cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, March 22, 2013

Project Sweet Fingers - wedding gifts dengan fresh lilies..

Project ni punya lah dah lama i siapkan.. tapi masih tak tersiar - siar pun kat sini.. takut nanti gambarnya terdelete... so, apa kata i tayang bakat karat i ni.. heee.. to tell you, this was the first time for me buat wedding gifts guna fresh flower.. seram sangat kalau i tak terbuat.. tapi i yakin i buat dan mampu buat.. that's why i ada ambik class flower arrangement.. so at least ada lah basic for me to take this order.. such a challenge to me.. 
 ini lah semua hasil tangan i..
 dan ini sebahagian lagi.. depa tempah fresh flowers then used all my tepak..kira sewa sama dengan alasnya sekali..
 first - saree.. YA ALLAHHH punya lah berat saree ni.. then punyalah takut i nak buat .. saree macam ni usually mahal kann.. serem eden..
second - bekas ni untuk diletakkan rantai kapal.. uppsss...heee.. rantai tangan yang boleh tahan lah tebal dan berat tuuu..kiranya small square pillows tu kira burn.. depa ambik terus..
 third - also this heart pillow also gone lahh.. this for ring.. solemnization ceremony. sebelah tu maharnya..
ini maharnya...
 fourth - tepak sirih.. kemestian kann bagi orang melayu ni.. adat lah katakan.. selagi tak menyimpang, tka pe lah kann..
 fifth - handbag..
sixth - i suka sangat.. Book of Sahih Bukhari.. kata bijak pandai kalau dapat sahih bukhari ni at least ada satu di rumah kita.. for me, this is so sweet..
 seventh - last but not least - Mukena.. kain telekung lah gitu... siap dalam bag..

Best sangat bila client suka dengan hasil sweet fingers i ni.. sweet keee???? heee.. keras fingers gakkk... pengalaman memang mematangkan kita.. IN SYA ALLAH i will improve n improve dalam hal ni.. senga actually buat fresh flower ni. just matter of long last bunga ni je.. upahnya tu ok lahh.. tak lah maha sangat.. sedang - sedang jeee... siapa nak tempah?? ada??
******************************
Volume 7, Book 62, Number 1 :
Narrated by Anas bin Malik
A group of three men came to the houses of the wives of the Prophet asking how the Prophet worshipped (Allah), and when they were informed about that, they considered their worship insufficient and said, "Where are we from the Prophet as his past and future sins have been forgiven." Then one of them said, "I will offer the prayer throughout the night forever." The other said, "I will fast throughout the year and will not break my fast." The third said, "I will keep away from the women and will not marry forever." Allah's Apostle came to them and said, "Are you the same people who said so-and-so? By Allah, I am more submissive to Allah and more afraid of Him than you; yet I fast and break my fast, I do sleep and I also marry women. So he who does not follow my tradition in religion, is not from me (not one of my followers)."

18 comments:

  1. Hola my sis!

    Cantik! Kagum! Dan macam2 lagi... :))

    Dulu masa kawin tepak sirih je fresh flower, masa tunang gak! Masa tu bajet ciput tak mampu nak buat fresh flower... pelamin pun fresh flower yg sempoi2 jerk...hihihi... tetiba rasa nak kawin & bersanding balik ;p ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hola!!!


      Betullah..budget fresh flower ni.mmg besar..selalunya dr rm 90 ke rm110..tgl jenis bunga n brape kuntum...

      Ho..ho..ho ada ingin sanding lg ye...layannnn

      Delete
  2. Ok jer nampak nice dah boleh ambil byk tempahan lepas ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. IN SYA ALLAH.. ok lahh.. sikit2.. mana yg termampu lah..

      Delete
  3. cantik kak ..
    suke mata saya memandangnyeee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear... cantik sebab lily tu kan.. akak pun suka..

      Delete
  4. nice... remy suka kaler dia yg nampak tenang jer....... cantik2 pulak tu kak yan.....

    ReplyDelete
  5. Org berbakat pegang apa pun menjadik......kalau k.ani buat entah jd apo pun x tahu.....hahaha.....mahu menjerit tuan punya hantaran tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbakat sikit je le kott.sikit2 boleh lah.. stil belajar..

      hee..lawak akak.. tu lah kann, mau meroyan pengantin..

      Delete
  6. serius cantik :) bleh la tempah kat sis hihihi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehhhh...nanti contact lah ye.. IN SYA ALLAH beres..hee..

      Delete
  7. cantik. guna bunga fresh lagi. i loike.

    seronok tengok hasil kerja tangan org kreatif ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq...i pun suka guna fresh flower...wangi lak tu..

      Delete
  8. Bila nak buka bridal boutique ni kak Yan? :)

    Awat hantarannya sari? hahaha

    ReplyDelete
  9. cantekknyer k yan..boleh tahan kreatip k yan ni..mcm ni k yan amik berape..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear..


      depends on flower.. cam ni kan pakai lilies.. so bit mahai.. range dalam RM90 - RM100 per tray..

      Delete

cliks..cliks