cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, July 23, 2010

Resepsi Anne and Fattah - Part 1

Ni lah dikatakan rezeki..After we took a job to do the catering for majlis aqad nikah Anne, dia berminat meminta kami menyediakan wedding cake dia pulak..eemmm dah nama rezeki, dari wedding cake, she request for dessert untuk guests then terus mintak dibuatkan cookies for wedding favors dia pulak...Semua ini rezeki. Sebenarnya secara tak sengaja bila tempahan yang dibuatnya dari Jakarta masih tak sampai - sampai lagi... Sedangkan masa, dah kira 'masa kecederaan'...Well, tolong dia lah kiranya ni..Sambil memang kami suka nak menyibukkan diri..Betul - betul short notice. Anne came for discussion on Monday dan terus we agreed..
Chef Koya mempacking cookies dan Chef Ciju mencantikkannya dan tukang tolong pun ramai..

Tuesday, July 20 - July 23
Perkara pertama yang perlu dibuat adalah menyiapkan wedding favor..So sweet box yang telah ditempah oleh Anne dari Jakarta..Gift yang disediakan adalah tasbih (dibeli di Jakarta) dan cookies yang dibuat Chef Zura..Lebih kurang 400 boxes yang disediakan untuk diberikan to the guests..Chef Zura menyediakan sebanyak lebih kurang 1000 lebih cookies dan Chef Koya mempackingnya..The rest tolong satukan dalam boxes..then diikat...And now the process almost finish..
Tasbih dan kotak yang dibeli di Jakarta
The biscuit being packed and decorated by ribbon.
The biscuit and tasbih in the sweet box
July 23, 2010
The boxes akan dikembalikan ke Anne..Then, petang ni kami harus bersiap sedia menyediakan dessert dan cuppies dan juga wedding cake.
The wedding favors.
to be continued.......

No comments:

Post a Comment

cliks..cliks