cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, April 2, 2012

Soft Launching - Kedai Canggih Putra Height

Boleh tak letak gambar tuan punya blog dulu.. Heee.. saja nak gambar dengan bunga - bunga yang dipaksa hadiahkan...heee.. dari suppliers and friends. Banyak dapat bunga u.. Cantik - cantik semuanya.. Ye lahh..Ahad lepas kan kami telah mengadakan 'soft launching' our third branch di Giant Putra Height. ALHAMDULLILAH..
 
Response yang kami terima dari public, MAASYALLAH.. really great. Especially bangsa asing. Never thought about it. Because kalau di Shah Alam, almost 95% of our clients adalah Malays. So, kami rasa sangat happy dengan perkembangan ini. 
 Dengan orang kuat Giant.
 All the partners mengabadikan kenangan..
Ini lah anak - anak kami yang membesar bersama dengan kedai - kedai kami.. We started dengan  anak i yang number dua tu, (Abang 'Imran), manakala anak Mem Aji Sabar, yang baju orange tu.. Now, we have been together for almost their age. 12 tahun. ALHAMDULLILAH.
 With our staffs. Thanks.. depa rajin - rajin. N tahan dengan karenah i yang agak garang ni..heee.Ada yang takut tu uuu... 
 Thanks guysss..

Saja nak letak gambar kami with anak bujang kami.. Dah besau semuanya...
 Tiga serangkai.. heee..Kami suka mengimbau masa kami memula kan business kami ini. Macam - macam cerita dan kenangan.. Seronok, sedih, gembira, ngeri, takut, MACAM - MACAM. And ALHAMDULLILAH... we r still the same persons. 

Dalam blog ini kalau tak de food tak sah kan.. Just wanna share with u guys, even kami tak buat grand launching, food tetap kami sediakan.. Sekadar termampu..
 These two things, Mem Aji Sabar sedekah.. So, kami breakfast dengan Pulut Kuning. Ada dessert lagi, Fruit Cake.
 Ini untuk customers yang signed up for membership dan yang berbelanja di kedai kami. 
Ini lah yang dapat kami sediakan.. Majlis dah selesai. Dua'a kan kelancarannThanks to the suppliers, friends yang ucapkan tahniah di FB, like Kak Ani, Cyana, Tinta Balqees, Eni, Di blog pun ramai yang ucapkan tahniah.. THANKSSS..
1. kak kasihredha
2. kak asma
3. Min (salam2benua)
4. mamasyaza
5. lya frina
6. mas
7. ati
8. my cousin, Mem Aji Lina
9. Azieazah
10. M.U.L.A.N
11. ieda
12. mamawana
Selamat semuanya.. then now i m ready for something.. Tungguuuuu...
***********************************************************
Volume 3, Book 34, Number 267 :
Narrated by An-Nu'man bin Bashir

The Prophet said "Both legal and illegal things are obvious, and in between them are (suspicious) doubtful matters. So who-ever forsakes those doubtful things lest he may commit a sin, will definitely avoid what is clearly illegal; and who-ever indulges in these (suspicious) doubtful things bravely, is likely to commit what is clearly illegal. Sins are Allah's Hima (i.e. private pasture) and whoever pastures (his sheep) near it, is likely to get in it at any moment."

46 comments:

  1. Woahhhh dah 3rd branch.. ALhamdulillah.. Tompang gumbira sesama agama berjaya. Lagi2 dlm business.. Makanan pon nampak sodap!
    Smoga success k.yan

    ReplyDelete
  2. Thanks FM.. lega dah bila dah selesai. cuma nak tau reaction orang je.. dan hasilnya.. Harap2 ok lah kan..

    ReplyDelete
  3. Tahniah Kak Yan
    Insyallah, tahun depan merasalah nak beli baju sekolah Danish kat kedai Kak Yan nie, hopefully masih ada saiznya sebab dah tengah tahun baru nak masuk sekolah after balik from Adelaide nnt

    ReplyDelete
  4. assalam..mabruk alaik k.yan..moga perniagaan bertambah maju,dikurniakan kesihatan dan sentiasa bahagia di samping org tersayang....(dil pun tmpang happy...:-) )

    ReplyDelete
  5. Tahniah... kian berkembang membuat kami turut bangga. Moga ramai bangsa kita yg berani dan berjaya macam Yan..

    Insya-Allah berkat dan kian maju amin...

    ReplyDelete
  6. Tahniah Kak Yan!! Semoga terus kedai Canggih ni terus maju! Ikhlas dari Razak and Runiza :)

    ReplyDelete
  7. Thanks Gina..

    Anyway kat kedai canggih ni sizes sentiasa ada all year round. No problem with that..I tungguuuu..

    ReplyDelete
  8. Thanks Dil.. Thanks for the dua'a..Moga2 kita sentiasa berjaya dan di bawah berkah ALLAH.

    ReplyDelete
  9. Terima kasih Kakzakie.. Rakan bloggers buat kan i tambah semangat.

    ReplyDelete
  10. Thanks Niza and Razak... Awak bila lagi nak bisnes.. Anytime tu kalau nak bukak kat Rawang. hee

    ReplyDelete
  11. tahniah kak yan...
    suka baca blog akk.mcm2 cerita dan gambar.

    ReplyDelete
  12. Thanks illa sudi baca.. Saja suka share kan..hee

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah, semakin berkembang perniagaan Yan n gangs. Semoga segalanya berjalan dengan lancar. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  14. congrats k.yan :D
    nak jadi share partner jugak, boleh? hehe

    ReplyDelete
  15. congrat kak yan.. wah dah bertambah branch..

    next time nak ke kedai kak yan je la beli baju skolah anak2 :D

    moga suksess selalu..

    ReplyDelete
  16. terima kassih kak cik.. INSYALLAH berkekalan selamanya..Business utk anak2..

    ReplyDelete
  17. thanks Hanie.. just prepare RM100K.. ok tak?

    ReplyDelete
  18. Thanks Yanti.. Sure.. u can come.. I amat happy..

    ReplyDelete
  19. Alhamdullillah.. Tahniah di atas pembukaan branch ke 3. Moga akan terus berjaya dan maju. Tgk makanan pun sedap2.. :)

    ReplyDelete
  20. Thanks Rinna. Alaa food tu just simple2 je...Basah tekak..

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah,tahniah akak untuk cawangan baru nehh..Moga akak n partner lebih suksess lepas nehh...!!

    ReplyDelete
  22. Branch ke 3 ye azian? Wahhhh .. hebat!! Ella penah pegi yg kt Shah Alam jer.

    ReplyDelete
  23. Ye Ella. first di Shah Alam. second di Bukit Tinggi klang. this is the third one.

    ReplyDelete
  24. Tahniah yan...moga terus maju ya..

    ReplyDelete
  25. Sekali lagi sekalung tahniah dari mas kak... sangat bangga dgn kejayaan akk. Mesra n happy akk bersama staff walaupun garang hihihihi...

    Alamak...makan2 yg dihidangkan sangatlah best... rugi mas tak dtg! huhuhuhu..

    ReplyDelete
  26. congrats kak... semoga lebih sukses lg...

    ReplyDelete
  27. Tahniah Yan...semoga akan terus berkembang maju...Ameen...

    ReplyDelete
  28. Tahniah K.Azian...
    Semoga maju lagi maju :D

    ReplyDelete
  29. kalau dekat nak jugak jengok.. tapi jauhnya... seronok tengok kak yan dgn new outlet ni.. tumpang happy & bangga...!! all the best..!!

    ReplyDelete
  30. Tahniah kakYan...wow!! dari 1 skg dah ada 3..caya laaa kak..

    ReplyDelete
  31. thanks BSB.. puas gak berhempas pulas.n alhamdullilah..

    ReplyDelete
  32. Tahniah !!... tak tau pun selama ni Yan ada kedai canggih.. anak-anak mmg dari dulu pakai sekolah brand canggih..insyaallah tahun bila nak beli baju canggih chik na akan cari kedai Yan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silakan dear.. datang lah.. kalau boleh bagi tau dulu. usually kalau sabtu ahad jarang ada di kedai..

      Delete
  33. first..congrats kak yan!..

    second..anyway, giant tu dah dekat dgn rumah sue..hari2 sue pergi area situ sebab jemput anak sue dari skool..

    third..patutlah hari tu sue tgk ada satu kedai Canggih baru buka..rupanya akak punya..ni yang nak apply kerja ni..hihihihihi..

    akhir sekali..uwaaaaa, ruginya tak pergi launching hari tu..kalau tak boleh jupa in live kan..



    semoga terus berjaya dan berjaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear.. sorry lah lambat reply. tak perasan.. anyway.. nnt2 datang ye..

      Delete
  34. Replies
    1. ecehhh.. ye ke.. kena cakap kat depa ni. hee..

      Delete
  35. Assalamualaikum kak yan, saya nak order baju canggih boleh? Nk buat online...sbbnyer di kota bharu nih dah habis...saya nak bj kurung hijau muda saiz 12 1/2 dan tudung saiz s hijau muda..boleh ker? Kalau boleh nnt kak yan emailkn saya shafareeny@yahoo.com. ..kl xboleh pn xpe...saya nnt akan gi KL 17/12 insyaAllah saya gi kedai kak yan ms tuh...btw kat shah alam kak yan ada branch tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam dear..


      baju canggih hanya yang warna biru dan putih.. the rest yang ada di kedai akak adalah my own brand.. almost 13 years dah digunakan..

      akak rasa kalau nak ke KL, mai lah kedai.. lagi bagus kot. sebab u boleh try terus kat sini.. akak memang ada di Shah Alam, di Putra Height, dan di Klang.

      btw: kenapa email add salah?

      Delete

cliks..cliks