CiJu bersuka hati. segala macam. ada coffee arab, ada teh arab. segala - gala lah.. those nak pegi, google lah ye. malas beno teman nak link kan kat sini.. Type Mahnaz Food. INSYALLAH.. 

anyway, selamat berbuka. hair ni Chef CiJu kata nak buat Chicken Barbeque Rice..and ada lak Green Curry Prawn, and Siakap Masak Sambal. pilih je lah mana nak makan.. Happy Iftar.. 

*************************************
Volume 3, Book 31, Number 120 :
Narrated by Sahl
The Prophet said, "There is a gate in Paradise called Ar-Raiyan, and those who observe fasts will enter through it on the Day of Resurrection and none except them will enter through it. It will be said, 'Where are those who used to observe fasts?' They will get up, and none except them will enter through it. After their entry the gate will be closed and nobody will enter through it."

30 comments:

  1. kt mn tempt ni kak? nk try terjah jg...
    salam ramadan utk akk sekeluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini kat Shah Alam.. hee,... kena google.. punya lah malas akak nak link tu. heee

      Salam Ramadan al Kareem to u too.

      Delete
  2. Olive oil dengan kacang cerdik tu murahnya... Menu akak pulak sangat mengancam nyawa.

    ReplyDelete
  3. murah pistachio tuh.ada cranberyy lah!wah best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang murah sangat.. suka betul ke sini..

      Delete
  4. sy baru p semalam... tunaikan hajat kawan yg teringin tamar yg pelbagai... mmg rambang mata p sana kan...

    ReplyDelete
  5. hamboi... kalu pg sana comfirm dana pun boleh jd nut cam akak... tgk pstachio tuh murah lah kak... kene pg pas raya nih, pg time2 nih msti kedai penu org je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..hee.. went nut akak dana.. gilos suka..

      elok gak kalau p bukan waktu macma ni.. busy..

      Delete
  6. wow best nya! murah nya kat situ.jauh ke he?

    ReplyDelete
  7. Senyum lebarlah ChefCIju dapat ke sini. Mesti banyak yg diangkut utk resepi dia di bulan ramadhan ini.
    Inform Chef CiJu hari ini kakak cuba resepi dia tau... jadi tak jadi tu tak thau lagi hihi..

    Selamat berpuasa buat Yan dan keluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kak.. tak cukup troley tu hahh..



      cam ne akak punya Puri bread tu?

      Delete
  8. Haihhh...meriahnya...

    Lama teringin nak pergi tapi tak sampai2 lagi, insyaallah puasa tahun depan boleh pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya cam tu lahh..dekat depan mata selalu lambat nak sampai. heee

      Delete
  9. wah memborong sakan nampaknya akak...

    selamat berpuasa buat akak sekeluarga yer...:)

    ReplyDelete
  10. Saya dari dulu lagi Fiza ajak ke Mahnaz ni kak...nak bel;i kurma, kacang, gajus, etc tu...

    Last2, akak dah sampai dulu...hihihihih...
    Tengok la dlm minggu depan, saya nak gi..dekat dgn Sek Vokasional Sek 26 tu aja kan....

    Selamat menyambut Ramadan buat akak Yan sekeluarga...

    ReplyDelete
  11. Salam ramadhan yan...wahh tgk olive oil yg virgin2 tu yg tak dpt menahan ni...kena ajak bos g mahnaz jgk la mgu ni....;)
    Aa kannn bila duk beli brg dr china n siam tu tak de org kisah..ni brg org islam ada plak yg hentam bila kita beli....aihhh manusia ...manusia :(

    ReplyDelete
  12. Pinjam Chef Cik Ju tu barang sebulan! hahahaha!

    ReplyDelete
  13. woaahhh.... kami selalu borong brg arab kat area ampang je.. tak tau tempat lain.. tqs kak yan..

    ReplyDelete
  14. baru bukak ke..? alaaa..bestnya. geram tengok orang soping...huhu...sini takde...

    ReplyDelete
  15. nasib baik MS duduk jauh..kalau tak mau serbu gak tempat nie tengok macam-macam ada pastu harga boleh tahan gak murah

    ReplyDelete
  16. selamat berpuasa sis..
    rupanya mcm2 ada kt kedai ni ye...

    ReplyDelete
  17. Banyak barang dari Timur Tengah. Menarik ni...

    ReplyDelete
  18. Assalam YAN
    Wow, hebat tempat + barang2nya tu. Pak Temuk teruja tengok minyak zaitunnya. Kalau lapang bolehlah intai (jauh juga dari Bangi ni!). Tapi kena limit lah RM yang dibawa. Takut nanti rm dompet merudum (pasal isinya memang sikit) tapi kg perut meroket, hihi. Selamat meneruskan ibadah puasa.

    ReplyDelete

cliks..cliks