cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, March 20, 2013

Hanoi Trip (9) - Saying Good Bye..Hanoi

sebelum mengakhri my travel story, baca dulu yang lepas kat S I N I yeee...



Today was Tuesday, last day in Hanoi.. kejap je dah.. we spent about 5days 4 nites. Walau kejap, tapi macam - macam dapat dikutip.. lain padang lain belalang kan.. so lain negara, lain culture nya.. boleh dikutip dijadikan panduan or contoh macam tu.. anyway, we bertolak agak awal dari hotel. memang tak sempat nak breakfast.. resto hotel pun tak bukak lagi....
receptionist ni pun masih merah bijik mata masa mengangkut barangan kitarang..
tak lama kitarang menunggu, our van pun sampai.. Duk dah sampai lama dah..
sibuk lah kami memunggah our luggage sambil dibantuk driver and Duk..
tengokkkk...heeee....yang berbuntil. but we actually decided yang buntil - buntil tu kitarang nak wrap kat airport nanti..then sumbat ke cargo..
amboiiii Chef CiJu.. sempat lagi tu meninggalkan kenangan manis.. hiiikkk..hikkkk..
on the way to the airport nampak this building.. masa datang nampak gak tapi tak sempat nak tangkap gambaq..
suasana memang berkabus sangat...
Duk memberri sedikit ucapan.. heee... dan sempat gak selama bersama dia, kitarang ajar dia few words.. like "selamat datang" and "terima kasih".
akhirnya sampailah kami di airport. aaahhhhh... dah nak balikkk...
tengok our barang tuuu..heee..itu baru separuh terbukak tu..kejappp...
haaahhhh...tengokkk....penuh boot van tuu..
sebelum berangkat pulang..we with banner.. usually sebelum - sebelum ni kitarang akan tayang banner kat tempat yang kitarang pegi.. tapi terlupa.. itu yang tayang kat airport tuu.. heee....tak pe lahh janji tayang.. 
ready to go, buttttt...heyyy...drop bags dulu lahh... 
kata nak wrap kan buntil - buntil tu kann. heee...tu nampak yang bulat tu..
menunggu utk luggage, SUBHANALLAHHHHH...SOOOO SLOWWWWW....
lepas all clear, we all breakfast.. even tadi kat hotel tak sempat breakfast, tapi depa tapau kan kat kitarang..cari je tempat kat airport ni sebelum melangkah pintu immigration. kami pun makan. but i not really wanted  to eat. tak tau kenapa.. ingat nak breakfast dalam kapal je nanti..
semua concentrate.. 
time to go..
bye..bye Hanoi...we will come again. buttttt..not so soon...
ingat nak duduk tepi ni nak tangkap gambar Hanoi from the sky.. sayang sungguh.. berrkabus.. satu apa pun tak nampak..tak ada rezeki..
dalam kapal, time makanan disorong pun sampai kat kita.. i bought this..
i thot boleh lah i nak makan Nasi Lemak ke, Nasi Baryani ke, tup - tup depa kata ada Maggi je.. i memang rasa geram betul dengan Air Asia ni tau... bayangkan early flight pun tak cukup food.. sepanjang hidup i ni, i memang bukan pemakan Maggi tau. amat jarang. tapi naik Air Asia i kena makan Maggi.. I have to makan sebab tadi tu kan tak makan.. eerrrgggggg...whatever...
after 3 hours dalam kapal, sampai lah kami di LCCT..time amik luggage..heee..nampak buntil kitarang. comel jee..
sebelum berpisah, kitarang kumpul.. still ada agenda yang tak terlangsai.. acara kemestian bagi our company kalau travel.. acaraaaa.....
exchanging gift..I dapat this box..comell.. sukaaaa...budget kat Hanoi, VND100,000.. but if extra sikit pun tak kesah. asal jangan kurang.. dan i tak tau sapa bagi i ni.. anyway, thanks..
Mem Sue pun dapat box.. cantik.
Mem Aji Sabar dapat shawl..
Chef CiJu pun dapat shawl.
Miz Usna dapat kain apa tak. dia tak bukak.
Miz Rose dapat box gak..
Miz Illa dapat clutch you.. LV lagiiii.. semua senyum simpul..seronok.. kenangan tiap kali travel.. 
Mem Siti dapat Mickey  doll ni hahh.. memang yang dia wish katanya..
heee.... kenangna terindah.. membukak buntil sampai terjelepuk. heeeee....anyway, we all semua happy. me, even kenangan indah plus kenangan menyakitkan.. still membahagiakan.. next year we plan nak travel either Kolkatta or Hong Kong then Shenzen.. Tolong bagi tau, which one better..Ok.. tamat cerita perjalanan i and the group ke Hanoi.. next N3 i try buat summary about my travel in Hanoi ni.. til then.. daaaaaa...



28 comments:

  1. Replies
    1. a must.. even in my family pun ini yg kitarang practice.. seronok kann...

      Delete
  2. Semua muka gumbira ceria aje...Berbaloi belanja staff kan kak yan. Next year go to HK and Shenzhen lah best..saya suka jalan jalan kat HK .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. sakan semua... ALHAMDULLILAH... rezeki sesama share.. sambil nyelam minum air. we all pun leh travel..

      eeemmmm HK/SHENZHEN yeee???? okkk..nnt refer yr blog..

      Delete
  3. 10 FINGERS UP for HONG KONG AND SHENZEN!!!...ambik pakej Nekcik..murah murah jer...hi..hi.tak mahei satu tiket free jek!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wo..woo.wooo....berapa package??? kasik tau mari...

      Delete
  4. hahaha..saya suka betul part ' exchanging gift' bila kak yan habis travel ni....best!

    epot kat sana tu sesak betul..tu ala ala LCCT ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah jadi amalan dah tu.. bukan takat company, family pun akak buat..


      sangat sesak plus slow lah DZ..

      Delete
  5. wah memang happy gilerlah ye kak yan. tq share cerita ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess..semua sakan.. sakit2 pun akak leh gelak sakann..haru

      Delete
  6. Seronoknya tgk berpeluang ke negara org...

    ReplyDelete
  7. Shenzen...Shenzen..!! Hehehehehehe.

    Kak Yan, nanti dalam summary tu, bolehla beri sekali budget costing kan...hihihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo shenzhen yee...okkk...we'll see

      costing?? alaaa..we took ground package lahh...

      Delete
  8. wah masing2 kelihatan sungguh seronok dapat hadiah yer...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. of cozzzz... even bukan hadiah mahal2.. but we were so happy..

      Delete
  9. Salam kunjung balas jiran baru....hehe

    wahhh bestnya jln2 negara org,happy je semua

    ReplyDelete
  10. best2...enjoy tgk masing2....tak rase penat bercuti kan kak sebab hepi dengan pengalaman baru....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm tu selalunya..tp kali ni akak sakit betul...

      Delete
  11. Salam K Yan...

    mmm..apa kata ke Kochi, Kerala....K yan kan ke suka massage2 ni.....ayurveda traditional massage yang femes tu...hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. WWasalam dear...


      i love to go to Kerala.. nak naik macam houseboat tu.. cam best je kannn.. eeemmm massage yess.. tp ayurveda tu kan berrminyak2..eee...hee

      Delete
  12. Keliling dunia... Ngeee... Best tgk akak semer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAHHH..teringin nak keliling dunia.. tpi bila ekkk????

      Delete
  13. Sesekali makan maggi yan, sedap juga tau..heee..

    Tahniah,myan memang a good boss. Part tukar hadiah tu rasa saya kalau jalan dengan family Yan pun ada acara tu kan? Tu penutup acara bercuti paling seronok...sapa tak suka dapat hadiah tanpa tahu siapa yg beri kan?

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum…
    Apa khabar?
    Sihat ke?
    Harap2 sihat + bahagia selalu…

    ReplyDelete
  15. kolkata kak... nk tau gk apa yg best kt situ... blog akak nih kan jd panduan utk travel2... seronok lah baca, mmg comei je buntil2 brg2 grup akak tu

    ReplyDelete
  16. Ya Allah Kak Yan..banyaknya barang,..mcm nak penuh van tu.. shopping sakan nampaknyer..he..he.. seronok eh shopping di HCM?

    ReplyDelete

cliks..cliks