cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, September 26, 2011

Five Religious Buildings of Year Award

I just wanna share this info. These five buildings are nominated for the 2010 Buildings of the Year Award. You can find more interesting buildings here. But i would like to share on Religious
Architecture Category winner.

1. Tampa Convenant Church in Florida, USA. Alfonso Architect
More pictures here.

2. St Josemaria Escriva Church, Mexico. Javier Sordo Madaleno Bringas.
Very unique. Look at the interiors here.

3. Parish Church of St Luke The Evangelist, Croatia. Roman Vukoja & Robert Kriznjak
More infos here.

4. Kuokkala Church in Findland. Lassila Hirvilammi Architect
This church is predominantly wooden like ashwood and limewood.. Enjoy the pictures here.


And MASYALLAH. Among five buildings is a mosque.

5. Al Irsyad Mosque in Kota Baru Parahyangan, Bandung Indonesia.


Read more about this mosque here. The capacity is up to 1500 people in one time. This mosque is built in 2009 and officially officiated in August 2010. INSYALLAH i will do my iktikaf here when i visit Bandung next year.

34 comments:

  1. Cantik masjid itu, entah bila agaknya kakcik dapat jejak ke sana.

    ReplyDelete
  2. INSYALLAH kakcik. Biat kita ada niyyah, ALLAH will listens. Betul tak kak?

    ReplyDelete
  3. wahh.. salah satu alasan nak gi bandung lagi ni.. hehe

    ReplyDelete
  4. Memang unik mesjid Al-Irsyad tu, seperti juga mesjid di sesetengah negara Afrika. Masa ke Bandung Mac lalu tak pula Pak Temuk dapat maklumat mengenai mesjid itu. Bandung tu favourite place Yan nampaknya, ya? Salam bahagia.

    ReplyDelete
  5. moden sgt sampai x der kubah n x menyerupai masjid ye....tp tetap berbangga dinobatkn slh satu Religious Architecture Category winner!

    ReplyDelete
  6. Kakak believe Allah will fulfill your wish. Pray for me who know I'll got the chance to be there also...

    ReplyDelete
  7. unik dan cantik setiap ganbar bangunan dan sangat unik masjid tu

    kak yan semoga berjaya dan sukses urusan kilang tu.

    ReplyDelete
  8. cantiknya design bangunan2 tu sumer esp yg masjid tu lar

    ReplyDelete
  9. cantik dan unik masjid tu

    harap2 dapat melawat masjid2
    yg indah2 seluruh dunia kalau
    di murahkan rezeki :)

    ReplyDelete
  10. Betul tu Hanie.. Sambil tu, nyelam minum air..

    ReplyDelete
  11. Assalam Pak Temuk,

    ye lah.. masjid ni baru je di buka..

    Bandung is shopping heaven lah..

    ReplyDelete
  12. betul tu kak ani.memula pk bukan masjid..

    ReplyDelete
  13. Kasihibu,

    mmg cantik kan..

    thanks ye ..

    ReplyDelete
  14. ye Lina.. kita as a moslem patut berbangga.

    ReplyDelete
  15. sahrom,

    dan merreka pun agak creative.

    ReplyDelete
  16. betul tu Ati..


    insyallah.. who knows one fine day..

    ReplyDelete

cliks..cliks