cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, July 25, 2013

Shoppingggg time - IKEA n METROJAYA...saleee

Story on July 24, 2013 - Wednesday morning...


Kalau jengok FB sure ternampak iklan IKEA ada sale. i actually nothing to buy kat sini.. but to tell you lah. kalau dah masuk ke sini, for sure.. for sure... paling tidak ratus ratus terbang.. semuanya suka.. semua nya nak.. ada je lah idea.. oooo yang lama dah nampak uzur lah.. yang ari tu macam tak cukup lah.. heeee.. i think this is normal to everyone.. esp yang gilos akan barang IKEA.

masa memula promo pasal sale tu still poclet kering.. dan tadak keperluan apa2 pun lah. but then since semalam was the last day, terus lah i ajak Chef CiJu ke sana.. hahhh.. punya lah sakan, we all dah sampai sana at 9.35am.. anddd IKEA dah dibuka dah pun.  But to tell you.. shopping waktu sale di IKEA waktu2 macam ni memang terasa pelik..orang tak ramai.. i was sooo damn happy.. sakan kami..


tu dia banner -  SALE...memang jarang i pegi waktu SALE di IKEA ni.. tapi yang ni memang nak sangat pegi..


bila dah ada SALE tu maksudnya IKEA will bring in more and more new stuffs.. and some parts of the section ditutup.. depa tengah redecorating lah gamaknya..


suka this place.. Inspired kat i gitu.. small place je.. but sume boleh ada diletakkan di situ..


masuk another area, pun rasa suka.. ini kira kalau you stay in the apartment gitu.. small area but really organized.. 


and this area yang selalu tersangat HAPPENING.. maka hari ni tersangat lah lengang nya.. boleh baring - baring kat situ gamaknya..


pegi ground level. we love this section. candles.. memang sangat suka.. dan tengoklah hasil tangkap i di IKEA. 


i bought this.. harga asal RM14.90 cam tu lah.. but got 50% discount. i buat tempat letak cutlery. yang lama dah agak kotor.. (saje je nak guna benda baru.. heee)


i love this plastic box. buat i letak all the stuffs for my crafts. 


see candles yang we bought yesterday. 

then after bayaq, we went to the other side of building. heee.. kami ke The Curve.. ada lagi yang perlu dishopping kan.. i need barang for my skin care.. dah nak habis dah yang ada tu.. i bought cleanser, UV protector, lip gloss, and Chef CiJu bought toner.. for every purchase of RM450 above dapatlah  free gift. 


we went to LANCOME counter. sempat lagi tu jadi duta tak terlantik di sini.. heeeee...


Chef CiJu memang mengelat.. dia beli skit je tapi dia rembat semua free gift.. tak pe lahh.. kira sedekah lah....upah masak.. haa..haaaa..


dah tu we went to household department.. lagi seronok lah kami. 


come kann..


yang ni memang i suka dan memang mencari. i nak cari cutlery.. dah licing dimakan my bibik.. huu.huu


eemmm.. nak share. Jamie punya barang.. ada discount. ada less gak. for cutlery tu 16 pcs RM99.90 tapi dapat less jadi RM69.90. ok lah kann.. 


i rembat 3 kotak ada 12 sets semuanya.. 



ada orang sempat rembat yang ni.. 


and i bought this for hamper. 


ingatkan kaki dah sakit tu terus ke carpark. tup - tup singgah pulak lagi tuuu..we all balik dan terus cari food for iftar.. kami ke Hartinie. jom tengok food kat sana.. memang tak lah sebanyak di Resto Soto tu.. and kat sini bit pricey lahh..










macam - macam kannn.. ok lahh. itu je my story.. kejap lagi nak kuar lagi.. nak delivery cookies.. nanti sembang lagi kat sini.. ..then nak ke KLIA nak ambik my hubby.. okk.. daaaa.
************************
 Volume 3, Book 31, Number 137 :
Narrated by Ibn 'Umar
The Prophet said, "We are an illiterate nation; we neither write, nor know accounts. The month is like this and this, i.e. sometimes of 29 days and sometimes of thirty days."

16 comments:

  1. vahhhhhhhhhhhhh shopping! makanan! wahhhh xsbr nk tgu weekend.nk shpping jugak.

    ReplyDelete
  2. waduhhh..scroll ke bwh tertengok gambar lauk pulakk!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. upsss.. baru mula puasa ni. pagi ni kann.

      Delete
  3. Rozie giler betul kalau dpt g ikea. Huhuhu.... Shopping sakan kat ctu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kan.. kutip je tangan tu. then bila sampai counter nak bayaq macam tak tertelan airl liuq. hee..

      Delete
  4. aduh beerpinar bijik mata tengok gambar2..ada rasa tergugat dah nie nak ke IKEA..before this buat perintah berkurung ke sana...ada yang nak langgar pantang pasni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..hee.. tapi sale dah habis lah.. but u can see new stuffs lah..

      Delete
  5. last time pergi ikea bln 3. macam rasa nak pergi je lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo...lama dah tu.. tu kena pegi dah tu..

      Delete
  6. lamanya x g IKEA...

    p/s jemput join GA simple sy ye ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pegi tuu..


      okk. nnati akak ke sana ye.. baru tgk ari ni.

      Delete
  7. Replies
    1. bukan takat mega sale ye. hee. mega shopping. tak lahh. sikit2 je.

      Delete

cliks..cliks