cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, July 24, 2013

Bottle kat Gaint n coffee time at The Coffee Beans

Story at July 16, 2013 - Tuesday nite.


Heee.. tengok gambar kat bawah ni. Chef CiJu jadi Duta Giant.. Heee... We went to Giant.. ada benda yang perlu dibeli.. I memang dah bertahun tak pernah jejak kaki ke Giant Section 13 ni.. Usually just pegi ke SACC and Plaza Masalam. Since benda yang nak dicari hanya ada di Hyper market Giant, maka ke sini lah kami.. Since dua - dua merdeka, maka lepas berbuka kami berdua ke sini.. Orang di Giant pun memang tak ramai lah. ye lah dah sah - sah depa semua ke taraweeh. 


siap pusing, terpandang kami lampu likur ni. teringin pulak.. just suka - suka kann. nanti nak letak kat tepi rumah. hee.. sambil depa kata nak main mercun.. (ada kang MBSA usha tepi longkang tu.. ).


See... kami beli dua kaler.. ada hijau ada pink..murah je kann.. (until now we all belum pasang lagi.. every one is so busy now.) maybe next week kita pasang.. nanti i tayang kat you all. ) heee...


actually ini lah barang yang i beli kat Giant. I bought bottles. This bottle i isikan dengan cookies Chef CiJu.. Ada offer tau. for those yang suka buat cake in bottle tu, memang bagus pegi usha benda ni di Giant. I dah borong dah.. yang tutup gold tu dah tak banyak. hanya ada yang warna merah tu je... 


sebelum balik, sempat lagi tuuu.. lepas gian coffee di sini.. kami singgah The Coffee Beans.


Duta blog Yan - yanjournal.blogspot.. heee..


yesss... My Iced Coffee...


Eeemmm.. ingat coffee je dia beli.. sempat lagi tuuu.. amik scone. layan je lah belalang...


cam ni lah bottles yang telah diisi cookies Chef CiJu.. 


and i decorated the bottles with ribbons.. andddd... these bottles actually for this....


hampers...



cam ni lahh.. ini lah my activity during ramadan.. saje suka - suka.. just to kill my time.. ok.. kejap lagi nak ke IKEA.. hari ni last day of SALE there kan.. ada some of the hamper yang dimintak my client. tak nak cookies dalam tu. more to barang.. tu yang nak usha ke IKEA or maybe METROJAYA.. ok.. see ya later.. daaaa..

*************************
Volume 3, Book 32, Number 238 :
Narrated by Ibn Abbas
The Prophet said, "Look for the Night of Qadr in the last ten nights of Ramadan ,' on the night when nine or seven or five nights remain out of the last ten nights of Ramadan (i.e. 21, 23, 25, respectively)."

20 comments:

  1. salam kak yan!

    ooohhhh cute2 nyaaa pelita tu ...
    warna warni!
    botol2 tu pun comel2 ...
    pendek kata semualah comel termasuk 2 org yg dapat pelepasan tak pose tu...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam dear.

      Aduiii....2 org come yg x pose tu yg sangat hebat tu..heeee....

      Delete
  2. lampu minyak ni lebih umph dari lampu lekrikkan?
    pelita raya meriahlah raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyaa..meriah nampaknya kan..saje suke - suke..

      Delete
  3. Comelnya hamper2 tu Kak Yan. Kreatif.

    ReplyDelete
  4. wahhh...bsemangat betoi nie...kreatif Yan wat hamper tuu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee...semangat raya weiii..ha. haaa...saje je nak happy2..

      Delete
  5. Salam kenal dari Che Mid.. ceria je blog ni.. tentu sama macam tuan tanah nya.. Yan di S Alam, Che Mid duk Klang je..tak jauh kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq che mid..thanks sidi mai sini..insyallah ceria selalu..

      Oo ye ke..mmg sangat x jauh kan..nnt leh lah jumpa.

      Delete
  6. cantik pelita tuh kak... dana rumah yg takde tnh nampaknyer pakai lampu lip lap jelah heheheh...

    cantik bottle kaca tuh kak, akak ada tempahan hampers ek, ptt lah mmg sesuai botol tuh, utk letak kt meja time raya pun lawo pe, kedap udara kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada gak lampu lip lap tu...tp this yr saje nak suka2 guna lampu pelita tu.

      Delete
  7. alaaa bestnya leh cucuk pelita raya tu...
    rumah i rumah merpati so memang tak leh cucuk2 pelita huhuhuhuhu.....

    kreatif lah u sis...
    buat hamper tu...
    berkenan lak dgn botol2 comei tu...
    leh gak guna utk letak gula bagai kannn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe..tak yah cucuk..just letak kat lantai..


      Hampers tu lama punya kerja..saje suke2..

      Delete
  8. wah...comeinye....hmmm...teringin juga nak buat cake in jar nie...jap nk p google resipi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh buat lah nnt..nowadays google je..sume ada.

      Delete
  9. kat sp ni, biasa dapat hampers yang ada kat pasaraya tu yan..huhu...
    kalau dapat cam yan ni, macam tak mau bukak. lawa sangat

    ReplyDelete
  10. Kak Yan

    Lega hari ni masuk blog kak yan takde food sangat. scone tu bukan fevret saya so tak terliur. posts yang few days ago mmg buat daku tutup laptop terus. sebab kalo tengok lama2 ada yang meleleh air liur. hehehe. kak yan terer n kreatif. benda yang biasa2 pun boleh jadi cantik.

    ReplyDelete

cliks..cliks