cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, July 2, 2013

DIY Biscuit as Goodies


Jom kita belajar sesuatu with Y a n   S w e e t   F i n g e r s.. alo lo...saje je.. i love to share something with you guys. at least my ilmu yang tak seberapa ni dapat disebarkan. walau tak sebaik mana, but at least ilmu ni tak akan hilang begitu saja.. maybe simple to others but i just love to share. Ilmu ALLAH, tak perlu lokek. tul tak. ok..ok.. bukan nak jadi ustazah tanpa title.. heee.. 


something simple buat nice to do.. boleh jadi goodies for any majlis.. i buat ni for engagement gifts. biscuit dari Chef CiJu lah. as usual. You all letak chocolate pun boleh, letak candies pun boleh. anything.. 


penting ada bekas macam bekas putih tu. but still u can use anything bekas lahh.. tanpa tutup. or kalau ada bottle kecil yang tak ada tutup pun boleh buat.. pandai - pandai adjust. sure boleh..letakkan ribbon di bawah bekas tu supaya tak lari - lari.


then lekatkan gak bahagian tepi - tepi bekas tu.. also to make it stick to the bekas.  jadi ribbon tu kena panjang ye.. nanti nak kena ikat. 


take another ribbon,, but i use simple lace. decor bahagian tepi bekas..lihat yang atas ni ye.. cam tu.. 


then ambik cookies yang dah diletakkan dalam plastic.. sealkan plastic tu lah kan. biar tak lemau nanti cookies tu.. kalau chocolate, pun letakkan dalam plastic. nicer kalau guna plastic yang agak keras.. yang biasa orang letak candy for goodies. 


final touch - ikat  ribbon tadi.. macam atas ni.. kalau nak heavy kan sikit lagi, boleh letakkan manik like pearl ke.. cantik kan.. but like this pun dah ok sangat. less is more lah gamaknya kannn.. 


ini dari sudut tepi.. DONE.. sure boleh buat kan.. anyway.. GOOD LUCK.. kalau tak sempurna, cuba lagi dan lagi. DONT GIVE UP. 

***************************

28 comments:

  1. Replies
    1. nak menantu ke? boleh je kami buat kan. hee..he

      Delete
  2. Nanti kalau nak terima menantu atau adik ipar boleh dipertimbangkan. Nampak simple tapi menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dipertimbangkan nak buat sendiri ye..kena tempah akak..heee...alaaa..mmh simple..sure boleh buat sendiri..seronok.

      Delete
  3. cantiknya. kalau tangan kreatif, semua boleh jadi. tangan saya tak. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq..nnt kalau nak kawen tempah dgn akak je lah ye..heee

      Delete
  4. Uishh...Kak Yan. Kok telaten bangat nieh.

    ReplyDelete
  5. wah!!..bleh bt sumber inspirasi ni..time kcih kak yan..=)

    ReplyDelete
  6. cantik! mmg suwit finger..kalau kita tgn x suwit..mmg x berseni huhu

    sis..kita dah add sis kat fb..sbb haritu sis suruh kita update kat fb kalau dh update blog..tp kita ngan sis belum preng hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..hee.. memang suwit..


      akak dah approve u lah dear.. nnt akak boleh tgk lah yee.. tq dear..

      Delete
  7. Salam kenal azian..sya folo blog azian :D

    ReplyDelete
  8. Yan nmpk kemas..tgn brseni upanya yan niekn.

    ReplyDelete
  9. tq for sharing...
    ilmu yg sikit namun dpt manfaat kpd org lain.

    ReplyDelete
  10. Setuju! Ilmu yang baik elok disebarkan.

    ReplyDelete
  11. comel kak yan.... kaler black and white yg sweet....

    ReplyDelete

cliks..cliks