cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, January 24, 2018

Omah Liren, Sungai Besar, Selangor


kita pause dulu cerita jenjalan ye..

nak share info this homestay yang ada di Sungai Besar. 
dekat  je kan dengan Shah Alam. 
but since we all suka ke area Sabak Bernam, Tanjung Karang ni. 
maka sentiasa lah survey tempat2 baru yang boleh dikunjungi. 

cik ti jumpa lah this homestay.
kami berkumpul lah di sini malam tahun baru. 
ramai tu. 
dalam 16 orang semuanya. 
itu pun tak semua ada. 


harga rumah adalah RM450 semalam.
for 8 guests.
lebih 8, charge RM20 per person.


memang cantik.
ala - ala kampung style. 


minum kopi kat sini best kan.


nice verandah.


small pool.
memang seronok anak2 bila ada kolam boleh berendam ni kan. 
kecik pun tak jadi masalah. 


kawasan sekitar. 


main entrance. 


interior 
meja makan. 


ruang tamu.


spacious. 
ada iron n iron board. 


bahagian dapur. 
spacious. 
ada dapur. 
ada peralatan yang semua orang boleh pakai. 
ada peti kulkas.
heeeeee..
peti ice ler


kalau duduk lama kat sini, boleh basuh baju gak. 


Main bedroom attached bathroom. 


bahagian atas. 
cud consider at second bedroom even nak ke bahagian verandah/common space atas tu terpaksa melalui this area. 
kira boleh ruang orang perempuan lah kalau kumpul reramai. 


atas double  and single beds. 


single bed plus 2 mattresses. 


memang best lepak2.

gambar toilet je tak ada.. 
tak terupload. 

cuma kelemahan di sini pressure air agak kurang. 
water heater pun rasanya tak ada kot. 
tak prasan pulak. 
kalau salah, sorry ye. 
tapi waktu kitarang duduk sini kena waktu hujan all the time, 
nak mandi memang melolong kesejukan. 
the rest, i rasa ok sangat as the gateway place lah.


ini link yang u all boleh refer.



we enjoyed staying here even just one nite. 


meriah.
highly recommended. 
suka kawasan sekitarnya. 
hijau.

26 comments:

  1. Replies
    1. ye sis.. memang sesuai berkumpul2 dan makan2.

      Delete
  2. Tempat cantik, selesa dan nampak happening dapat kumpul ramai2x. hihi. :D

    ReplyDelete
  3. wow...nampak best rumahnya.

    owner mesti org jawa kan? Omah Liren = rumah tinggal :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. org Jawa. architect rasanya.. Omah liren bukan maksudnya rumah rehat?

      Delete
  4. Assalamualaikum kakak.
    Zura memang suka rumah kayu begini. Lawa kan? Deko simple - simple sahaja sudah menarik. Harga pon sangat berbaloi. Nanti nak pergilah. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam.
      Mmg best zura..worth it lah.

      Delete
  5. Cantiknya Yan.... buat shooting filem pun cantik tu hihihi.... Kitalah shooting sendiri dgn family hihihi...
    Bab air pressure tak kuat tu sedih sikit ek. Maklumlah dah reramai mcm tu, pressure pulak rendah....adoiyai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul dear.. mmg x best sikit tang air tu. Hope depa improve kan lah.

      Delete
  6. cantiknyaaaaaaaaaaaa rumah cenggini..sukaaaaaaaaaaaaa sangat..teringat suasana rumah kampung jerrr...x sabar nak balik Swkkkkkkkkkkkkk haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg cantik...sejuk sgt mcm pakai aircond...

      * br dpt follow yr blog.

      Delete

cliks..cliks