cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, May 14, 2013

Flower Bouquet with Chocolate.. my first try...

Ya allahhh...lama nya tak update... but still ada yang datang ke rumah i ni.. bukan apa terlalu busy with life..wedding then travel.. hati memang bagai digaru nak update.. but time restriction tu yang membataskan.. anyway i just back from Yogyakarta.. orang bilang Jogja lahh.. masih capek banget.. nak screen all the pictures will take some times.. then masa nak delete some of the album tu, ternampak gamabr - gambar ni.. i pikir baik i update blog with this story.. well ini cerita my first try buat flower bouquet plus ada chocolate dalam tu.

Suspend gak even before this i pernah buat. in fact i took short course for flower arrangement lagi.. still lah kann.. nak memuaskan hati customer bukan mudah.. lagi - lagi berkaitan dengan creativity kita.. maybe kita suka, but mungkin tidak dia.. kannn.. but ALHAMDULLILAH, this lady really believed that i cud do this.. plus i ni jenis kalau orang kata boleh ke tak, usually i will say BOLEH.. but pastikan lahh yang i nak kena buat tu benda yang memang i kira ok lahh.. bukan dari zero... so i pun mencubalah.. and i wanna share with u guys. 
i ordered fresh flower ni dari my friend yang i pernah amik f l o w e r   a r r a n g e m e n t  c l  a s s kat Anggerik Mall. 
maunya flower plus chocolate.. so i letakkan ferrero rocher..
jadikan macam ni..maunya warna kuning for roses.. but if i put too much yellow, macam tak best pulak.. so i add with beige roses..
then i tambah di sekeliling dengan fillers. before that i put yellow roses..filler i letakkan purple and white..kunun - kunun macam naik color sikit lah.. for those yang dah expert tu sure banyak comments. but i tried my best.. 
so begini lah jadi nya.. but still not ready yet to deliver. kena lah letak wrapper dia kannn... 
so jadi lah begini. uppsss!!! mak gadis dan bunga.. siap je terus lah i menuju destinasi.  heee.. alaaa... this lady ni my silent reader.. rajin berkunjung my blog. till now kami jadi mesra alam gitu..
ALHAMDULLILAH i dapat menyiapkan tempahan beliau dalam masa yang dijanjikan.. ALHAMDULLILAH gak she was happy.. kalau terkurang tu memang i mohon maaf..so flower bouquet tadi tu for her hubby yang sama office with her.. surprised gitu...so nice knowing her.. jadi tempahan bunga ni lah maka we met for the first time.. she's so friendly. so warm.. happy to know her..nanti kita lunch date lah kannn..menjalin ukhwah.. happy sangat dengan blog i dapat ramai sangat kawan.. happy.. terharu gak bila ada gak yang mencurah rasa baru - baru ni.. so berkongsi kesedihan.. even i tak boleh membantu, tapi sama - sama mendengar..INSYALLAH.. semoga kita semua berbahagia.. silent readers ke, bloggers ke... happy jeee..
***************************************
Volume 3, Book 47, Number 741 :
Narrated by Urwa
Aisha said to me, "O my nephew! We used to see the crescent, and then the crescent and then the crescent in this way we saw three crescents in two months and no fire (for cooking) used to be made in the houses of Allah's Apostle. I said, "O my aunt! Then what use to sustain you?" 'Aisha said, "The two black things: dates and water, our neighbors from Ansar had some Manarh and they used to present Allah's Apostle some of their milk and he used to make us drink."

36 comments:

  1. kalu sy, dpt coklat 1 hal..pastu dpt bunga skali...wo weeee double happiness! ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kannnn... i yg buat pun happy sangat..

      Delete
  2. cantik betul, kalau saya saya makan coklat jer :0

    ReplyDelete
    Replies
    1. then bunganya dimasukkan dalam vase lah kann..

      Delete
  3. cantek dan boleh makan skali.. bonus tu..

    ReplyDelete
  4. cantik dan kreatif. Kalau saya mau lunyai bunga tu

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Azian

    saya pun nak juga...he he...gurau

    moga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Bro Rozali..

      boleh je... nka cocolate apa?? hee

      Delete
  6. Wah memang cantik arrangement ni. Semoga sentiasa murah rezeki & dapat banyak order.

    ReplyDelete
  7. cantiklah kak yan..moga bisnes kecil2 ni terus maju ye kak yan..

    ReplyDelete
  8. kreatif...bunga boleh dicium..wangi...FR boleh dimakan..:)
    salam kenal...follow sini

    ReplyDelete
  9. Kalau Aina bagi bunga utk hubby suka letak coklat atau buah sekali tu minta gubahkan dengan kurma, kacang serta badam tapi kena letak dalam bakullah.

    Cantik dan kak yan memang kreatif.

    ReplyDelete
  10. terliur tgk coklat...kihkihkihkih....

    ReplyDelete
  11. Cantik tu dah satu hal. Tapi coklat itu yg tak boleh tahan tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak.. kannn. chocolate ni semua org rasanya tak leh tahan..

      Delete
  12. cantiknyer kak..ngan coklatnyer...mesti rs sayang nak makan kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear..tapi kalau tak makan lagi sayang. nanti rosak. :-)

      Delete
  13. cantiknyer kak, kalu dana lah ntah camne rupenyer... kretip betul lah akak nih... sume jd cantik, mcm majik tau...

    ingtkan akak majuk ke pg melancong mana sampai lama tak update blog

    ReplyDelete
  14. tangan kak yan mmg kreatif...
    coklat fererro rocher tu mmg selalu saya tgk org letak sekali dgn flower bouquet..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. tq..

      chocolate tu je yg fofular.. itu pasal lah..

      Delete
  15. salam kak yan...Slmt kembali dr Indonesia Soping sakan la kak yer :).Cantik bunga tu..untung la sapa yg dpt sbb ada coklat lagikkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam dear...

      shopping sikit2 je...

      hubby dia yang dapat.. pasti suka lahh..

      Delete
  16. YA ALLAH CANTIKNYEE KAK

    alamak terbesar lak tulisan ekek ;)

    ReplyDelete
  17. Cantik dah tu.. Saya pun tak pandai nak komen bab-bab gubah bunga ni. Hehe

    ReplyDelete
  18. cantik kak yan...... utk yg teristimewa........

    ReplyDelete

cliks..cliks