cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, July 29, 2013

Chanel Product Preview at the Royale Bintang Damansara

Story on July 25, 2013..

last N3 i told you about P a t c h i   c h o c o l a t e.. where i searched in Midvalley. supposedly lepas balik dari Midvalley i went directly to KLIA. nak pick up Hubby.. tapi tah cam ne tah, tup - tup Hubby called bagi tau tak perlu fetched him.. even dia dah landed at 4.00PM, tapi ada problem dengan luggage. Depa punya luggage naik kapai terbang lain. heee... ini lah kalau masalah dengan pengurusan masa.. tak kesahlah.. maka Hubby kena tunggu till 7.00PM. meaning dia kena bukak pose kat airport dengan 2 lagi staffs dia.. 

so i pun terus balik lah.. keletihan gara - gara Patchi maka tertidur lah lepas sampai rumah tu.. Time dah iftar, kurang lebih pukul 9.00PM Hubby still tak sampai lagi. then almost 9.45PM baru lah sampai naik cab.. bawak memacam..termasuklah ikan..dan lelain barang for his kids.. especially Abang Irfan yang asyik merengek nak kan slippers Flippers. dapat lah sampai 3 pasang.. tup - tup i pun dapat sesuatu...

tadaaaaa...
^
^
^
^
^
^
^
^
^



present from Hubby.. Skincare from Chanel.. and parfume Lancome. Maybe ada yang dah tau why i got this present.. heeee... on July 25, 2013 ni was  my 45th birthday.. ohhhhh... 45???? well.. no big deal.... And so shocked and surprised i got this present.. He said dia requested kat counter Chanel tu.. apa product yang nak bagi pipi tegang,,,heeeeee.. so dibelikan nya i this. I memang pakai this product pun. but never thot to buy this range.. aduiii.. apa - apa lah..tapi memang proven pun.. baru 2 hari pakai, i dah terasa keberkesanannya....heee...tayanggg laling i..  anyway thanks to him.. 

and Story on July 26, 2013..

Nak jadi cerita sebenarnya 2 weeks before i got invitation from Chanel.. Ada product preview.. and i was invited.. bila dah dapat hadiah Chanel tu maka bertambah semangat lah i nak pegi.. So, the event took place at Royale Bintang Damansara.. different dengan Royale Bintang The Curve ye.. Ini yang di area Surian Tower. Lebih bintang sikit kot dari yang The Curve tu.. 





the address of this hotel is.. 

The Royale Bintang Damansara, 2 Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara, 47810, Sleangor. 

This hotel memang nampak gak.. so big.. so english i can say.. because so white.. betul ke statement i ni. heee.. tak kesah lahh. layan je.. ada gak style vantage nya lah for some parts. 


anyway, we arrived here bit early.. the event at 10.00AM.. i m a person yang very concern about time.. i akan susah hati kalau i lambat.. once sampai the organizer cakap ada food. but they knew that we were fasting and apologized  to us.. but pada kitarang no big deal. so we all still can took pictures on food. heee.. even tak leh makan.. drooling gak tengok.heee




i ditemani oleh MyPA, plus MyChef, plus MyDuta,  plus MySis..heee sape lagiii kalau bukan Chef CiJu... :-)


not so many yang dijemput. i think around 18 people je kot. 


timely skincare trio.
and this is the products. belum keluar lagi kat market ye.. baru preview. and i had the opportunity to see and try  this first.. Le Jour for day usage, La nuit for nite, and Le Weekend for every week.. sume nak kasi tegeng.. heee...



product for day, for nite and for weekend..eeemmm tu diaaa..siap ada for weekend. 

  
the event started withbrief speech from the facilitator, (forgot her name lahhh..)..


and more information about the product from the product consultant, Mrs Elvina.


then time for make over.. 


some of the product yang i gunakan.. but not need to change drastically...slowly..


product to be in my list soon. iya lah since i dah guna the cream and the serum, i sud consider about other things.... huu..huuu..


and these were the products yang digunakan for the make over rme.. kunun lahh..


and also wanna share with you guys.. this is also new parfume to be launched soon. i dah merasa pakai dah.. kalau 50ml dalam RM300 plus kot.. for 100ml dalam RM500... normal price for chanel lah..


with Stephanie as my beautician di The Curve.. so tengok kulit muka dia. macam kulit baby.. 


with Mrs Elvina. 


sebelum balik, sempat bergambar lagi.. plus dapat Door Gifts.. and we bought the Le Jour.. day cream.. for this cream plus minus dalam RM200 plus.. sama rege dengan Le Nuit for nite.. just Le Weekend bit higher.. dalam RM300 plus.. but affordable for those yang afford.. 


ok..time to go back sebelum area The Curve ni diserang rakyat Selangor yang bercuti Nuzul Quran.. memang seram kalau Selangor cuti.. tu yang masa kami datang so smooth. sebab cuti.. from my house to Royale Bintang just took about 30 minutes.. memang sangat - sangat best. 




last but not least.. heee.. saje je menempek kat sini. me at the age of 45.. how about another 10 years INSYALLAH kalau panjang umur..dari segi kesihatan mungkin sedikit merosot kot.. tapii tak tau gak kan.. just need your dua'a from all my frens.. wish me great in health , great in wealth, and great with ALLAH.. insyallahh..  so nanti i nak compare... heeeee..

*************************
 Volume 1, Book 8, Number 346 :
Narrated by 'Aisha
the mother of believers: Allah enjoined the prayer when He enjoined it, it was two Rakat only (in every prayer) both when in residence or on journey. Then the prayers offered on journey remained the same, but (the Rakat of) the prayers for non-travellers were increased.

36 comments:

  1. kak, memang tak nampak pun u 45 tau...kalau tak bagi tau umur, i ngat u baru 35 to 39 tau :)

    ReplyDelete
  2. He..heee..iye kee...nnt kalau jumpa..tgk bebetul wrinkles I ni tau.

    ReplyDelete
  3. Happy birthday Yan...
    Yg pasti kalau kakak tak terbeli dgn haraga-harga yg mahal tu.

    psst: 1st & 2nd day kakak will be at Batu Pahat. Then 3rd day raya normally kakak akan balik Pontian sehingga sehari sebelum naik kerja. So you can choose whether nak ke BP atau Pontian lets kakak know ahead tau. Takut kakak dah naik kerja pulak. Kalau hari kerja kakak di JB boleh jumpa malam kat rumah kakak heee.... macam bagus aje kita ni. Kakak teringin juga nak jumpa nekcik dan Yan kalau ada rezeki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak..alahhh..org bg kita amek lah kan kak. Hee..


      Ok..cam ne..kita adjust2 dulu..kalau ke bp tu maybe saya tak leh..kalau raya ke tiga ke spore then raya ke empat baru balik pontian semula..

      Kalau cam tu saya bagi no phone saya..n akak bg phone num akak..

      Delete
  4. happy belated birthday k yan..45 pun tapi masih cung..yg penting muka yg selalu senyum mmg nampak muda..tak gitu kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear..heee..akak mmg suka ketawa...ada je benda buat gelak.

      Delete
  5. selamat hari raya kak , eh silap selamat harijadi yer kak...:)

    semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee..iyo lahh raya ye..pose pun belum abis..anyway..tq yee..

      Delete
  6. selamat harilahir dan selamat hari raya sekali.Segala doa doa akak tu sy aminkan.InsyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear.. AMEEN.. selamat menyambut hari raya gak..

      Delete
  7. Happy belated birthday kak Yan...;)
    100ml RM500+? Gulp....hahaha

    ReplyDelete
  8. kak yan cantik dan muda bukan sebab skincare je tu. tapi jugak sebab ceria, gembira dan baik hati. :D

    ReplyDelete
  9. epy belated birthday kak...moga dipanjangkan usia n sentiasa sihaat hendaknya...

    dana tak penah pakai brg chanel, kadang teringin nk cube tp kalu cube agaknyer pakai sikit2 je maklum harga nyer mahal hheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ dear.. AMEEN...

      boleh dana kalau nak guna.. tapi memang kena pakai berhemah.. lagi satu barang nya agak tahan lama.. kira macam berbaloi lahh.

      Delete
  10. wah! baru 2 hari pakai dah nampak kesan... agaknya pagi raya nnti rupa kak Yan dah serupa siti nurhaliza.. hihihi

    Happy birthday kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan lah kesan ketara..cuma macam ada lain sikit. hee.. psycho kan. heee...tu dia macam siti tu.. mau kang org bujang terpikat.. hee..

      anyway.. tq dear.

      Delete
  11. selamat hari lahir sis..
    moga berbahagia selalu...

    ReplyDelete
  12. happy birthday sis! you looked so radiant! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ dear... ALHAMDULILAH.. apa2 pun pinjam-pinjaman kann..

      Delete
  13. Selamat Hari jadi yg ke 45. Muda lagi tu... masih cun melecunnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.. heee.. cung yee.. hhh cung dah tuek..

      Delete
  14. Surian Tower tu cuma 10 minit dari opis saya kija. Cantik rupanya ya.

    Ahhh jenama mahal tapi berkualiti, apa salahnya asal berbaloi dan mampu. Tak kisah laa. Biar umur dah 40s, tapi tetap maintain...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke AA... mmg sangat cantik dalam tu..

      ALHAMDULILAH..tp dari segi luaran nya je nampak sihat. dalaman dah makan merosot AA.. tak berapa fit sangat dah i ni..

      Delete
  15. Happy birthday kak yan. Patutlah nampak muda jerr...rahsianya ialah Channel iye...hehehe. Memang kak yan nampak muda dari umurlah.

    psttt: pagi tadi masa drive pergi kerja , lalu kat belakang bas awam, ternampak iklan dgn muka sangat familiar. Ternampak perkataan Canggih...terus saya teringat, ni mesti irfan anak kak yan ye !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ita.. he..hee.. tk de nya lahhh..

      oo ye ke.. heee.... gambar lama kot...

      Delete
  16. Happy birthday rakan sebaya ku.... :)
    Moga diberikan kesihatan yg baik dan rahmah dlm hidup...ameen

    ReplyDelete
  17. HAPPY BELATED BIRTHDAY KAK YAN...!!!!

    wowwww... memang awet muda lah kak yan ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thans mulan.. muda di hati, tapi body dah tak larat dah ni. hee

      Delete

cliks..cliks