cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, March 25, 2011

Unkle K for lunch

Last Tuesday, lepas beberapa hari almost a week plus tak bertemu, Mem2 Canggih pun makan luar lah.. Lunch.. Malas nak g jauh - jauh. I cakap nak p SACC, nak cari eye shadow di Elianto. So, kitarang pun searched for makan place. Well... biasalah kalau dah waktu lunch, semuanya penuh. Walhal kitarang tak perlu tunggu waktu office lunch pun. Sesaja lah nak menyibuk dan menambahkan kesesakan. At last we went to Uncle K. I just nak share menu yang ada di sini..
Haus sangat. I pesan Layer Tea. Sebenarnya at first i tak perasan. Actually air ni biasa i buat di rumah.
I tak ingat apa nama mee ni..Pesanan Mem Sue. Mee Hong Kong ke, Taiwan ke..Hee...
Pun tak ingat air apa. Tapi Mem Aji Sabar suka sangat.
Ni pesanan Mem Aji Sabar
Tandori and Garlic Nan tak sama macam i makan kat Penang. Ayam dia sedap sangat.
Kenapa tak sedap tau.. Garlic dia penuh satu roti tu.. Sampai pahit rasanya..Yang jadi tak sedap bila garlic tu tak masak sangat.. Bau mulut tu...
Lepas makan kitarang terus ke Elianto. Nak cari eye shadow.. dah habis stock.. Beli yang murah - murah je.. Bertahun baru habis... Bukan pemake up tegar..hee.. Asal nampak berseri - seri..Emmmm berseri - seri???? kira ayat terperasan.. hee...
New release for baked eye shadow. Cuma RM19.90.
Nak bagi tau.. Kalau sesiapa suka makan di Uncle K, it offers new menu.. like Nasi Beryani. tapi only on certain day.. Lupa lak hari apa...

14 comments:

  1. Kak yan, saya suka garlic bread, tapi kalau dah tabur banyak sangat bawang putih mcm dalam gambar tu, mesti rasa...apa eh orang panggil... err..rasa bawang putih banyak.. he he

    ReplyDelete
  2. mmg tak sedap..akka pun suka. Selalu tu pakai garlic spread je.. haru betul

    ReplyDelete
  3. banyaknya garlic tu, memang tak termakan camtu...

    layer tea tu sedapnya

    ReplyDelete
  4. kak yan,
    rege dia memuaskan tak..hehe..budget..

    rasanya mee kung fu kot..sedapnya..kuah tu nampak pekat..erkk..berapa rege ayam tandoori tu..

    ReplyDelete
  5. Assalam Ibuintan,

    tulah mcm boleh buat tumis sayur lak.. mmg saya tak tahan nak makan..

    ReplyDelete
  6. baked eyeshadow ? tak biasa pakai lah kak. saya hanya pakai eyeliner je. Kalau ke elianto, saya cari yang itu aje.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. tetiba rasa lapar ayam tadoori... erghhh... ;p

    ReplyDelete
  8. amboi..meriahnya tempat ni..

    mee tu makan panas2.memang sedap...

    ReplyDelete
  9. tang layer tea & 2nd drink tu perhhh kecur dah air liur kak

    ReplyDelete
  10. Assalam Nurkass,

    rege kira ok lah.. Semuanya tu dalam RM55.00 je..

    Ayam tandoori tiu tak perasan betul Now the receipt ilang.

    ReplyDelete
  11. Azrina,akak selalunya make just simple. Asal muka tak pucat dan tak bermaya. Baked eyeshadow tu akak beli sal ada cover. Kalau tak sure berterabur. Elianto punya eye shadow mudah pecah.

    ReplyDelete
  12. Assalam Maria, lompat jap lah kedai mamak..

    ReplyDelete
  13. Mmg sedap kalau panas2. Tp saya kurang suka kalau yg sticky2 ni kak..

    ReplyDelete
  14. Emy, actually air gula teh layer tu ada dah dijual. Buat sendiri lagi terangkat..

    ReplyDelete

cliks..cliks