cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, March 20, 2011

Khatam Quran Ajwa

Semalam, March 19, 2011 we went for Khatam Event by Mem Ali Lina. I ni kira - kira macam Khatam Planner lah..heee... Pergi sana bit awal untuk buat sikit preparation. Kunon cam kalut - kalut lah...Sebenarnya buka apa sangat. Just letak flower in vase dan atur kat belakang. No big dias. Simple - simple je. Nak concept pink purple.
Orang buta pun leh buat cam ni.. Hee.. And yet the flowers and vases boleh guna balik.. Betulkan???
The event supposedly started at 11.00AM. Tapi katanya Marhaban Group requested nak mula awal. Katanya bacaan agak lama.
Bz lah konon..
Memula kami buat last touch up on door gift tu kat hall. Tup - tup bila Marhaban Group sampai kalut kami pindah dalam bilik. So, sambil Ajwa bersiap, kami pun habiskan mengisi buku doa dalam small basket. Mem Aji Lina made a suggestion pasal door gift yang tak nak style bunga telur pakai lidi - lidi ni. So, i came out with this idea. Letakkan telur dalam small basket like below picture.
Door gifts pun dah siap, 'pengantin cilik' pun dah ready.
Majlis bermula t 10.30AM. Dengar lembut je suara anak dara Mem Aji Lina. She's so sweet in her pink baju kurung and touched up with simple beading. Less is More.
With two persons yang bawak this majlis.
All the door gifts to the guests. Small Basket to Marhaban Group, A bag of 'Pulut kuning' to the other guests, and Pink Pouch with candy to Ajwa's frens. (Wei Mem Aji Lina, kau tau kan sedara mara kau tu berlambak. Len kali kau kena buat double door gifts tu. Ni ada yang melalak nak kan pulut kuning tu..heee.. tak cukup kau tau..)
Lauk pauk yang disediakan.
Hidangan for guests.
Ada gak Char Kuew Tiaw stall. Goreng panas - panas..Sedappp!!!
Keluarga Mem Aji Lina dengan 3 Daras..
Ajwa Raudah with sweet smile. Susah sangat nak senyum.
Majlis marhaban habis, lunch pun started. I pun kira pulun lah. Dalam pada tu, tetiba i dipanggil Mem Aji Lina. I met someone.. What a surprised. Jumpa one blogger, BONDA. She akan jadi MIL to BIL Mem Aji Lina. What a small world. Actually i dah berangan nak jumpa BONDA bila she invited me to her daughter's wedding in April. Dah rezeki, jumpa kat sini lak. Nice talking to her family. INSYALLAH i akan datang to the wedding.
with BONDA
Badan pun dah berbau Char Kuew Tiaw, letih , mata pedih, so kitarang pun balik. Thanks to Mem Aji Lina atas invitation. INSYALLAH kita bersam - sama lagi. On the way balik, jalan bit jam nampaknya..Aiii.. lotih den..
Rupa - rupa nya..accident.. Mudah - mudahan mangsanya selamat. Tapi seram tengok condition kereta tu.
We reached home almost at 19.45PM. Singgah dulu kat Plaza Masalam lak.. Tiba rumah, i BW kejap. then Zzzzzz sampai ke pagi.....bestnya..

36 comments:

  1. menunya menyelerakan la kak!

    sangat chumeeel basket putih kecik tu! :)

    ReplyDelete
  2. Menu tu mmg mengenyangkan dan berselera.

    Small basket tu come ye..hee tq..

    ReplyDelete
  3. Perghh siap ade char kuey tioww tu kak..panas2 lak tu ..i suke konsep mcm ni..hehe ..

    ReplyDelete
  4. Kak Yan punya presentation entry bab makanan kan, betul2 buat saya lapar..hehehe...

    ReplyDelete
  5. sukanya tengok door gift tu...sweet je kan :)

    ReplyDelete
  6. Assalam Maya.

    kalau halaman rumah besar lagi, bukak lagi satu stall, ABC..hee

    ReplyDelete
  7. TQ kak Kasihredha.

    selalunya tu lah color yg org request.

    ReplyDelete
  8. Effa, rasa2nya drivernya ok kot. pasal blkgnya je yg teruk.

    ReplyDelete
  9. The small basket as the door gift seem very nice to me..hihihi sukala that idea

    ReplyDelete
  10. Assalam Emy, sometimes kena lari dari kebiasaan.. Sure fun.

    ReplyDelete
  11. salam kak yan..
    siap ada char kuey teow stall lagi..haihhh..sedapnye..

    ReplyDelete
  12. Tu baru org buta pun buleh buat...ni mesti buat sambil mata terpejam ( tido )kalau masa jaga mau lagi best gila2 ni...tang bab makan tu yg paling best..!!!

    ReplyDelete
  13. sweet n simple punya acara .. looks really nice .. tema pink tuu nice sgt2 .. :)

    waa banyak menu .. menyelerakan lah yan ..

    aduhhh balik jer nampak xcident ya .. huhuhu kalau ieda dah mcm2 perasaan dah huhuh

    ReplyDelete
  14. idea baru la kak letak telo dlm basket kecik tu, nampak comel jer, kretip akak ni :)

    ReplyDelete
  15. As salam, comel nyer Ajwa...akak kuih koci feberet saya, kalau inti kelapa + durian sikit pppeeeeh lagi sodap.

    ReplyDelete
  16. Kak Yan..comel sangat bakul putih tu..sama ngan org yg tkang buatnyer..hehehe
    Beli katner ek?

    ReplyDelete
  17. boleh tiru ni...

    anak2 saye pun nak buat khatam quran minggu ni...

    ReplyDelete
  18. amboi meriahnya..bnyk pula lauknya..tahniah

    ReplyDelete
  19. Assalam Nurkass,

    char kuey teow tu bapak 'pengantin kecil ' punya biz. tu yg dia belanja kat sume.

    ReplyDelete
  20. Fadzli, itu pasallah. Kalau mata terbukak, sure melotup ..heee..


    makanan kena best kalau nak panggil 'Azian and the group' makan...heee

    ReplyDelete
  21. Ieda, kena sweet n simple. Pasal pengantin kecil nya sweet sangat.

    Menu yang ala2 kg gitu..

    Xcident tu buat jam. Hopefully orgnya tak apa2..

    ReplyDelete
  22. Mamashaza, kena cumellah..pasai yg buat tu agak 'cumel' heee

    ReplyDelete
  23. syariza, kalau boleh kita wat something that org leh simpan. Kalau bunga telur berlidi tu, nak org simpan buat cantik2.

    ReplyDelete
  24. BSB,

    ajwa tu anak niat. mmg cumel. Hubby selalu buat gurau nak jadikan menantu.. Tp payah, akak anak lelaki 3. takut gaduh lak nanti berebut..hee

    Koci yg pakai pulut hitam dan campur keledek, pernah makan? tu lagi best. tak terlalu liat.. Mmmg letak durian sedap...mmg perrgghhh!!

    ReplyDelete
  25. TQ Alin. Bakul akak beli kat SSF. The rest akak gubah...

    http://yan-sweetfingers.blogspot.com/2011/03/small-basket-as-door-gift.html

    ReplyDelete
  26. Ainoraini, tiru lah.. Boleh gain ideakan.. Touch up kan lagi..

    http://yan-sweetfingers.blogspot.com/2011/03/small-basket-as-door-gift.html

    ReplyDelete
  27. assalam k sal.

    jemputannya ramai saudara mara je...

    ReplyDelete
  28. erkkkk hati ini sungguh terpana dengan sambal udang itu (owh beginilah nasib orang yang kuat makan pantang nampak!!! haahaha :P)

    ReplyDelete
  29. Kita serupa Mappiau. Jenis berpantang sikit. Pantang nampak.. sure ngap..heee

    ReplyDelete
  30. terima kasih byk2 atas bantuan yang tidak ternilai harga nya. sorry ya door gifts tak cukup. tak sangka yg datang seramai itu. insya Allah ada rezeki boleh buat lagi.

    ReplyDelete
  31. Assalam Mem,

    INSYALLAH. tunggu invoice ye..heee

    ReplyDelete

cliks..cliks