cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, July 26, 2010

Makan free lagi hari ini

Pagi ni Chef Ciju sibuk ke kedai membeli barang - barang yang diperlukan untuk majlis di rumah Nek Cik di Setapak.. Nek Cik requested Chef Ciju to cook some of the dishes bagi majlis reunion dia dengan schoolmates yang dah tak jumpa almost 40 years..Tu dia..Baru betul - betul jejak kasih...
Roasted Chicken
Oregano Rice
Salad
Dessert - dadih
After cooking, she went there with 'D man' and Chef Koya.. Abang 'Imran dan Abang Irfan pun nak ikut sekali..Me, hubby, and Abang Luqman pergi after Zuhur..But, malangnya sedang berkemas - kemas, berdentum - dentum di langit.. Nak hujan tu...Selepas bersiap lebih kurang, kami bertolak almost at 15.30pm.
Dasat tu rambut, beb..Ala- ala Korean star..
Emmm... depa pulun yob...
On the way ke sana, Chef Ciju kata, guests Nek Cik masih ada lagi..So, dalam hujan lebat, hubby drove slowly je..We dropped by at the mosque nearby - Setapak Jaya..Just to kill time lah lebih kurang..Walaupun perut kami dah lapar bebenar..Takut 'macet' kat rumah Nek Cik..
Like father like son....
3 D...
Sampai je kat rumah depa, emmm makanan sudah terhindang..Laparnyaa... kita layan makan dulu..Macam - macam ada...Pulun yob pulun..Ada western and eastern..Makan sampai kenyang..Hari pulak hujan memanjang..Sejuk..Mata rasa mengantuk.. Ingat nak tidur sat..Ehhh..bukan lelap - lelap manja gitu..

Dalam pada tu, pintu yang tadi tertutup, tetiba terbuka..Siap ada lagu lagi...'Happy birthday to you', kuatnya suara Abang Irfan.. Emm kengkonon surprise le.. Tapi tadi semua dah wish..Tak menang telinga..Kat FB tak menang jari..hee... Cumaaaaa...... malas lah nak kacau mood...
My b'day cake..Thanks guys...
Hembus beb jangan tak hembus..
Dah lama tak motong- motong cake cam ne..
Woiii..Nek Cik..sabarlah ye..
Depa beli cake untuk i, you..siap ada lilin untuk menunjukkan umur ku 42.. Tuanya..dan tak sangka dah sampai 42.. Tapi aku anggap lilin tu 24..best tu..Muda sentiasa..Apa- apa pun thanks to everyone..Really appreciate it.Mudah - mudahan ALLAH beri kebahagiaan kepada kita semua..Moga dilanjutkan usia lagi, dimurahkan rezeki, dan bertambah - tambah keeratan silaturrahmi dalam family kita.AMEEN...



6 comments:

  1. wish you happy birtday and panjang umur, murah rezeki, kekal jodoh dunia akhirat.

    ReplyDelete
  2. Kak Yan... wishing you happy birthday and may you have a great and wonderful life ahead of you :).

    ReplyDelete
  3. TQ..INSYALLAH...doakan yg terbaik ye..

    ReplyDelete
  4. TQ Aini..Dah tua dah Aini..40 carats tu...

    ReplyDelete
  5. eppy belated besday to you...
    semoga mendapat kerahmatan dari Nya.ameen

    ReplyDelete

cliks..cliks