cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, March 14, 2011

Memula ke Penang, then Perlis..Part 1

Semuanya ni memang tak plan. Lagi pun my parents dah planned nak balik kampung on Saturday. Tapi entah macamana, tak jadi. Langsung lah Hubby and i proceeded with our earlier plan, nak bawak my parents to Penang. Kebetulan Hubby ada something yang perlu dibuat di sana. Tunggu punya tunggu Hubby habis meeting, akhirnya kami bertolak dari Shah Alam at 19.23PM. Malas nak tunggu Maghrib. Yelah..boleh Jamak Qasar. (kelebihan ini MESTI direbut kalau kita lagi MUSAFIR. Jangan SOMBONG dengan ALLAH).
Mee Goreng Basah
Pau Pedas dan Curry Puff
Anak - anak Sidek memang tak boleh perut kosong.
Tapi..sebelum bergerak, tea time dulu. Chef CiJu sempat buat Mee Goreng. Hubby balik, beli Curry puff dengan Pau Sambal. Hujan renyai - renyai. Perkara yang i really tak gemar (susah hati) kalau journey dalam hujan.

Penuh dah kami satu kereta. Abang Irfan pun kena pangku.Lepas ni teman ingat nak beli mini bus lah..heee..
Tapi ALHAMDULLILAH, we arrived at Sungai Perak R&R about 23.09PM. Hujan masih lagi tak berhenti - henti. Cuma syukur sangat langsung tak lebat. Ingat nak makan di Penang. Tapi sudah agak lewat. So, kami decided stop kat R&R Sungai Perak. Semua ahli rombongan Cik Kiah ni pengidap gastrik, so perut kena berisi...
Mee Rebus yang ntah hape - hape.. Tang mana special nya pun teman tak faham.
Yang ni kira ok lah.. Mee Hoon Soup.
Percaya atau tidak.. Jam dah tengah malam , 23.33PM, teman makan Nasi Goreng dengan Patin Masak Tempoyak.. Ambik kau... hee.. sedap beb...
Keluarga Ceria, Keluarga Bahagia. Janji perut penuh..hee..
Murah lagi buah kat Malaysia berbanding di Phuket.
Masih lagi hujan renyai - renyai. We continued our journey. We arrived at Penang Bridge at 01.30AM. Lepas bayaq tol RM7.00, kami menyusuri Penang Bridge with the length of 13.5KM. It is the longest bridge in South East Asia and officially opened to public in 1985. And it is also among the longest bridge in the world.
We reached at the hotel Grand Paradise at 01.50AM. Checked in dan terus tertidur kepenatan. Malas nak cite pasal hotel.. Nanti aje lah ye..heee...

15 comments:

  1. wah dah sampai penang..!!!!selamat datang!!!...awat tak habaq awai2..kalu tak buleh kami bawak orang main kompang masa lepas jambatan pulau pinang tu...hehehhe

    ReplyDelete
  2. Assalam Fadzli,

    benda tak plan. Kalu tak leh jumpa kan.. Banyak tpt nak p tapi tak tau. sebelum p tak google earth abis2 macam selalu. tapi tak pe..nnt leh p lagi.. Banyak sangat perubahan dr segi pembangunan kan..

    Kompang??? ok gak..

    ReplyDelete
  3. Seronoknya berjalan ramai2 macam tu. Naik satu kereta boleh bergelak ketawa. :)

    ReplyDelete
  4. Sis,
    Time tu pn buzu baru smpai Penang jugak...kalo tak leh terus p makan Nasik Kandaq Beratuq reramai kan...

    ReplyDelete
  5. assalam kak yan,

    pau sambal tu saya panggil berger malaysia..ehehee

    cik timah punsosak ye kak, mini bus..sound good! caravan la kak..ke bas yg mcm omputih tu..siap semua dlm tu ada dapur, katil, sofa kuikuikui

    ReplyDelete
  6. kak yan!!! Sempat ambik gambaq nooo... masa kat tol penang bridge.... :)
    Suka I baca!! :)

    ReplyDelete
  7. Assalam Kakcik,

    memang seronok kak. kalau masa saya memuda dulu, suka jln sorang. now tak lg.

    dalam kereta yg jd penghibur anak sy yg kecik tu. Abang Irfan.

    ReplyDelete
  8. Assalam Buzu,

    ooo ye ke.. Akak tak really plan lah. Hotel pun booked dah lewat sgt.

    ReplyDelete
  9. Assalam Sz,

    satu lg kami panggil paung.

    tulah. kalau caravan, takut tak ter maintain..

    ReplyDelete
  10. Assalam Niza,

    dah namanya blogger ye..hee.. pantang nampak benda, tangkap je...

    ReplyDelete
  11. salam kak yan..
    amboiiiiiiiiiii..
    travel saje..bestnyer..
    tak sabar tgu next n3 ni..

    ReplyDelete
  12. makan kat R&R ni biasa la, kadang2 ada yg sedap & ada yg x der rasa pong.

    Ramai gak rombongan akak yer, ok gak kalo beli mini bus..hehe

    ReplyDelete
  13. Salam Nurkass,

    travel ke Penang dan Perlis ni secara tak sengaja. Ikut Hubby kerja, kitrang merewang.

    Next N3, tungguuuuu....hee

    ReplyDelete
  14. Assalam Syariza,

    tulah...kengkadang kesal sgt.Kenapa tak leh buat sedap2..

    Mini bus??/ ok kan???

    ReplyDelete
  15. Untong anak2 sis.. Ade mase terluang je BEJALAN! Terkenang mase kecik2. Mak abah memang kaki jln. Tiap2 hujung minggu ade je tempat dibawa. Huhuhu skrg depa dah tua, rinduuu...
    Bile tgk blog sis yan ni terkenang. Berkelah ramai2. Isk.. Xde ape yg bole di tukar ganti selain kenangan.. Sob sob..

    ReplyDelete

cliks..cliks