cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, March 28, 2013

Mehram Hotel, Kemaman

Without planning properly, tetiba je nak ke Terengganu...actually we all sefamily ada urusan di Gong Balai.. Bukan pergi nak melancong ye.. ada kerja.. urusan family.. so, maybe bergerak dari Shah Alam Friday afternoon maybe. after jumuah, INSYALLAH... once Hubby dah confirm yersterday afternoon terus lah mencari hotel.. we all maybe around 14 person including kids 3 orang. Kalau terus nak ke Gong Balai sure driver ada yang tak larat.. so we plan nak singgah di Kemaman..we gonna stay over nite kat Kemaman..
Cari punya cari, we made a reservation di hotel ini.. new hotel katanya.. 
since we all ramai, so decided nak amik Family room.. just cost us RM170.. it can accommodate around 5/6 persons. just kalau nak, tambah extra beds je.. RM10 menurut kata officer this hotel.. Kalau kami sampai awal di Kemaman best gak ek.. Boleh suggest kan tempat makan di sini? for dinner? 
cam bersih je kan.. nanti kita tengok lah yee..
if urusan di Gong Balai beres cepat, we all maybe akan patah balik ke Kemamam dan stay another one note here.. cam tu lah.. tengok lah cam ne nanti.. so, boleh suggest apa activity yang boleh kami buat di sini.. shopping place ada? Eh... Mulan stay kat Kemaman kan.. boleh jumpa???

anyway, dua'a kan perjalanan we all selamat. selamat pergi dan selamat balik.. dua'a kan jugak my beautiful butt tak complaint teruk.. yelahkan.. kan baru je nak pulih.. then kena duduk lama pulak lagi tu dalam kereta.. harap - harap ok lah kan.. okkk..nanti i update lagi yeee...

all pictures dari Fanpage Mehram Hotel Kemaman.
**********************************
Volume 2, Book 20, Number 195 :
Narrated by Anas bin Malik
offered four Rakat of Zuhr prayer with the Prophet (p.b.u.h) at Medina and two Rakat at Dhul-Hulaifa. (i.e. shortened the 'Asr prayer).

20 comments:

  1. assalam kak..selamat bekerja dan berholiday sekali...kemaman tu banyak je tempat makan yang best...

    1-jangan lupa singgah kuala kemaman...kedai aziz satar dan kedai maknab dekat dengan pantai mak nik..
    2-restoran sri kalong,restoran teratak,restoran kat geliga kedai hujung sekali tomyam,ikan bakar dia best.
    3-restoran western food..fatisha mushroom garden cafe,lagi satu westen food di geliga...best n murah...:-), restoran kopi hai peng...

    banyak lagilah...tapi mesti x sempat...hehehhehe...
    tapi...takecare ye.....:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jazakallah dil..suka sangat sebab ada banyak info.dari dil.ni..nnt akak.kirim.gambar je.lah ye..heeee

      Delete
    2. restoran bangkok kitchen dan megi ketam bistro..jgn dilupa..tapi kat taman chukai utama pun dah macam2 kak...sama2 kasih....nnti singgahlh pantai kemasek..pantai telok kalong ke....best gak gerai2.hihi

      Delete
  2. Wahhh sambil kerja sambil jalan-jalan cuti sekolah. Ok la tu. Kemaman tu terkenal dgn kopok lekor yang dimasak di sepanjang jalan... Boleh makan panas-panas terus dari periuk. Juga boleh tengok cemana depa buat kopok lekor. Jangan lupa mencuba!

    ReplyDelete
  3. kadang2 kak , yg x plan tuu lah menjadi sgt !
    cantik dan kemasnyaaaaaaaaa hotel nie kak ;)

    ReplyDelete
  4. bersih hotel tu kak...harga pun ok...

    selamat pergi dan kembali ye kak...take care!!

    ReplyDelete
  5. as salam sis...
    tgk dlm internet cam ok hotel tu...
    price pun ok sangat....
    kemamam...i suka makan sata kat kedai aziz satar ...
    sedappppppp...

    ReplyDelete
  6. cantik blik hotelnyer kak, murah jugak harga nyer... kt kemaman tu seronok lah kak, blh lyn kopok leko pns2, lyn sata juga otak2 terengganu... makanan seafood pun banyak... blh gk jln2 kt tp pantai hehehe...

    ReplyDelete
  7. Boleh layan keropok lekor kat losong dan satar kat kemamang kak yan...

    ReplyDelete
  8. semoga selamat pergi and kembali utk akak sekeluarga...amin...

    ReplyDelete
  9. didoakan keselamatan pergi dan balik.. semoga kenangan yang indah tercipta...

    ReplyDelete
  10. unplanned trip tu kadang-kadang..senang je "jalannya"

    ReplyDelete
  11. semoga akak sekeluarga selamat dalam perjalanan nanti, amin :)

    ReplyDelete
  12. chanteknye hotel dia akk...bersih dan warna warni....dah lamer rietta xkesana....susah sket nk kesana, sebab blom yakin nk drive dr penang....hehehe...

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. Akak tak de contact number awak lah mulan.

      Delete
  14. Salam Kak Yan, lama tak singgah sini...best tu ke terengganu, saya pun lama tak kesana...semoga perjalanan dipermudahkan...

    ReplyDelete
  15. dah dipuji beautiful, mesti tak sakit dah butt u. hehehe...!!!

    ReplyDelete
  16. kemamang.... bleh tahan jgk cantik hotel ni

    ReplyDelete

cliks..cliks