cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, August 29, 2012

pictures tell the story on eid mubarak 2012

lamanya tak update blog. gara - gara raya.. i pun sakan beraya.. banyak sangat nak diceritakan, tapi penyakit melanda... penyakit MALAS.. heee.. tup - tup today it is already raya ke 10. so quick the time passed. yang tinggal hanya memory. and the memory kita boleh luahkan dalam photos. this year i like bit lazy to catch more  pictures. M sangat. only important moment je yang i catch. But still i have a lots of pictures for this 2012 eid mubarak. And for sure nak keep this memory in my blog. tapi malas nak N3 kan day by day.. afraid sendiri yang muak.. just let the pictures tell the story.
early in the morning before solat eid mubarak, we had our Kehwa.. (Saffron Tea). sedappp..segar...Mr Fahad Ali mailed me Saffron before eid mubarak. THANKSSS...
introduce to all. Cikgu Elias's  family..
saje lah yeee.. My Hubby with very simple baju raya. ok tak shawl tu.. new one from Kashmir. I have a lots to go.. (sempat promote lagi..)
me and my 4 boys...
ini dia Platinum Homes Family...with my new bibik. 
My Daddi and My Mommy
with siblings and parents.
with our the other half..except Chef CiJu... 
5 of us. 
gurls....
with My Mommy
with cucu wedok
putu My Mommy and My Daddi. INSYALLAH next year menyusul sorang lagi.. 
Paman Mie and family
CiRah - 3 1/2..as i said, setengah lagi tu INSYALLAH beraya  tahun depan. dont you think my little Ticha so cute in her hijab???
masih lagi berdua...
every raya with us.
 N e k C i k and family. Ini gambar dah malam dah. depa selalunya mai rumah my parents petang or malam on first raya. NekCik is My Daddi's sister.
our singaporean family 
kembar tak seiras, tak sama date pun.. hee..
gurls bergambar dengan our step grandmother, TokSom. 
 with blogger T E R A T A K    I N A, busy with her SULAM REBEN. (she's my cousin).
 with blogger Mem Aji Lina, B I C A R A   D I   A L A M   S I B E R. she's my second cousin.
almost a week plus dah kan eid ul fitri. now semua busy with open house. i decided tak buat open house this year. cuti this year. heeee.. rumah kitarang bit serabut now.. messy. but for those yang nak beraya, rumah i sentiasa terbuka..now i just attend open house orang pulak.. this coming weekend menanti agenda yang telah dirancang. Friday, Hari Merdeka, masih kosong so far, Saturday ada engagement invitation, sunday, open house cousin. eemmm...sure penat terlentuk lah nampaknya.. jarum weighing scale pun nampak gayanya dengan megah melompat naik.. heeee.. nak wat cam neeee..terima lah seadanya. heee..
*******************************************
Volume 2, Book 15, Number 73 :
Narrated by Anas bin Malik,
Allah's Apostle never proceeded (for the prayer) on the Day of 'Id-ul-Fitr unless he had eaten some dates. Anas also narrated: The Prophet used to eat odd number of dates.

56 comments:

  1. As salam Kak Yan,

    Woooowwweeee... berseri2 dipagi raya! Tetap maintain smp malam hari... Saya suka tgk daddy akak yg pakai selipar bunga tu..so cute & sweet... bkn semua lelaki nak pakai cenggitu tau! My hubby pasti bising kalau kita suruh pakai(case takde pilihan)...:D Tak sangka anak2 akak dah besar pjg...almost can't believe since you looked so young! Seriously... apa rahsia? Mehlah share.. ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam marya.

      Biasalah kan semangat raya tu..heee.. Mmg kelakar sebab walau.kami kata bukak, dia kata tak.payahlah..heee..cantikkan??

      Alahhhhh muda mendenya. Dah 44.dah...yg tua tu dah 15 yrs old. Tak de rahsia except smile n happy3....

      Delete
  2. Meriahnya. Kakcik tumpang teruja tengok, :)

    ReplyDelete
  3. assalam yang..selamat hari raya eidulfitri..maaf zahir dan batin..
    acik pun suka tengok gambar2 yan bersama keluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..

      sama2 lah ye.. maaf zahir dan batin.

      Delete
  4. hehehe samalah kite, dana pun masa raya senyap je, tak berupdate blog...
    tgk daddi akak dh ensem siap ngn samping dh, tp bile ternampak slipar yg ada bunga pink tuh terus tergelak hehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas sangat kan.. tapi rindu sangat nak berN3..hee

      tu lah daddi akak tu. heee. kitarang suruh tanggal pun dia kata jangan lah tangkap kaki. heee..

      Delete
  5. yan..yg paling romantik gambar ber2, pegang bunga tu! betullah..a picture is worth a thousand words!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.. heee.. maluuuu... kami dah tua dah kann.. saje2 je bunga tu..

      Delete
  6. adik kak yan yg pakai spek tu photo copy
    habis muka mummy kak yan :)

    sweet memory dgn semua gambar2 ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke ati.. muka depa macam cina sikit kan..


      sweet memory ever..

      Delete
  7. Meriah di hari raya... seronok dapat berkumpul macam ni

    ReplyDelete
  8. sama la say..turunnyer skit ajek..br seminggu raya berat dh normal balik b4 pose..cehh...hampes je..mcm k.yan ckp..time seadanya..wlaupon frust menonggeng..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee... akak lelama malas nak kesah sangat. biaq pe asal happy.

      Delete
  9. Dapat berkumpul ramai2 adik beradik adalah masa paling menggembirakan...

    Selamat Hari Raya Kak Yan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear. bahagia je kan.. we r so close..

      happy eid mubarak to u too.

      Delete
  10. meriahnya kak yan.....
    dapat berkumpul setahun sekali dgn kemesraan.....
    sweet memory utk tatapan dan simpanan.....

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. keturunan jawa lah.. simple words boleh fahamlah..

      Delete
  12. meriahnyaaa...seronokla tengok family akak ni

    ReplyDelete
  13. Taqobbalallahu minna waminkum... Salam Syawal penuh berkat..

    wooaahhh... sangat seronok beramai2 masa raya kan..

    bila dapat beraya rmh kak yan ni..??? hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam syawal dear.

      mmg seronok. masih lagi bersambung mow kat umah akak di shah alam..

      Heyyyyy..u can come at anytimeee...

      Delete
  14. Meriahnyaa...sambutan raya.. semua adik beradik berkumpul.. :)

    ReplyDelete
  15. daddy kak yan pakai slipper munge2 la..comel..hehehehe

    ReplyDelete
  16. Best nyer tengok semua gambar2 tu. jeles pun ada coz kita org x byk gmbr raya, yg candid byk lah. kat my mum's hse lg lah sekeping jer!

    p/s Azian, kawan saya yang duduk Abu dhabi tu tengah dok promote abaya kat FB dia. next shipment somewhere on 10/9. saya pun dah request friend kat your FB (my FB id is suriyany sabtu).

    ReplyDelete
    Replies
    1. KakNi itu pun bergelut dgn guests. Depa balik je kitarang gambar. Baru 2 3 shots ada guests lagi. then shot lagi. heee.. lawak..

      pasal abaya tu, boleh gak tgk..nnt i approve. thanks anyway.

      Delete
  17. MASHALLAH.....KAHWA DAH ADA DI MALAYSIA DAN BAJU MELAYU DI KASHMIR....ISLAMIC CULTURE EXCHANGE...

    ReplyDelete
    Replies
    1. we love kakwa Fahad.. in fact my cousin request it. then we boiled again n again. but they drank with ais.. heee... whatever rite.. they love it..very much...


      and u with baju raihan.. so great rite...

      Delete
    2. sedap Fahad.. tak percaya u have to try..hee..

      Delete
  18. I CAN RECOGNISE ONE RED CARPET...IT IS FROM KASHMIR HOUSE I GUESS...BETUL TAK?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..haa.. ini memang mata carpet.. hee.. yess.. My mom beli kat nilai if i m not mistaken.. eeemmmm.. still expert to see hahh...

      Delete
    2. haha Alhamdulillah...I ade jual carpet untuk 3 tahun...memang lah expert

      Delete
    3. iya lah... for my new house pun i m thinking of using carpet lah.. butt kena pegi Nilai maaaa..heee..

      Delete
  19. wahh kak ..
    all in grey tahun nie yee
    sedondon semua .. cantik2
    ramai ahli keluarga akk

    psss akk .. akk dah macam anak dara tau bila bergambar dgn siblings2 akk tuu .. x perasan pun wajah akk macam mak saudara mereka ekeke ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes grey but akak pakai black n bit grey. mmg family akak ramai.. dan pasti kecoh..

      adoiii....'blush'..macam anak dara??? jauh sgt pulak awak tu..kalau tak sure akak belanja dahhh..hee

      Delete
  20. big happy family... sukanya tengok! cantikla shawl kak yan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH..

      cantik ye... itu dari Kashmir.. mmg very nice material..

      Delete
  21. waaah meriahnya kak yan!

    suka gambar keluarga tu, hehe.. muka ayah akak garang, hihi abah saya juga cikgu hihi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks...merriah n keoh..

      akak pun cikgu tau.. bekas cikgu. hee

      Delete
  22. Salam Lebaran buat kak yan and family...
    Grey on hari raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam eid mubarak to.u dear. Tup2 ramai betul.taun ni org pakai grey..

      Delete
  23. Salam yan,

    Selamat hari raya maaf zahir dan batin
    Rupanya Nekcik tu makcik yan...
    suka pada N3 dia,selamba saja(suka-suka hati)chef TV AL-Hijjrah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess..she's y aunty.. heee.. suka2 hati lah...

      Delete
  24. Seronok nya raya...meriah dgn sanak saudara..bnyk gambar plak tu...
    i tak bergambar thn ni sedih dan kerinduan coz this is first raya we all celebrate without our father...tu tak ber mood nk snap snap tu

    Anyway seronok tgk gambar u...lama mnyepi ingat pi mana la si yan nih :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lahh.. mmg begitu lah adatnya.. masih berkabung namanya..

      ada je kat sini cuma jadi pemalas sikit.. hee

      Delete

cliks..cliks