cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, March 5, 2012

Bali again - checked out Lake View Hotel then lunch at Tabanan.

Hari ni hari kami kena checked out dari Lake View Hotel di Kintamani. Kami nak ke Legian.. Last hotel before back to Malaysia. Dari Kintamani ni kami akan terus membuat Bali Tour lagi.. Tengok lah ya ke mana aja kami pergi.. Sebelum tu jamu mata dengan pics during early in the morning in Kintamani.. This time was at 6.30AM. Kalau kat Malaysia dah macam 7.30AM lahh..I took at the balcony of our room. Sejukk. Siap selimut dengan blanket masa ambik gambar ni...
 Hari semakin siang.
 Matahari pun muncul.
Ini kira - kira jam 10.30AM.. Sebenarnya lepas ambik gambar at 6.30AM tu, i ambik kesempatan 'membangkung' lagi..hee..sejuk beb. Baik tidur lagi.. Then at 10.00AM i bangun. Siap - siap nak breakfast.. Ye lah breakfast habis at 11.00AM. Kang mau ada tak makan pagi. 
Makan kat sini. Restaurant for breakfast. Last nite tu kitarang makan di tempat lain tau..
 Today, breakfast yang diseddiakan adalah vegetarian breakfast.. So, boleh bedal lah kan..Ini i punya. Nasi Goreng with Balinese Serunding. Sedapppp...
 Choices of food.
 Fresh local fruit.
Banana  Pancakes 
 I duduk di luar..Masyallahh..best nya. Freshh..
 Lepas breakfast we still had time. So, Pak Kadek offered us to have painting session with the in house painter, 
 Last view before bergerak keluar..
 Ambik kesempatan lah kejap..
 Kami dapat singgah di area Tegal Lalang. Area ni selalunya tempat borong.. MURAH GILA lah..
Happy semuanya selepas memborong di tengah panas.
Suasana dah tinggi hari. Ibu - ibu ni kalau dilepaskan kat area menyopping, sure tak ingat jam.. We spent about hal an hour je kat sini.. Jauh lagi nak berjalan ni.. Ada dua tiga tempat nak dituju. 
Hari suggested kami makan di sini.. Makanan Jawa katanya.. Kat Kuta pun ada satu. Tanya je lah supir. Perut terus tak boleh tangguh. 
 Air Jeruk tetap jadi pilihan hati kalau ke Bali.
 All the food memang superb. Hari cakap kedai dia ni dah ada 3 branches di Bali. Maknanya sedap lah kann..Tak mahal sangat pun Sebanyak - banyak yang kami ambik tadi just around Rph 370,000 je.. Murah sangat lah kan.
 Perut dah kenyang, sengih je lah memasing.. Balik, siap lah penimbang..heee..

Ini lah tokey nya kot.. I ambik je gambar dia.. She was so happy with us.. Katanya mampir lagi di masa depan..Ya..INSYALLAH bukk.. Udah pasti..heee..Kami meneruskan perjalanan.. Tunguu ye ke mana destinasi kami nanti..
*****************************************************************
Volume 2, Book 20, Number 207 :
Narrated by Ibn Abu Laila
Only Um Hani told us that she had seen the Prophet (p.b.u.h) offering the Duha (forenoon prayer). She said, "On the day of the conquest of Mecca, the Prophet took a bath in my house and offered eight Rakat. I never saw him praying such a light prayer but he performed perfect prostration and bowing. Narrated 'Abdullah bin amir that his father had told him that he had seen the Prophet (p.b.u.h) praying Nawafil at night on the back of his Mount on a journey, facing whatever direction it took.


14 comments:

  1. Cantiknya Tasik Batur..gmbar2 makanan semuanya nampak menyelerakan..marbeles..

    ReplyDelete
  2. Cer cuba bayangkan tasik kat kashmir pulak dalam cuaca yg serupa..hehe...

    ReplyDelete
  3. Cantiknya view kat tasik tuu, tak sabar nak pergi..

    ReplyDelete
  4. mmg superb la makanan tu kak yan, tasik pun cantik.owh terpikat...

    p/s:alhamdulillah dah makin ok... byk keje terbantut huhu...

    ReplyDelete
  5. subhanallah cantiknya... dan makanan2 semua tu, menusuk kalbu..!!

    ReplyDelete
  6. Nohas,

    tasik tu nampak tenang. cuma takut kat gunung berapi tu aje..

    ReplyDelete
  7. ASP,

    sja je tauuuu.. buat hati i ni duk dak duk dak je..heee

    ReplyDelete
  8. Memang cantik Ummiross..u gonna love it.. Believe me..

    ReplyDelete
  9. Hanis,

    nanti balik sini, boleh bawak baby sekali.. Sure u gonna love it..

    ReplyDelete
  10. mulan,

    food memang marvelous. Sedap .. pedass..

    ReplyDelete

cliks..cliks