cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, July 11, 2010

Melawat SIL sambil cari makan di Ijok...

Dah lama tak ke Ijok. So, after Hubby balik office Hubby ajak balik sambil melawat my SIL. Selalunya kalau ke sini kami tak lupa singgah ke Pasar Malamnya...Tapi, sebelumnya sempat singgah di stall jual buah berangan..Without fail..Tapi this time, macam tak berapa sedaplah buahnya..Walaupun waktu itu i really starving pasal we havent had our lunch yet..
Stall buah berangan dan kami sebagai regular customer kalau lalu di sini....
Mungkin bukan musim yang baik, so buahnya tak berapa elok..
Tiba aje kat Ijok, hubby park kereta, then terus ronda...First place, sure PECAL...Kami could suggest to anybody yang teringin pecal Jawa yang sedap, pergi ke sini...Memang best so far lah..Diusahakan oleh 2 wanita..Memang laku..Believe it or not, bila kami patah balik untuk ke kereta, gerai pecal tu dah bungkus..Packing nak balikk..YA ALLAH..seronoknya meniaga....
Tengok aje lah besen yang digunakan...
Paste kuah pecal...
Seriusnya muka tokey pecal ni...
Bila dah tiba di kawasan ni, of course ronda habis lah cari makanan yang digemari...Apam balik, pizza, ice cream, Nasi Ambeng, dan memacam lagi lah..Murah, besar, dan SEDAP....
Interframe lak mamat ni...
Takut tengok muka tokey ice cream ni...
Tokey Nasi Ambeng ni adalah wife cousin Hubby..Orang Ganu tapi pandai masak Nasi Ambeng..
Pizza ni pun tempat favorite kami..
Dah puas berbelanja, dan jaripun dah naik sakit, baru kami menyambung perjalanan dan singgah di masjid yang baru aje siap dibina. Lagipun Maghrib dah tiba.... Dapat lah merasa berjemaah di masjid baru...
Suasana pasar malam Ijok
Masjid baru
Suasana senja di masjid
Tiba di rumah my SIL, apa lagi, makanlah...sedap bila makan ramai - ramai...

Pecal Jawa
Kami balik after spending almost two hours here...On the way balik ke Shah Alam, sempat kami singgah sebenar melawat another SIL. Just spent few minutes, sebelum balik...

No comments:

Post a Comment

cliks..cliks