cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, July 23, 2010

Resepsi Anne and Fattah - Part 2

July 23, 2010..

Tengahari ni sudah habis wedding favors dikerjakan. Then we went out to find some of the things yang diperlukan di Plaza Masalam. Terlanjur dah kat situ, we went for lunch kat B'yyu Patisseri Cafe. Lapar sangat..lagian waktu makan tengahari kok..Kami pergi dengan pengantin perempuan, Anne..Last minutes ada je yang hendak dicari...Tak lama kami kat sini...Banyak lagi urusan lain..
Cappucino yang fail..Nasi not bad Chicken chop with oregano rice...
Chicken roasted and pasta..Oklah..but still cappucino really damn fail...(mak datin yg punya cafe ni perlu belajar lagi cam ne nak upgrade the food....kena, MESTI)
Nilah pengantinnya..yang baju pink tau, bukan biru tu..Comel sangat..TQ for belanja kami..
After wedding favors selesai, second thing yang perlu diuruskan adalah menyediakan dessert for the guests. We agreed to make Puding Jagung with fruit cocktail. 400 mangkuk tuuu.... Tetiba, pengantin mintak tambah another 100 mangkuk..Emmm amik kau...

Puding yang sudah siap dimasak..

Put in the container...
TQ to 'D man' yang sudi membantu..
Puding Jagung with fruit cocktail
in the ice box.
Emm rajin nya 'D man'..nanti mintak upah dari Chef Ciju...
Rumah teman dah jadi macam kilang..Mcm tongkang pecah..
Sempat menyiapkan puding dalam 4 ice boxes
So, bila hampir maghrib Chef Zura dan Chef Koya terus masak puding..Kena buat cepat pasal nak sediakan cuppies and wedding cake. Malam ni juga kena siapkan..Esok dah hendak kena hantar ke Dewan MBSA..Tengoklah kerja - kerja yang perlu dibereskan.Banyak tu.Nasib baik ramai pembantu..Almost 01.00am kami habis membuatnya..ALHAMDULLILAH....cuma cuppies je tak dibereskan lagi..esok je lah..everyone looked so tired...

to be continued......

No comments:

Post a Comment

cliks..cliks