cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, January 8, 2018

Dinner at Agehan Japanese, Blue Wave Hotel, Shah Alam.




kita bertekak Japanese malam ni. 
sebenarnya dah lama Hubby teringin nak Japanese food. 
kalau yang halal memang ada di Agehan Japanese Restaurant, Blue Wave Hotel. 

tapi i kata why not nanti tunggu all the kids kumpul dan kita makan sama2. 
since Abang Luqman kan peminat number one Japanese food. 
Maka, terjadi lah tahun lepas tu. 
heeeeee
last December lah kan. 
December 28, 2017 hari tu. 


reservation made by chef ciju lah kan.


kami ke sini anak beranak.


terpampang tanda HALAL kat situ. 


memang pilihan kami. 


boleh masuk dari kitchen dia. 


tak nampak ramai masa ni. 


then kami seramai 10 orang di tempatkan di sini. 
dalam bilik. 



ready to order. 
tapi since i bukan penggemar Japanese food, maka i kurang tau lah nak order. 


suka yang details 2 kat Japanese resto ni. 


ini dulu sampai. 
i memang suka. 
memula ordered 2, then i suruh tambah lagi satu. 


then crab salad ni. 
memula satu je untuk Hubby. 
bila merasa, wahhh!! sedap tu. 
i tambah lagi satu. 
heeeee


Bento for Abang 'Imran and Abang Irfan. 
dari dulu ini yang disukai depa dua ni. 


then yang ini. 
alahaiii..
lemah badan den tengok yang ni. 
montah2 ni haahh..
i makan gak lah sikit. 
yang sesuai kat tekak je i makan. 


then yang ni sampai. 
pun i pilih2 makannya. 


memang i kureng sikit lah yang raw2 ni. 
ini belut katanya. 


yang ni i makan. 



ada yang ordered nasi goreng. 


ini yang paling i suka. 
Ikan Code panggang. 
perghhhh!!!..
memang sedap. 



bersungguh depa makan. 


the boys.
with their cousin, Hadri.


para wanita nya. 


macam2 je Abang Irfan ni. 


Dia ni sebenarnya my ex staff Kedai Canggih. 
Tapi lelama jadi rapat dan memang selalu ke rumah. 
dah macam keluarga sendiri dah. 
kebetulan hari jadi nya dah terlepas. 
so kita makan sama2 kat sini. 


thanks to tukang belanja. 
happy kami dapat kumpul sama2.
hilang sikit rindu.

Inshallah dah nak balik Ahad ni. 
INSYALLAH boleh kumpul2 lagi nanti. 
Kami ke Agehan ni bukan hari2, bukan minggu2, bukan bulan2. 
rasanya hampir 2 tahun tak ke sini.
jadi kira wajarlah kan. 
manja kan perut sesekali. 

ok lah.. 
nanti cerita lain pulak ye..

26 comments:

  1. menjamu anak bujang balik kampung...
    makanan jemu menu sihat , tapi bagi saya yg tak biasa susah juga nak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menjamu depa sis.. mmg suka makan. I kureng sikit.

      Delete
  2. Salam owner blog Yan's Journal. Mohon tukar Blog List. Saya dah masukkan blog Yan's Journal kat blog Rahsia Melancong.

    ReplyDelete
  3. Kita pun serupa. Saya pun kureng suka makanan jepun. Itu lah this week i pergi ke jepun lagi. Nampaknya bila balik kurus lagi lah.

    U bagus ye. Staff dah mcm keluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puasa je ler nampaknya kat Japan ye Adam. Sethn berapa kali balik Japan ni?.

      Alhamdullilah,mostly my staffs close to me. Even i ni jenis singa betina. Heeee

      Delete
  4. Seronoknya berkumpul makan ramai-ramai macam tu walaupun tak semua sama seleranya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak.yg penting dpt kumpul2.bahagia rasa.

      Delete
  5. Setahun sekali pun x pe beri habuan special utk perut tu heee dan moment paling best bila dpt berkumpul 1 family

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp akak 2 3 tahun sekali tu. Heeeeee.bahagia lah anal2.

      Delete
  6. Cantik cover buku menu dia.
    Sedondon tu warna Blue wave.

    ReplyDelete
  7. makan raw ni elok juga kak sesekali. dia kurang age protein which is good for health

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adohaiii...akak kureng sikit lah..anak2 mmg ye. Suka semua.

      Delete
  8. peminat makanan jepun mmg harus terjah sini... btw pernah ke hotel ni tu pn sbb ada seminar

    ReplyDelete
  9. Bestnya kak... anak dara i suka sangat salmon sushi.. bila sushi king buat promo, saya bawak p...hehehe.. x pon, sebulan sekali bawak p... ok x kak... harga dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo ye ke..
      Harga kat sini kira boleh tahan mahal lah.. tu yg jd 2 3 tahun sekali dtg nya.

      Delete
  10. one happy family bestnya berkumpul ramai2.. Japanese cuisine ni ada yang sedap kena ngan tekak tapi ada jugak yang krik krik nak telan. yang raw ekot mood nak makan ke tak tapi most of the time tak suka hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Siti.. tak tertelan tekak akak.
      tapi duk ler sesama makan.. sebab hubby and anak2 suka.

      Delete
  11. Sesekali makan Japanese food auww auwww yummy yummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak gemor sgt. anak2 mmg suka.. hubby too..

      Delete

cliks..cliks