cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, March 25, 2013

Ole - ole Praline Leonidas Belgian Chocolates

Hubby balik outstation.. dia dah tak tau nak bawak balik ole - ole dari KK ni.. ye lahh kalau dah tiap bulan beli souvenir pun nak beli apa lagi ek di KK tu.. so, recently dia tak belikan apa - apa.. but he showed me this..
suka i kat paper bag ni..terus i tengok dalamnya  tu ada apa ek? pasti lah chocolate  kann.. LEONIDAS is among the good quality of chocolate.. Leonidas offers an wide and exclusive assortment of Belgian chocolate and Belgian pralines, truffles, orange peel, and marzipan, imported from Brussels.
Ooo dalam paper bagi tu ada satu kotak ni.. bukan besar mana pun. but paper bag ni makk aiii.. besar gabak.. tak kesahlah.. maybe small paper bag depa habis..tu maka nya..cantikkan kotak atas ni.. in gold lagi tu..
jom bukak.. eeemmm malu betul dia nak tunjuk muka.. ada satu layer paper lagi..angkat...
eeemmmm......macam best je.. comel - comel isi dalam kotak ni.. 
i keluarkan semua, and i noticed ada another layer.. bottom one ada 7 pieces cute chocolate...ada white ada dark chocolate.. 
left - CASANOVA- Dark chocolate hazelnut paste with rice cripsies.
right - CARRE CROQUANT - Dark chocolate special hazelnut and rice crispies
middle - MANON CAFE- a light coffee-flavored fresh butter cream filling topped with a roasted hazelnut
i cant find any info about these  types. but i know that in a middle tu truffle lah.. 
TRUFFLE CAFE CARAMEL - Ganache with dark and milk chocolate coffee - caramel flavor coated with dark chocolate and crystal powder.
Leonidas 3Gs - but Hubby pilih GIANDUJA...- Wrapped in gold foil, is pure almond & hazelnut pralinĂ©. Delicate and full of chocolate and hazelnut flavor, it has been a Leonidas' signature piece for decades.

untuk 16 pieces chocolate ni harganya, RM70 lebih kalau tak silap hubby cakap... tak sampai 3 hari, licing.. well chocolate macam ni kita makan kena betul - betul enjoy.. kena rasa mahal nya tu...heee.. most people say, makan chocolate kena ada semua senses...touch, smell, hearing and sight and last but not least taste.....baru seni makan chocolate ni..   sebenarnya masuk mulut, licinggg..
dan bukan chocolate kat atas yang dibeli, he also bought this chocolate.. yang ini memang my kiddos suka.. simple.. but stillll.. chocolate is chocolate.. still expensive... hopefully next trip hubby tak beli lagi. sebab, bila dah kerap , we all jelak.. mengada - ngada kann.. haiii.. tekak lah namanya.. macma - macam citarasa.. layannn.. bagi sesiapa yang berrminat this product, you can go to this site H E R E..or just go to SOLARIS DUTAMAS  dengan ada satu lagi di BANGSAR SHOPPING COMPLEX. 



p/s: i masih berhutang janji chocolate dengan sorang blogger ni.. nanti lah ye.. bukan tak terbeli, tapi i jadi makin pelupa.. bila makan, baru teringat. tapi masa beli, tak terlintas langsung bayangannya.. IN SYA ALLAH.. janji tetap janji.. harap dia memaafkan  saya.. tunggu je lah yeeee..
*********************************
Volume 8, Book 78, Number 618 :
Narrated by 'Aisha
Abu Bakr As-Siddiq had never broken his oaths till Allah revealed the expiation for the oaths. Then he said, "If I take an oath to do something and later on I find something else better than the first one, then I do what is better and make expiation for my oath."

30 comments:

  1. wahhhhhhhhhhhh...Leonidas!!! sedapnyaaa.....I kalau mkn coklat mesti gigit sikit2, lambat betul nk habiskan seketul. baru rasa nikmat mkn coklat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss....kena ada semua senses..touch, smell, taste, hearing, sight..baru betul cara nya.. hee.. sama macam i. kalau makan tak terus ngap.. sure slow n steady.. esp yang macma ni. heee....

      Delete
  2. Replies
    1. well not so sweet. but lengkap rasanya.. pahit ada, manis ada, plus lemak...

      Delete
  3. makan coklat mahal2 ni kak, mmg kena ada seni tu..kalau tak, mmg sekali ngap, habis! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak nak kalau yg imported dan agak mahal kann.. heee... enjoy it.

      Delete
  4. Uuuh...sedapnya coklat...saya memang penggila coklat.Syok tgk gambar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yang sedap lagi lah kan.. macma tak nak share dgn orang kan. hee

      Delete
  5. Wah.. mesti sedap ni Yan, mahal macam tu..
    Tapi makchaq kalau makan memang tak reti nak berseni.. memang jenis ngap macam shark je.. telan tak sempat nak rasa..he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..heee. asal sampai tekak je lah ye.. heeee..

      Delete
  6. waaaa.. coklat yg memeng menenangkan jiwa kan.. hehehehe

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tu lah yg org cakap...boleh hilang tension katanya.

      Delete
  7. amboi sedapnya kakkkkkk...

    paling suka white chocolate tu...tertelan air liur dah ni...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahhh.. entah bila akak boleh nak terkirim kat u.. jenis susah nak ke post office..

      Delete
  8. Assalamualaikum Azian

    jarang sekali makan coklat mahal2 ni.... :)

    ReplyDelete
  9. Salam kak yan...Amboiiiiii,makan coklat dah tak pandang kiri kanan ya :D

    ReplyDelete
  10. Salam,
    Alamak janganlah tunjuk!!! Terliur saya dibuatnya :P

    ReplyDelete
  11. Yummy.....rietta pown suka choc...tpi pling suka milk choc...tpi klu ada nuts pown rietta mam jugak....

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum k.yan..bagaimana kesihatan?harap semakin sembuh...kak..kita boleh geng..peminat coklat.....heaven...nyum nyum.....:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam Dil...

      bolehlah sikit2 membaik...

      sedap kan.. but akak love tamar coated chocolate lahhh..

      Delete
  13. aduhai msti sedap kan coklat tuh.... tp yg truffle tuh dana penah mkn bos bg masa dia pg ostrolia, pahit2 gitu tak kene lak ngn tekak nih...huhuhuhui

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH sedap2 belaka.. yess..truffle mmg agaka pahit2. cam tu..

      Delete

cliks..cliks