cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, September 16, 2011

Birthday Invitation and Penang Trip

Last Sunday, dapat satu lagi invitation. Birthday invitation cum Open House lah. Rumah NekCik. But at the same time, we were planning to go to Penang. Ikut Hubby ke sana. He got meeting there. So, ambik kesempatan lah. Before pegi tu i made 2 bags of gifts to bufday girls, CiNi (my cousin) and KakYang (my niece).
I letakkan Ferrero Rocher.
On the way, we stopped at Section 9 to buy Rojak and Cendol as buah tangan yang paling mudah lah kan. And yet, everyone suka.
Memang stall ni kami pajak bila hari raya. Paling senang. Kami tiba agak lambat..Biasalah..Hubby's plan. Tiba je orang dah potong cake pun. Kami tiba terus makan je lah.
Bufday Cake for the gurlz.
NekCik buat Chocolate Cake.
Ni lah Bufday Gurlz.
Saja je menyibuk..
Ni lah my favorite i. Curry puffs buatan AyahJid.(Tukang Masak Tun Rahah - ibu PM kita).
Kuih Koci.
Chicken Curry. The best lah.. Bertambah - tambah i makan.
Kami terpaksa delay kan pemergian kami ke Penang kerana sumthing just came up. Hubby kena tengok site kat Putrajaya. Jauh nak patah balik. I tinggal je. Lebih kurang pukul 21.00PM baru kami bertolak. On the way, hujan lebat sangat. At last kami tiba di hotel almost at 2.30AM. Dengar cerita esoknya, negeri di utara dilanda banjir. INNALILAH..semoga mereka diberi kesabaran yang tinggi.
Puas mencari, akhirnya baru kami jumpa. Nampak cantik dari luar.
Dah tak sabar nak masuk. nak tidur..Penat sangat. Besok ada plan. Hubby meeting i nak ajak 'Anak - anak Sidek' ronda sekitar kawasan terdekat hotel. tunggu ye cerita i menjelajah di Georgetown.

4 comments:

  1. tak sabar nak tunggu cerita seterusnya ..cerita ttg Georgtown :)

    ReplyDelete
  2. hai kak yan... rindunya nak baca blog kak yan :)

    ReplyDelete
  3. Kak Yan... hotel mana tu? jangan lupa makan roti canai & nasi padang penang road, nasi tajuddin dekat ngan tamil street.. ada gulai anak ikan. hehe

    ReplyDelete
  4. tiba-tiba teringin nk mkn karipap buatan sendiri....huhuhu...

    ReplyDelete

cliks..cliks