cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, March 25, 2011

Orange Coffee and Pizza.

Yanti, my Indonesian fren and her gulrz mentioned that she wanted to go to Penang and stayed in Batu Feringgi. So, masa i p Penang tempohari i dok survey hotel yang ada di Batu Feringgi. I suggested Hydro Hotel. But at last she picked Naza Talya Hotel after reading and got some information from Izryn review on this hotel. Disebabkan transportation problem, akhirnya i terpaksa menggunakan our public transport. Maka menggunakan lah i commuter yang dah almost 7 years tak digunakan. I took at Section 19, Shah Alam. Pagi tadi masa i beli tickets for Yanti, i tanya, "Cik handicapped boleh guna ke your service?" ( I maksudkan i lah yang susah nak memanjat tangga yang tinggi bebeno tu.) Dengan bangga dan penuh yakin dia menjawab, "Boleh!".
Kemain je papan tandanya..
So, bila sampai je kat station, i terus beli ticket, dan dengan penuh bergaya (lemah gemalai lah) i menuju ke lift, and pressed the button. Tunggu....Emmm "Under Maintenance". Hampeh!!!!! Maka terpaksa lah i merabat tangga yang ala - ala Batu Caves bagi diri i ni.. Sedih.. Malu je.. In fact bila dah sampai kat di other side, i langsung tak nampak any board yang mempaparkan destination... Memang haru.. Nazak betul. Sampah tok sah katalah... K lah.. Malas nak bebel..
Tiba kat sini, Hampeh!!!
Dari atas bridge
Masa tunggu tu i sempat sembang dengan one girl ni.. I kata pink coach ni untuk ladies je kan. Tapi lelaki pun boleh masuk.. Pelik kan.. Girl tu kata, tak lah.. Maybe diarang silap masuk. Tapi kenyataannya, bila dapat je train i terus naik. i took ladies coach, masuk - masuk je i kat tepi i ada one Indian guy. I kira dia tak tau baca kot. Masuk kat dalam, i noticed 2 hensem Chinese guys dah sedia ada kat situ.. Senyum - senyum that girl sambil pandang - pandang i.. See!!!...dia geleng - geleng kepala... Lagi malunya i (kok i yang malu), mamat cina ni nampak educated, cakap bahasa engriss, pakai Penarai, bukak Ipad. Tapi... Cisssss!!! Mangkuk gak..
Yanti's ticket. I had to buy for her pasal she had problem nak beli on line.. Ni pun i malu jadinya...
It took about one hour gak to reach KL Sentral. Dalam pukul 20.45PM, Yanti mentioned to meet her at Mc Donald. She had her light dinner here.
Ada ole - ole buat i.. Coffee.. Macam - macam jenis coffee dibawak kan untuk i and our fren, Kak Nani. I took Brownies Coffee, Java Coffee, and Orange Coffee.. U all biasa minum something like Jasmine Tea, Lime Tea, Strawberry Coffee kan.. Hah!! ni coffee....
After talking about fourty five minutes, kitarang went to the Gate A. Yanti had to go here to get her train. Unfortunately her train was delayed about 20 minutes. Means that the journey nanti at 22.20PM dan akan tiba di Butterworth at 5.20AM. She will take morning ferry at the earliest trip at 06.00AM. Ok lah kan. tak perlu tunggu terlalu lama to go to Batu Feringgi.
To face the same problem (lift) at the station, i dont think so. Hubby promised to pick me up at the KL Sentral. After saying gud bye to the girls, i pun balik. On the way, Hubby tanya dah dinner ke belum. I sebenarnya macam malas nak makan. Tapi we decided to have Domino's Pizza. Dah lama tak makan. Tiba je rumah, pizza pun sampai.. Emmm time to eat ye...
Extravaganza Hand Toss, Hubby's choice.
Garlic Twist
Chicken Pepperoni Thin Crust, boyz's choice.
Hot and Spicy Chicken Wings.
Chef CiJu made the Orange Coffee Ice for me.. Sedappp!!!. Nanti bisa dipesen lagi sih...
Ni lak, My Mommy kirim biscuit ni untuk kitarang. I suka. Kat sini susah nak dapat.. Celup dengan Orange Coffee Ice.. Bestt!!!!... Perut kenyang, makan pizza, dan merasa Orange Coffee.. What a Nite..heee... Tidur yukk.. Kok Malam Jumat ni hujan lebat.. Asikkkkk!!!

20 comments:

  1. Pandai akak speking indon...ok la tu...ada kawan org indon...

    ReplyDelete
  2. OMG kak!! pizza tuh gulppp!!! hahahaha

    ReplyDelete
  3. Ooo Mbak Alida... bisa sih.. ngobrol terus kalau sama teman Indonesiannya.. heee..

    ReplyDelete
  4. Mappiau, licing licau 2 large pizza tu..

    ReplyDelete
  5. emm..
    bukan nak katalah kan..tapi camtulah jadiknye naik train ni..letih..sakit badan dibuatnya..kemudahan yg ada mmg hampeh..

    sedap ke domino pizza tu kak yan..hehe..tak pernah try pun..selalu mkn pizza hut jek..nak cuba lah nanti..

    ReplyDelete
  6. akak dapat rasakan kalau tourists yg naik.. sure malau kita..

    ReplyDelete
  7. kak, saya pun dah lame tak naik komuter.. dulu zaman study komuter ni lah pengakutan awam saya naik kalau nak pegi kl.. naik komuter kat serdang sampai bank negara sbb nak pi shopping kat jalan tar..

    ReplyDelete
  8. Nasib baik tak tanya, "eh kat penang mana ada komuter"....mesti kena bambu punya....kopi tu memang best, penah rasa la jugak....Tang pizza tu, domino lagi sedap dari pizza hutt...hehhee

    ReplyDelete
  9. Shaza, sebenarnya bagus public transport ni. Cuma yg tak bagus tu. tak maintain.. Patut di upgrade bukan downgrade.

    ReplyDelete
  10. Haaahh!! tau pe.. Pasti kena rotan...
    kalau suka i nak jd dealer orange coffee ni..

    Betul tu Fadzli. Kitarang mmg suka pizza Dominos rather that Pizza Hut. In fact mahai lah PH.

    ReplyDelete
  11. kak, sedap ke orange kopi tu kak? mcm nak try je...

    ReplyDelete
  12. wah2 pizza layie .. dah 2 rumah saya masuk menu pizza hari nie huhuhuhu .. kena gi makan nie .. x leh jadi huhuh

    ReplyDelete
  13. wah...nasib baik dah nak minum petang dah..kalau idak kebulur tgk gambar pizza nih suma..kecur air liur

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum Yan

    nampak macam sedap ajer chicken wings tuuu

    Wassalam

    ReplyDelete
  15. nasib dah lama tak perlu
    naik train lagi..

    dominos pizza tu looks mengancam
    saje...

    sedap tak semua food depa?

    ReplyDelete
  16. wahidah, sedap.. akak suka sangat. tp tak tau lah tekak org lain... i love it.

    ReplyDelete
  17. Ieda, pegi cepat.. nnt abis lak..

    ReplyDelete
  18. Cik pah, walau dah makan, pekena lagi apa salahnya.

    ReplyDelete
  19. Assalam Bro Rozali,

    i tak berapa suka sangat. Buat sendiri lagi sedap. Kanak2 je yg abiskan..

    ReplyDelete
  20. Ati, akak pun dah lama. Pasal tak nak kena jam, so akak naik train. Dah lama tak naik 7 8 tahun kot..


    Ati, akak hanya suka Dominos'. Rasanya best lagi dari PH.

    ReplyDelete

cliks..cliks