cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, March 2, 2012

Bali again - Checked in Lake View Hotel and Hot Spring.

Lepas ke  B a s   A g r o   T o u r i s m   for coffee kami terus checked in di Lake View Hotel. Kitarang saja nak bermalam di sini. Nak rasa kedinginan di sini.. Ramai yang cakap, kenapa lah duduk kat atas gunung berapi ni.. Hee..sebenarnya saja je.. Nak rasa. Selalunya kan kita hanya singgah dan makan di area ni.. Tapi kali ni i ajak member - member tidur kat sini. Nak menikmati udara gunung berapi. (Nasib baik tak meletup u.hee..Heyy..ini active valcano tau.)

We took  L a k e  V i e w   H o t e l . Semua room yang kami pilih adalah mengadap valcano. Sejuk kat sini. Bilik tak ada aircond ye..Besides valcano, kami mengadap gak lake. 
 The active valcano - Mount Batur.. Kat belakang tu tau.
 Ini lebih jelas lagi..
Our room facing Mount Batur.. Nyaman sangat kat luar ni.
 
Double Room
 Twin beds with extra bed.
 Nampak gak lake kat situ.
 Cantikkan???Tetiba teringat  D a l   L a k e   d i   K a s h m i r . Bila lah waktunya...
 Lepas masuk bilik, kitarang berkemas dan keluar lagi.. Saja nak mutar - mutar kawasan sekitar.. Tapi for sure tak ada apa punn...Tak kesah.. Janji kitarang nak jenjalan.. And ALHAMDULLILAH my condition was so great.. MASYALLAHHHH..
 Jalan - jalan sampai kami ke rumah makan ni.. We had a view kat sini.. MASYALLAHHHH... u all pegi sendiri lahh. Rasa sendiri dan nikmati sendiri. 
 Awan berarak - arak depan mata.Rendah je.. Seram pun ada. Sayu pun ada..
 Well, bila dah ada kat area ni... jaga - jaga lah dengan anak - anak or seller kat sini.. Persistent betul depa ni.. Sedih pun ada. Geram pun ada.."Tolong nyonya, dibeli sih. Kasihan sih.. Buat pelaris. Dari pagi nggak ada jualan sih.. Kasihan Nyonya.. Buat belanja sekolah.." aduiiiii.. Merintih. Rasa sedihAkhirnya i rembat gak lah. Pencil - pencil kayu tu...Kesian sangat.
Ni dah maghrib dah. Tapi time baru 18.30PM..
Disebabkan kawasan ni agak jauh di atas gunung, rumah makan memang agak limited. So, i arranged with the manager to serve us dinner. The manager offered us banquet halal dinner.
Starter with Spring Rolls.
Katanya Curry Ikan Tuna.. Macam masak lemak gitu lah. Rasa ikan ni macam ayam lah pulakk.. Naik risau i... Then dah confirm kan balik, memang ikan..heeee..
I took Ice Coffee..Wallaaaa...
Mem Aji Sabar took, Tamarillo Drink.
Potato Rice.
It serves in this big tray.. Macam - macam ada. Ikan Talapia Bakar, Serunding Kelapa (Sedap sangat), Tempe Goreng Berlada, Tauhu Goreng, Acar Mentah, dan Sayur Campur.
Ginger Rice.. sesuatu yang lain dari yang lain..
Ini lah Pak Kadek, manager this hotel. Sangat baik dan friendly.. 
Sebelum decided ambik hotel kat sini, i ada berrhubung dengan Pak Kadek. He arranged our dinner plus Private Hot Spring.. Well, why not kan.. Since malam - malam kat sini tak ada aktiviti.. Baik kitarang rasa mandi air panas. Air dari kesan valcano.So, i agreed. Nak mandi air panas. 
Nak menuju ke sini memakan masa 20 minutes. Semuanya ada 2 buah MPV membawa kami ke sini. 
Sementara menunggu last local people keluar dari pool ni, kitarang lepak dulu di warung lesehan.
Panas beb..
Privacynya, nobody else yang menggunakan pool ini. Tempat ni ditutup buat kami semuanya plus 5 orang lain minah bule...Sakan semuanya..Cuma i je tak mandi.."Masalah perempuan' heee....Semua lampu ditutup. Hanya diberi candle light je.. Plus suasana di langit, MASYALLAHHHH..banyak nya stars.. SUBHANALLAH.. seronok memasing..
Plus kami dijamu Tamarillo Drink. Sedap beb yang kat sinii.. 
We just spent about one hour here.. Malas nak lama - lama sebab mata rasa berat. Lagipun nak naik kereta balik lagi memakan masa pulak.. 
Evveryone was so happy.. Dapat berendam sakan..Ala - ala dugong gitu..heee..I rendam kaki jeeeee..Esok dah nak kena checked out dan terus ke arah Kuta. On the way tu ada lagi Bali Tour.. So, tunggu yeee..
****************************************************************
Volume 2, Book 20, Number 203 :
Narrated by Anas bin Sirin
The Prophet used to pray (the Nawafil) on his Mount facing east and whenever he wanted to offer the compulsory prayer, he used to dismount and face the Qibla.

13 comments:

  1. Tengok gambar pun dahhh terasa seronokkkk,..!best ekk

    ReplyDelete
  2. Best nyer dok atas bukit....dapat bayangkan betapa nyamannya suasana...
    kashmir Oh kashmir....panggilan dari tasik....haha

    ReplyDelete
  3. Eynda,

    ALHAMDULLILAH..Bali tetap di hati...forever.

    ReplyDelete
  4. ASP,

    ohh!! duk kat bukit ada panggilan tasik ye..hee

    ReplyDelete
  5. subhanallah x tahu nak cakap ape dah kak .. yg penting saya nak ke sini suatu hari nanti .. tapi saya x berani sgt sbb x der info huhuh

    ReplyDelete
  6. Wahhh..cantiknya view kat situ kak!! cantik sangat3x!!

    ReplyDelete
  7. Ieda,

    tak ada infos apa??? kan ada banyak dlm N3 akak. or just called me. Ask for the infos.

    INSYALLAH after 7 kali ke sini i will help u..



    ambik num aka ni..019-2129958.

    ReplyDelete
  8. Noorieda,

    memang cantikk.. suka sangat. cuma malam dia mati lah sikit..

    ReplyDelete
  9. Alhmadulillah, Allah mengurniakan kesihatan yang baik buat Yan. :)

    ReplyDelete
  10. best sgt, breathtaking view la... terasa nk pg jgak.

    ReplyDelete

cliks..cliks