cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, May 2, 2013

Still Dapur tak siap, kita makan di Austin Chase.

Hari ni rasa teruja sikit melihat dapur baru i.. even masih dalam renovation.. masih touch up - touch up, but the partition telah dibuka.. ALHAMDULLILAH terang sikit bijik mata.. kalau tak, haduiii.. but still tak boleh guna lagi.. tunggu dua tiga hari lagi.. we need to buy a new stove.. even dah ada satu induction cooker, still kena beli stove guna gas tu lah..so tunggu besok hubby dok cari.. anyway, still masih nak cerita makan luar lagi lah. heee.. 

i nak share one resto yang i and the rest suka lepak.. Sape yang duk Shah Alam pasti ternampak AUSTIN CHASE. ada kat Plaza Masalam/ Plaza Shah Alam.. i love the coffee there..  food yang ada kat sini pun not bad.. semuanya suka.. i love the soup and salad nya.. but not Hubby.. kureng sikit pada tekak dia.. 
 Abang Irfan memang suka sangat makan di sini. 
Abang 'Imran pun sangat suka. just some of the pictures telah hilang bersama my handphone.. maka ini je lah yang dapat ditayang kat sini..
Abang Irfan suka makan yang ni.. macam breakfast style lah. but amat mengenyangkan.. big portion. 
and this is my favorite.. Nachos. 
and Abang 'Imran sukanya pasti spaghetti..
After makan, we did some shopping. beli sandals for Abang 'Imran..
Abang 'Imran dapat kat Clarks. kena cari for Abang Irfan.. tapi tak ada size for him herre.. 
after searching n searching tapi gagal. tak ada yang dia berrkenan dan tak ada size for him.. i told him, kita cari lain kali.. then till now tak dapat lagi. heeee.. sian dia..since dah tak dapat tu.. peluang for ibu lah pulak... i suka makan di Austin Chase ni sebab.... depan nya ada kedai pujaan hati... ni haahhh..
Kitchen Shop.. Heaven kalau dapat masuk ke sini. mula lah nak capai itu nak capai ini.. sebenarnya mission mencari barangan dapur masih berlanjutan.. i sebenarnya sedang aimmm..
ni hahhh.. Pressure Cooker. dah ada satu tapi bukan hak milik kekal.. CiRah punya.. jadi memang ada niyyah nak capai satu nanti.. this brand dah ada discount about 40% cam tu lah.. rege dalam RM800.. before that dalam RM1000 plus.. tunggu dulu lah.. cari yang murah sikit.. i teringin nak warna orange pulak.. baru kejap Hubby balik dari office. katanya dia ada beli stove.. nak pegi tengok lah ni.. since dah ada beli stove tu, maka agenda hari - hari makan luar akan tamat.. ALHAMDULLILAH.. lega... tunggu ye gambar new kitchen i.. simple je.. tungguuuu..
********************.
Volume 1, Book 9, Number 472 :
Narrated by Ibn 'Abbas
Once I came riding a she-ass when I had just attained the age of puberty. Allah's Apostle was offering the prayer at Mina with no wall in front of him and I passed in front of some of the row. There I dismounted and let my she-ass loose to graze and entered the row and nobody objected to me about it.

24 comments:

  1. spagetti ...dari jauh pun boleh nampak cheese yg byk tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap katanya nieda..akak mmg tak merasalah..semua dia punya.

      Delete
  2. tak sabar nak tgk dapur baru akak.......
    mesti lebih selesa memasak lepas nie......

    ReplyDelete
  3. best nya ada dapor baru...!! kami tak tau lah bila dapat duduk rumah sendiri... pindah randah sana sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe..nnt sekali buat, buat besar terus..puas hati..lagi pindah randah ni kumpul je duit bebanyak...

      Delete
  4. Nak tengok dapur baru tu.! Nak tengokkkk!

    ReplyDelete
  5. ala takde harga eh. baru nk tau harga huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama...sebab tu tak de rege..heee..nnt akak buat yg lain yee...

      Delete
  6. Dapur baru semangat memasak pun menbara ye Kak Yan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tak lah.chef je yg semangat..akak semangat beli barang dapur..heee...

      Delete
  7. salam akak,

    reno kitchen akak buat style terbuka pula ke...wow bestnya
    kalau bab2 kitchen ni ati pun sangat berminat
    tak sabar nk tgk kitchen baru akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ati..

      allaaa..bukan fancy sangat pun. just more to practical lah. keluarga akak ramai.. biar spacious.. insyallah lah yee.. hee.. malu. bukan classy mana pun..

      Delete
  8. amboi abg imran.....clarks lg! tp tahan lama x per.....worth buying sandal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. depa ni kaki besar2 kak.. tak de size. tu yg kena pakai this brand..but worth it lah kak.

      Delete
  9. Dapur baruuuu? Cepat tayangg...ehehehe

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum. terliur kejap. hihihi ;p

    ReplyDelete

cliks..cliks